Rubin Eszter: Minek ​szenved, aki nem bírja

forrás: Libri weboldala


Röviden a történetről (…)

Pető Hanga tehetséges grafikus, sikeres tervezőcégnél dolgozik. Férje meglepetésül Balira viszi az első házassági évfordulójukon. Amikor azonban az őserdőben anafilaxiás sokkot kap, amit csak kis híján sikerül túlélnie, el kell gondolkodnia, hogy minden rendben van-e az életében. Annál is inkább, mert ettől kezdve elveszíti magától értetődő biztonságérzetét, önmagába vetett hitét. Sorra jönnek a bizarr tünetek, lassan mindenre és mindenkire allergiás lesz, ki kell költöznie a saját házából is, ahol épp most kezdték férjével új, közös életüket. Hanga lassan minden civilizációs ingerre súlyos testi tünetekkel reagál, nem tud enni, nem érintkezhet senkivel és semmivel. Egyedül van, bezárkózva egy kis faházba, a kertjük végében álló fehér törzsű nyírfák árnyékában. Mihez kezd ezzel az elidegenedéssel és peremre szorultsággal valaki? Van-e visszaút a mindennapi emberi kapcsolódásokba?” (forrás)


Rubin Eszter pár hete megjelent regénye nagy port kavart a lelkemben, mert sokkal több, mint amire a fülszöveg olvasása után gondoltam volna. A 2021-es Ünnepi Könyvhét egyik meglepetése volt számomra Pető Hanga története, amit megrázó volt olvasni. Oldalról oldalra tört rám a sötétség és a mindent leigázó kétségbeesés. A lány / nő / asszony gyermekkori énjét nem volt könnyű megismerni és egyidejűleg megérteni sem. Rubin Eszter legújabb regénye egy gyors visszatekintés a gyermekkorra és ez által, olyan momentumok kerülnek újra napvilágra, amit az idő vasfoga már jól megrágott. A gyökerek ellen nem tudunk mit tenni, főleg ha a láthatatlan probléma nem került a megfelelő pillanatban szem elé. Gyermekkori jó és rossz élmények alapozzák meg a felnőttlétünket, hogyan legyen egy olyan gyermek kiegyensúlyozott felnőtt, mint amilyen Hanga volt kislányként? A saját szülői mintánk, az ott tapasztaltak épülnek be a későbbi gyermeknevelési elveinkbe, ezt is nagyon jól megfigyelhetjük Rubin Eszter könyvében, Vera és Hanga kapcsolata erősen hajazz Hanga és Lenke viszonyára, bár felfedezhető némi tudatos változás, de összességében hasonló a kettő.

A Minek szenved, aki nem bírja egy megoldás keresés körforgását igézi meg az olvasók szeme láttára. Rövid időre mi magunk is visszatekinthetünk a régmúltra és újra gondolhatjuk az eddigieket. Emelje fel a kezét, aki az olvasás során nem kereste a közöst Hangával? Bevallom én végig párhuzamot vontam köztünk, akad olyan életszakasz, ahol megtaláltam a közös pontot kettőnk között. A párkapcsolati kudarcok megoldásához egész mélyre kell ásni, ahogy itt is ez történt, minden gócpontnak megvan a gyökere, amin csak mi magunk tudunk változtatni. Döbbenetes a hasonlóság!

Rubin Eszter a mai modern ember tragédiáját vetette papírra, amiben szinte mindenki megtalálja a saját életével a párhuzamot. Olvasás előtt tisztába kell lenni azzal. hogy nem lesz egy könnyű olvasásélmény, sőt lelkileg ezer százalék, hogy megviseli az olvasót, de ennek ellenére erősen ajánlom a 21. század felnőttjeinek ezt a könyvet. A borító már sejtetni próbálja a tartalmat.

forrás ITT

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!