Térkép a belső béke megtalálásához || Beth Kempton: Wabi ​Sabi

Röviden a könyvről:

„A ​wabi sabi a japán esztétika egyik irányzata, amely segít, hogy megtaláljuk a szépséget a tökéletlenségben, és értékeljük az egyszerűséget, illetve a természetességet. A zenben gyökerező wabi sabi bölcsessége különösen fontos a modern korban, amikor folyamatosan keressük az élet anyagi világon túlmutató értelmét és belső békénket. A wabi sabi a maga évezredes bölcsességével segít lelassítani, és megmutatja, hogyan kapcsolódhatunk újra a természethez. Legyen szó az évszakok váltakozásban való gyönyörködésről, a hívogató otthon megteremtéséről vagy akár a méltósággal teli öregedésről, ez az ősi japán megközelítés és a könyvben található gyakorlati tanácsok segítenek, hogy tökéletesen tökéletlen életünk örömteli és tartalmas legyen. Beth Kempton a japán kultúra nagy tisztelője és követője. Japán szakot végzett az egyetemen, s második otthonaként tekint Japánra. Volt műsora a japán televízióban, és rendszeresen publikál a keleti filozófiákról. Online is népszerű workshopjainak köszönhetően emberek ezreinek segített rájönni, mi az, ami valóban inspirálja őket, és hogyan élhetnek kreatívabb és teljesebb életet.” 
(Forrás: www.moly.hu)



Mint az összes többi önsegítő könyv a Wabi Sabi is lénygében a lelki egyensúly megtalálására ösztönzi az olvasóját. Nyitott elmével és lélekkel érdemes olvasni az ilyen jellegű szakirodalmat, mert eredményt csak ebben az esetben remélhetünk. A wabi sabi egy olyan titok, amire nem mindenki jön rá egyből, de a könyv szerzője apránként fejti meg a sorok között az ősi rejtélyt, és aki nyitott a belső békére annak a lelkébe beköltözik az. A tökéletlen, befejezetlen szépség megtestesítője a wabi sabi. A japánoknak a szépségről alkotott személete merőben más, mint amit mi európai emberek gondolunk róla. Sokan csak érzik, de már elmondani nem tudnánk. A kötet egyszerű, sokatmondó, és oldalról oldalra érződik a szerző japán szeretete és célja, hogy az európai emberekhez közelebb hozni a japán szépség megértését, és ezt Beth Kempton gyakorlati példákon keresztül prezentálja. A Libri Kiadó legújabb életvezetési könyve már-már egy tanulmánynak is megfelel, aminek a végére talán megértjük ennek az érzésnek a lényegét és ha elég nyitottak vagyunk rá, akkor belénk is költözhet a wabi sabi. Az Ikigai is visszaköszön a kötet lapjai közül, ami a japánoknál annyit jelent, hogy legyen értelme az életnek. Tudni kell, hogy hova tartunk az életben, mert e nélkül nincs semmi értelme a mindennapi küzdelmünknek. 

Wabi Sabi kötet tartalma: 

1. A wabi sabi eredete, jellemzői és mai alkalmazhatósága
2. Egyszerűen, szépen
3. A természettel élni
4. Elfogadás és elengedés
5. A kudarc átértékelése
6. A kapcsolatok ápolása
7. A munka öröme
8. Becsüljük meg a pillanatot
9. Utószó: Minden összeáll 

A fejezetről fejezetre fokozatosan merülünk el a wabi sabi titkában, és a legvégére talán mindenki számára érthetővé válik a szépség és a jóság megtalálása, meglátása. Elsősorban a keleti kultúra iránt érdeklődőknek ajánlom Beth Kempton Wabi Sabi című könyvét. A fanatikusok meg fogják találni a nekik szóló mondatokat a könyvben. A komplex és átfogó kötetet laikus nem tudja kellőképpen élvezni, és nagyon hamar félre fogja tenni. 

„A wabi sabi titka abban rejlik, hogy ne logikus elmével, hanem érző szívvel szemléljük a világot.”

Ez a kötet úgy tökéletes ahogy van! Nagyon tetszett a szerkesztése, a mondanivalója, a borító a maga egyszerűségével megragadja az olvasók figyelmét, és kíváncsivá válunk, hogy mit rejt belül ez a csoda. 



Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az


Adri

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!