R. Kelényi Angelika: Róma, ​Róma || Caroline Wood 2.

Fülszöveg:

LA ​CASA DELL'AMORE

"Caroline Wood a neves londoni magazin rovatvezetőjeként folyton keresi az izgalmas történeteket. Egy nap hírt kap egy legendás római házról, melyet a helyiek csak így emlegetnek: La casa dell'amore, a Szerelemház. Azt beszélik, aki beköltözik ebbe az épületbe, arra varázslatos módon rátalál a szerelem. Caro úgy dönt, hogy egy ilyen fantasztikus sztorit nem hagyhat ki a rovatából, ezért Rómába utazik, bár a kedvese egyáltalán nem örül ennek… A különös kalandokba keveredő újságírónő lelkesen kutat a romantikus, rejtélyes legenda után, aztán egyik pillanatról a másikra egy cseppet sem veszélytelen nyomozás kellős közepén találja magát. Mindeközben felfedezi az örök várost, megismer egy határozottan vonzó olaszt, aki miatt felteszi magának a kérdést, vajon elég erősek-e az érzelmei Barcelonában élő szerelme iránt. Meddig tarthat egy kapcsolat, ha havonta csupán pár napot tölthetnek együtt? R. Kelényi Angelika, díjnyertes sikerszerző Caroline Wood-sorozatának új része humorával, titokzatosságával és bájos romantikájával ismét lebilincselő élményt nyújt az olvasóknak."  forrás

fotó: @adrykacska - moly

Caroline Wood története 2019 nyarán kezdődött Barcelonában
, számomra akkor az év nyári könyve lett, mely egy pillanat alatt a katalán nyárba repített. A bohóság és a kalandok fogságába estem, amire akkor nagyon nagy szükségem volt. Caro bőrébe tudtam bújni és az ő szemüvegén keresztül láthattam mindent, amit ő is látott. Itt olvashatsz többet a Barcelona, Barcelona c. könyvről …. 

Hihetetlenül boldog voltam, amikor az írónő bejelentette, hogy Caro kalandjai 2020-ban is folytatódnak. Talán az elsők között jegyeztem elő a Librinél a Róma, Róma című könyvet és vártam a megjelenés napját. A kézhez vétel után azonnal bele is vetettem magam a legújabb hajmersztő kalandba, ami ezúttal Rómában zajlott. A fülszöveg olvasása után senkinek nem kell a történetet elmesélnem, hiszen az magáért beszél. Caro a két hetes római tartózkodása alatt a híres La casa dell’amore azaz a Szerelemház legendáját szeretné kinyomozni és megírni azt az olvasói számára. Ilyen egyszerű lenne az egész? Hát nem, mert akkor nem Angelika könyvét olvasnánk! Rengeteg fizikai és lelki akadály nehezíti Caroline római nyomozását. Az előbbit a Spanyolországban élő Tomnak köszönheti, ami az egész könyvre rányomja a bélyegét. Tommal tavaly nyáron Barcelonában ismerkedett meg és szerelmük eddig úgy tűnt, hogy a távolság ellenére is lángol. Nem hiszek a távkapcsolatokban és az álláspontomat a római utazás állá is támasztja. Egy kapcsolat akkor jó, ha mind a két fél egyenlően tud abban fejlődni és egyik sem görget a másik elé akadályokat – értem itt a fizikai és a lelki akadályt -. Tom a szemben önző mert a bátorítás helyett, amire Caronak nagy szüksége lett volna inkább lelkiismeretfurdalást keltett benne, hogy nem vele van, hanem az álmait hajtja, hogy egy remek cikket írjon a magazinnak a Szerelemház legendájáról. Ennek következményeként a római tartózkodás durván kétharmada Caro lelkizéséről, női hisztijéről és zöldszemű szörnyeteg felbukkanásáról szólt. A regény azon része nagyon tetszett, ami a Szerelemház legendáját mutatja be és a készülő cikk megírásáról olvashattam. A tehetségét és a leleményességét az olaszoknál is bebizonyította, csak a magánélete nagyon tömény és zavaró volt számomra, úgy viselkedett mint egy tinédzser. Örülök, hogy lezárta ezt a kapcsolatot és talán az ősszel érkező regényben, aminek Hollywood lesz a helyszíne már azt a Caroline Woodot kapom vissza, aki miatt ennek a sorozatnak a szerelmese lettem. Oknyomozó riporterként még nagyon sokat kell tanulnia, de hiszek benne, hogy helytáll és jobbnál jobb kalandokban lesz része. Gyengéim azok a könyvek, amikben a romantika összefonódik a krimi elemeivel. R. Kelényi Angelika ebben a műfajban nagyon jókat alkotott már és bízok benne, hogy a Róma, Róma egy felvezetése Caroline Wood későbbi lehengerlő kalandjainak, amiket az új rovatába készít el. A bejegyzésem elején említettek miatt a római kiruccanás nem vett le a lábamról, de biztos vagyok benne, hogy ez a kis kitérő valami újnak a felvezetője és tűkön ülve várom 2020 őszét és a Halálos Hollywood című regényt, ami a sorozat harmadik része le, ahol már Caroline önmagára talál. 

A Róma, Róma című könyv során Caro óriási változáson megy keresztül, a hős szerelmes nőnek végre kinyílik a szeme és a pályafutásában is pálfordulás következik be, amit nem szabad veszi hagyni. Ennek a változásnak köszönhetően válik majd azzá, akiről a következő regényekben olvashatunk. A sorozat első két részében is már látszik ez a fejlődés, mind a munkájában és a magánéletében. A borító ismét szemet gyönyörködtető lett, nem kérdés, hogy a könyvesboltba betérő emberek egyből a kezükbe veszik a Róma, Rómát is, ahogyan a Barcelona, Barcelona esetében is történt. Emlékszem, hogy tavaly nyáron nagyon sok olvasó kereste a könyvtárban is Caro történetét. Itt jön a kérdés, hogy kinek ajánlom Caroline Wood kalandjait? Elsősorban olyan olvasóknak, akik jelenleg a könnyed olvasmányos nyári könyveket keresik, másodsorban az írónő munkásságát követőknek és nem utolsó sorban azoknak, akik vágynak valami újra a megszokott stílus mellett.

R. Kelényi Angelika 


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Megjelenés: 2020.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!