Sárközy Zsolt: Ki ​vagyok? Egy cseppnyi élet || 1. rész



Röviden a történetről: 

„Az élet folytonos körforgás, egy soha véget nem érő utazás, amelyen elkísérnek bennünket barátságos és kevésbé barátságos társak is. Ami utunk során történik velünk, olykor rossznak, máskor pedig jónak éljük meg, jóllehet minden csupán szükségszerű. Mi a dolgok rendje? Hol foglaljuk el helyünket a mindenségben, és honnan tudhatjuk, hogy jó helyen járunk saját életünkben? Mi vagyunk a környezetünkért, vagy a környezet van miértünk? Sárközy Zsolt ‘Egy cseppnyi élet’-ének első, költői szépségű kötetében az óceán mélyére kalauzolja el iskolás olvasóit és szüleiket, hogy közösen fürkésszék ki ittlétünk rejtett titkait.” (forrás) 


Először is nagyon szépen köszönöm a szerzőnek a megkeresést és az olvasási lehetőséget, egy igazán különleges utazásba csöppentem Amfival és Egy cseppel. A könyv elsősorban gyerekek számára készült, a molyos ajánlás alapján körülbelül hat éves kortól, de szerintem már az óvodások is lelkesen hallgatnák a két barát történetét. Az egy cseppnyi élet egy szívet melengető rövid út leírása, ahol is Egy csepp keresi a helyét a világban, amiben az óceán mélyén lakó Amfi lesz az útitársa, így sok mindennel és mindenkivel megismerkedik és értelmet nyer a Ő létezése és a mindenség is új fogalmat kap. A könyv nagyon rövid, ideális a kisgyermekek számára, pont olyan terjedelmű, aminek a felolvasását még képesek mocorgás nélkül végig ülni. A könnyed humoros sorok mögött komoly mondanivaló lapul meg, aminek a megértéshez elengedhetetlen a szülő vagy a pedagógus magyarázata. Elsőre egy teremtéstörténet tárul a szemünk elé, aztán a végére érve inkább az eső útját, annak a cseppjeinek az élettörténetet ismerhetjük meg. A könyv nyelvezete a gyerekek szintjét érinti meg, így könnyű annak a megértése és az esetleges kérdésekre is roppant egyszerű a válasz. Imádom az ilyen egyszerű, de mégis nagyon sok mögöttes tartalommal bíró történeteket, mert ezen nemcsak a kicsik gondolkodhatnak el, hanem mi felnőttek is, hogy mégis milyen utat járnak be az eső cseppek? Bármilyen kérdés merül fel Egy cseppben arra Amfi a lehető legegyszerűbben válaszol és így haladnak az óceán mélyétől a felszínig. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerűen is lehet filozofálni az élet értelméről és a létezés mikéntjéről akár a kisgyerekek nyelvén, az ő értelmi szintjükön, de közben a felnőttek is megtalálják benne ezekre a kérdésekre a válaszokat. 

Kiknek ajánlom Sárközy Zsolt első könyvét? Elsősorban az óvodás és a kisiskolás gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak. Egy csepp és Amfi minden kisgyermekes házban otthonra lel. Remélem a könyvtárakban is hamarosan megtalálható lesz ez a szívemnek oly kedves mese, hiszen a gyerekek nyelvén íródott megható, szívet - lelket simogató történet, nekik épp erre van szükségük. 

A kép forrása: https://elevenbooks.hu/



Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!