Szentesi Éva: Merkúr a retrográdban



A történetről röviden:


„A Merkúr a retrográdban nem szokványos szerelmi történet, hiszen ritka, hogy az ember éppen akkor találja meg a szerelmet, amikor éppen életének legnagyobb tragédiájával néz szembe. Szentesi Éva új kötete a sokáig elveszettnek hitt, majd lehetetlen helyzetben megtalált szerelem, a mégiscsak véget érő barátságok és az útkeresés regénye. Látlelet arról, hogyan értelmezi magát egy nő a 2020-as években gyerek nélkül, mit gondol önmagáról, a testéről, az életéről, és hogyan funkcionál egy párkapcsolatban, ha még nem tudott megküzdeni az örökölt anyai mintákkal. Ennek a történetnek a főszereplője bárki lehet: lehet az olvasó, és lehet az író is. Bár Szentesi Éva azt vallja, csak az olvasó hiszi azt, hogy egy regény a szerzőről szól, mert valójában az író mindig az olvasóról ír.” (forrás: moly.hu)


Bátortalanul vettem a kezembe ezt a könyvet, mert tartottam tőle, hogy mi lesz a központi téma, de szerencsére a kíváncsiságom győzött. Szentesi Éva stílusát valaki vagy szereti, vagy megveti és egyenesen utálja. A betegség témáját messze maga mögött hagyva egy még mélyebb fájdalommal járó eseményt helyezett a könyvének központi témájává, mégpedig a halált, a gyászt. Egy közeli hozzátartozó elvesztése mindig ürességet hagy maga mögött és a tátongó űrt évek múltán is a szívünkben érezzük. Ő az a személy, aki a nagyvilág elé tárja a mindennapjainak az eseményeit, de ezt írásos formában sokkal kellemesebb volt olvasni, mint például a közösségi média felületein látni. Irodalomterápiás könyvek közé is bátran besorolnám, hiszen a Merkúr a retrográdban számos olyan téma jelenik meg, amit a könyvek segítségével könnyebb feldolgozni, mint nélkülük. A szerelem, a halál, a gyász, a rákos megbetegedés kérdésköre pont olyan, amiről a legnehezebb verbálisan megnyilvánulni. Ez a könyv egy az egyben Szentesi Éva, nemcsak a stílus miatt, ami engem személy szerint idegesített, mert irodalmi berkekben ezt nem lenne szabad megengedni. Ebben a rövid írásban az író kitárulkozott az életéről az érzéseiről, szinte olyan érzésem volt végig, mintha egy naplót olvastam volna csak ez most megjelent nyomtatásban és kereskedelmi forgalomban is megvásárolható. Választ kaptak Éva követői, hogy mi történt 2021 nyarán a két Évával. Sajnos ezt nem ilyen formában kellett volna a nyilvánosság elé tárni. Ez kettőjükre tartozik és nem a több ezer olvasóra, de ha már a kirakatba került akkor így már természetesen mindenkit érdekel. Vajon hányan csak emiatt vásárolták meg az új Szentesi Éva könyvet?


Sallang és mindenfajta tompítás nélkül vágja az arcunkba a vélt igazságot.
A kendőzetlen őszinteség nem minden esetben a legjobb eszköz egy író kezében.


Elsősorban Szentesi Éva követőinek ajánlom ezt a könyvet, ami egy vallomást egy gyógyító írást tartalmaz a látványos és szemet gyönyörködtető borító mögött.

A kép forrása az író Facebook oldala


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!