Guillaume Musso: Az ​írók titkos élete

forrás ITT


Fülszöveg: 

„Felejthetetlen olvasmány, szenzációs irodalmi kirakó, amely akkor válik igazán ördögivé, amikor az író az utolsó darabot is a helyére illeszti. 1999-ben, három kultuszregénnyé vált művel a háta mögött a híres író, Nathan Fawles végleg leszámol az írással, és visszavonul a Földközi-tenger partvidékének közelében fekvő, csodálatos és vad Beaumont-szigetre. 2018 ősze. Fawles az elmúlt húsz évben egyetlen interjút sem adott. Regényei azonban változatlanul rabul ejtik az olvasókat. Mathilde Monney, egy fiatal svájci újságírónő a szigetre utazik, hogy megfejtse a titkot. Ugyanaznap egy női holttestet sodor partra a víz, és a hatóságok megtiltják a ki- és beutazást a szigetre. Veszélyes párharc kezdődik Mathilde és Nathan között, ahol néma igazság és makacs hazugság áll szemben egymással, a szerelmet és a félelmet pedig csak egy hajszál választja el egymástól." (forrás)

adrykacska - moly


Mussonak eddig 16 regénye jelent meg és elmondhatja magáról, hogy hazájában az egyik legnépszerűbb kortárs írók egyike. A könyveiről munkám során nagyon sokat hallottam és pár éve olvastam is az akkor újdonságnak számító Holnap című regényét, ami egy különleges történet volt. Bővebben itt olvashatsz róla …. Az írók titkos életére Szabados Ágnes hívta fel a figyelmemet, így beszereztem a regényt és pár este alatt a kín keservesen végére értem. A történet eredeti nyelven 2019-ben látta meg a napvilágot, de hazánkban csak 2020-ban jelent meg a Park Könyvkiadó gondozásában. Az olvasás során végig az az érzésem támadt, hogy képtelenség, hogy Musso munkája legyen ez a könyv. Teljesen más, mint amit eddig olvastam, meg hallottam. A rövidsége ellenére is nagyon lassan haladtam vele, mert egy cseppet sem kötötte le a figyelmemet. Egy olyan népszerű írótól, mint Musso ennél izgalmasabb és szórakoztatóbb könyvet vártam volna. Néha olyan érzésem támadt, mint ha összecsapta volna egészet annak érdekében, hogy egy újabb könyve jelenjen meg a könyvpiacon. Oldalszámban rövid lett Az írók titkos élete, de mégis hosszú és elnyújtott történet tárult elém a lapok közül. A cselekményszál Mussohoz képest lapos és izgalommentes. A könyv alapötlete nagyon ígéretes volt, sokunkat érdekel, vajon egy író a karrierje csúcspontján miért dönt úgy, hogy egyik napról a másikra abba hagyja az írást, és végleg kisétál a reflektorfényből. Ezekre a kérdésekre az olvasás során meg is kapjuk a választ, csak a hozzá mellékelt körítés sokat ront a könyv olvasásélményén. 
Krimi közé lehetne sorolni ezt a könyvet, de nagyon rossz száj ízzel tenném meg azt. Az igazat megvallva műfaj szerint nem tudom hova tartozik Az írók titkos élete, hiszen messze áll minden általam ismert irodalmi kategóriától. 

Az írás és az olvasás során felmerült bennem a kérdés, hogy miért is magasztalják az egekig Musso regényeit? Nekem még nincs teljes egész képem a munkásságáról, mert kettő elolvasott könyv után nem lehet releváns véleményt nyilvánítani egy íróról, de közben mégis felmerült bennem a kérdés, hogy miért is olyan népszerű? A címválasztása minden esetben profi, ez most sem maradt el. Ki ne venné le azonnal a polcról azt a könyvet, aminek a címe Az írók titkos élete? Sejtetni engedni a történetet, de álmunkban sem gondolnánk, hogy a figyelemfelkeltő cím mögött pontosan mi is rejlik. Ebben a könyvben ötvözve van a dél-szláv háború, a gyilkosság, a szerelem, a mindent elsöprő bosszú egy íróval, aki egyik napról a másikra abba hagyta az írást és egy gyönyörű szigeten éli a mindennapjait. Összességében nem sok pozitív gondolatot tudtam megfogalmazni a regénnyel kapcsolatban, de ez nem gátol meg abban, hogy az író többi könyvét is megismerjem és pontosabb képet kapjak a népszerűségének az okáról.


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Megjelenés: 2020. február 26.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!