Szurovecz Kitti: Lilla titka

kép:@adrykacska - moly



Röviden a történetről (...)

"Szombati Lilla élete kívülről nézve maga a valóra vált álom: a hajdanán mélyszegénységben felnőtt, gyönyörű fotómodell fényes médiakarrier küszöbén áll. Mégsem felhőtlenül boldog. A barátjáról kiderül, hogy bűnöző, titkaira egy ambiciózus újságíró vadászik, ő maga pedig képtelen szabadulni a múltja démonjaitól. A televíziós műsorok, magazinok, közösségi oldalak által vetített csillogó, rózsaszín sztárélet filter nélkül egész más. Sosem tudhatjuk, ki milyen úton jutott oda, ahol van, mekkora árat fizetett a sikerért és a pénzért. Nem látjuk, hogy a tökéletesre pingált felszín alatt nagyon is földi gondokkal küzd, ahogyan azt sem, amint összekuporodva sír a kanapén, miután este lekerül az arcáról a smink. Azt sem tudjuk, mit érez, amikor egyszer csak nyilvánosságra hozzák múltja legsötétebb részét, amivel ő maga is fél szembenézni. Márpedig megtörténik. Az életben is. A Lilla titka szerzője, Szurovecz Kitti ezt tapasztalatból tudja, hiszen újságíróként sok éve készít sztárinterjúkat. Régóta megnyílnak neki a hírességek, elmondanak olyan titkokat is, amelyeket nyomtatásban nem szeretnének viszontlátni. A Lilla titka persze nem róluk szól, de a fiktív tehetségkutató hátterében kibontakozó szerelmes krimi, az érzékletesen megjelenített médiavilág képe sokat elárul arról, mi minden rejlik valójában a kulisszák mögött." (forrás)


Szurovecz Kittire jellemzően ismét egy nagyon komoly és kényes témát dolgozott fel a tőle megszokott alapossággal a Lilla titka című regényében, ami a 2010-ben megjelent Smink nélkül című könyv átdolgozott változata. Az író védjegyévé vált a könnyed olvasmányos témába csempészett komoly társadalmi probléma stílusos tálalása az olvasók elé. Szombati Lilla története viszonylag könnyen olvasható, de a sorok mögött meglapuló valóság csontig hatolóan fájdalmas és egyben gyomorforgató is. Lilla jó példa arra, hogy hová vezet egy fiatal lány kilátástalannak tűnő élete. A jólét és a tökéletesnek tűnő mindennapok mögött nem mindig a valóság bújik meg. A múlt egy életre elkíséri az embert, soha nem lehet kitörölni azt. Nem tudhatjuk hol, mikor és milyen formában köszön vissza ránk. Lehetsz te híres modell vagy médiaszereplő, de ha egyszer fénydérül az ifjúkori botlásra, akkor mindennek vége, a billog ott díszeleg az ember homlokán. A hírességek világa kegyetlen, a sajtó a legmocskosabb titkokra vadászik és képes ezért bárkin átgázolni.

Lilla karaktere jól ábrázolja azt, hogy a női nem képes bármilyen rossz után talpra állni és menni tovább. Réka, Helléna és Ildikó személyisége ennek pont ellentettje, ők olyan karaktereket formálnak meg a regényben, ahol a férfi nem dominanciáját szemlélteti az író. Különböző női életeket olvashatunk, Szurovecz Kitti ajtókat nyitogat ebben az írásában és mi olvasók eldönthetjük, hogy melyikbe pillantunk be, majd az ott látottakat mérlegelhetjük. Nagyon jól szemlélteti, hogy az égvilágon mindent a pénz mozgat nemcsak a múltban, de a jelenben is. A történet a maga módján magával ragadott, ami egy igényesen megírt társadalom bírálat a női nemről, akár Lilla oldaláról, de Réka és Ildikó esete sem ritka manapság. Szombati Lilla múltja ellenére keményen megdolgozott a mostani életéért, amit egy elismerésért kiéhezett újságíró egy toll vonással elintézett. Elég egy rosszakaró és némi anyagi juttatás és már kész is baj. 

Széles körben ajánlom Szurovecz Kitti Lilla titka című regényét, ha egy picit is érdekel a média csillogó világa és az esetleges mögöttes szálak, akkor mindenképpen olvassátok el ezt a könyvet. Ez a történet jó tanpélda a különböző női-férfi kapcsolatokra. Szombati Lilla kapcsán nagyon sok olyan téma górcső alá került, amik tabusítva vannak a mindennapjainkban.




Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!