Csomagolj, megyünk Barcelonába! || R. Kelényi Angelika: Barcelona, ​Barcelona

Mindig is tudtam, hogy R. Kelényi Angelika rettentően sokszínű és ezt most a legújabb regényével be is bizonyította, hiszen a Barcelona, Barcelona egyenesen a katalán nyárba repít bennünket. Vártam már az idei nyár nagy durranását, hiszen minden évben van egy könyv, ami nálam elnyerni a legjobb nyaralós könyve díját, idén a győztest a kezemben tartott regény lett. A szerelmet belekeverni az ételek adta gyönyörbe valami hihetetlenül jóérzés és, hogy mind ez egy csodaszép vidéken történik az csak hab a tortán. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy egyszer próbálja meg az álmait megvalósítani, mert feladni nem szabad őket. 

Lássuk miről is szól a regény!

"Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense. Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét. Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja. Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért. Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát. Egyedül. Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blogot írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, mely végre felnyitja a főszerkesztő szemét is. Egyedül azonban még enni is unalmas, így egy szerinte korszakalkotó ötlettől vezérelve egy társkereső oldalon spanyol randipartnereket választ magának. Mindennapra egyet, így rögtön két legyet üt egy csapásra. Erősen hisz benne, hogy ez az utazás meghozza számára az áttörést, a cikkírói álomállást, és talán egy jóképű, szenvedélyes férfit is." (forrás: moly.hu)

A meseszép borító mögött ott lapul a 2019-es nyár legjobb regénye.


A szívem egy darabja lett a Barcelona, Barcelona, hiszen a rögös út egyszer véget ér, és ha eléggé kitartóak vagyunk, akkor az álmaink valóra válhatnak. A regény több kérdéskört is tárgyal, amiről érdemes pár szót ejteni. A mai világ egyik legnagyobb problémája a társkeresés, hogy milyen úton módon találjuk meg a tökéletes partnert magunk mellé. Semmilyen korban sem egyszerű ez, de legtöbbképpen harminc felett válik a legnehezebbé. Erre az időre már nagyjából mindenkinek megvan mindene, amire valaha is vágyott az életben és változtatni az eddig megszokott rutinon nagyon nehéz és kérdés, hogy vajon a másik megéri-e vagy sem ezt az áldozatot. A másik roppant fontos kérdés, a hol? Mik azok a helyek, ahol érdemes ismerkedni? Az időhiány miatt tömegével fordulnak az emberek az online lehetőségek felé, ami őszintén megmondva nem a legbiztonságosabb opció. Soha nem lehet tudni, hogy ki van a chatablak túloldalán. Ezekkel az előismeretekkel vágott bele a regényben szeplő Caroline is a nagy tervének, hogy két legyet üt majd egycsapásra, és az öt napos katalán utazás alkalmával öt különböző helyi férfivel randizik, és mellette az elfogyasztott ételekről ír a blogján. Az ötlet az korszakalkotó, és lehető legeredetibb, de mellette veszélyes is, ahogy be is bizonyosodott a regény előre haladtával. Ismeretlen helyen egy tök idegen férfivel nem egy életbiztosítás találkozni. Senkinek sem javaslom, hogy próbálja ki. A regény fő mondanivalója szíven ütött, hiszen ha magamba nézek, akkor látom, hogy az álmaimat én is sokszor fel akartam már adni, de mindig volt egy szikra, ami fellobbantotta bennem a tűzet és hajtottam tovább az elképzeléseimet. A környezeti tényezők tesznek erősebbé bennünket.  

Egy szónak is száz a vége! Angelika megalkotta a tökéletes, könnyű és nem utolsósorban álmokban gazdag regényt nekünk olvasóknak. Innentől a nyaralás egyik elengedhetetlen kellékévé vált a Barcelona, Barcelona. Inspirált mind az amit olvastam, ma már más szemmel nézem az álmaimat. Végre egy romantikus regény, ami kliséktől mentes, és bármikor képes leszek levenni a polcról, hogy újra átéljem ez a nyári kalandot. 


Irány Barcelona!


A történet karaktereit egyszerűen képtelen voltam nem szeretni. Az első pillanattól kezdve ott álltam Caroline mögött, és minden lépését figyelemmel kísértem, mint a legjobb barátnőmét. A könyvben felbukkanó 5+1 férfikarakter képviselte a valóéletben lévőket. Összességében az író felülmúlta minden elképzelésemet. Sokkal jobb lett, mint amit a marketing ideje alatt sejthettem a Barcelona, Barcelona című könyvről. Angelika nemcsak egy nő lelki vívódását mutatta be az olvasóknak, hanem mellette a főszereplő szemüvegén keresztül a katalán életérzést is megismerhettük itthon Magyarországon. Az olvasást követően elkezdtem a spanyol útikönyveket lapozgatni, mert egyszer látni szeretném egyszer mindazt, amit olvastam ebben a regényben. Elsősorban a női olvasóknak ajánlom R. Kelényi Angelika legújabb könyvét, ami egy könnyű esti kalandnak is megfelel. Ha még nem tudod melyik regényt vidd el magaddal nyaralni, akkor én ezt javaslom és garantálom, hogy nem fogod megbánni. A katalán nyár magával ragad és soha többé nem enged el.

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!