Éljünk úgy, mint a lajhárok! || Jennifer McCartney: Lajhár-filozófia ​avagy a lajhár-hygge

Amiről a könyv szól:

Lazíts! ​Fogd vissza magad. Higgadj le. Ne kapkodj és ne rohanj. – így szól a lajhárok bölcsessége. Kimerítő az a végtelen nyomás, amit a különféle életmód-útmutatók – a hyggétől a lykkén át a lagomig – a vállunkra helyeznek: legyünk boldogabbak, éljünk jobban, aludjunk mélyebben, együnk tudatosabban, de itt az új életstílus-trend, ami tökéletes ellenszert kínál – üdvözöljük a lajhár évében. A lajhárok igazán figyelemreméltók. Szemlélődő, nyugodt lények, akik ellenállnak a versenynek, a társadalom szüntelen nyomásának, hogy produktívabbak legyenek, és nem érdekli őket, hogy mit mutat fitnesz-aktivitásmérőjük. Nem is létezhet jobb kabala a Lazítsunk! mozgalom számára, mint az elragadó, szeretni való lajhár. Könyvünket olvasva élvezheted a lajhárok csak-lassan bölcsességét, beleértve az alvással (többet ér, mint egy 6 órás futás), az étkezéssel és a „testmozgással” (a lajhárok a lassú evés és a jóga igazi úttörői), valamint a munkával (tudtad, hogy a lusta embereknek magasabbak az IQ-juk?), a családi élettel és a szerelemmel kapcsolatos tanácsokat. És mindezt sok-sok humorral! Ez a ragyogó könyv a produktivitással kapcsolatos mítoszok eloszlatásával megerősíti, hogy minden rendben van azzal, ha Te is egy „lajhár” vagy.” 
(Forrás: www.moly.hu

@adrykacska - moly


Kellett már a piacra ez a könyv, egy teljesen más megközelítése az életnek, mint amit eddig olvastam. A lajhárok lassúak, viszont az élet gyorsan rohan. Szükségünk van egy-egy lassú pillanatra, hogy megéljük az adott pillanatot, és élvezzük annak gyümölcsét. A könyv a semmittevés és a lustaság elemeire épít, ahogy olvastam úgy illant el belőlem minden rossz érzés a lazítással kapcsolatban. Rá kellett jönnöm, hogy nem minden a pénzhajszolása, mert ha ez teszi ki minden gondolatomat, akkor fontos pillanatokról maradok le, legyen az apróság vagy igazán nagy családi esemény. Létezik a világon egy nemzetközi slow time mozgalom, ami 1986-ban Olaszországban született meg, és elsősorban a gyorsétteremekkel szemben indult. Ha lelassulsz, akkor a világ tartalommal telik meg. Jut időnk az apróságokra, amik mellett a legtöbbször rohanva megyünk el. A 21. század embere túlhajszolja magát, és szükség van ehhez a könyvhöz hasonlókra és a mozgalmakra, hogy kinyíljon a szemünk, hogy az egyensúly kezd felborulni és ennek nem lesz jó vége. A lassú életmód népszerűsítése a célja ennek a kiadványnak, amit teljes mellszélességgel támogatok, mert magamon is kezdem észrevenni az ellenkezőjét. A felgyorsult világban is létezik egyensúly csak meg kell találni. Csodálkozzunk rá az utcán egy-egy épületre, a parkban a virágokra, vagy a lépcsőházban Marika néni új ruhájára, ezek már az első lépések a lassulás felé. Gondoljunk csak bele, hogy korábban ezek mellett egy másodperc alatt elmentünk és semmire sem emlékszünk. 

Tudatosan legyünk jelen a világban! 

A könyv illusztrációja nagyon bájos olyan, ami azonnal megfogja az olvasót és már a kis cuki lajhárok miatt is lapozunk előre a könyvben. Kívül belül értékes Jennifer McCartney kiadványa. A lajhárok meg cukik, és lassú életet szimbolizálják. Nagyon sok hasznos információval lettem gazdagabb, korábban nem tudtam, hogy Leonardo da Vinci, vagy A kisherceg írója Antoine de Saint-Exupéry is a híres lajhárok egyike volt, ők már a ma divatos szóval élve slox life mozgalom tagjai voltak, csak nem tudtak róla. 

Széles körben ajánlom a Lajhár-hygge elolvasását.

Néhány kép a könyvből: 






Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az


Adri

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!