Nyaraljunk könyvek segítségével



A hőmérséklet napról napra egyre feljebb kúszik, ezzel is jelezve, hogy megérkezett a nyár. A nyár beköszöntével megindul a strandszezon, és a nyaralás időszaka is. Te mit olvasol szívesen ebben az időszakban? Lektűr irodalmat? Krimit? Thrillert? Szépirodalmat? Ahány ember annyi féle olvasmánylista állítható össze a nyaralásra. Én ebben az időszakban a habkönnyű regényeket részesítem előnyben. Az elektronikus könyvek világában már nem fontos a könyv vastagsága, hiszen ha túl duci lenne a kiválasztott regény, akkor egy mozdulattal az e-book olvasó eszközünkre tölthetjük azt, és már indulhat is a nyaralás. Az ajánlómban négy olyan regényre hívnám fel a figyelmet, aminek a segítségével a képzeletünkben is nyaralhatunk. 

R. Kelényi Angelika
Róma, Róma



Caroline Wood, a népszerű londoni női magazin szerkesztője egyre sikeresebb a munkájában, magánélete azonban hagy némi kívánnivalót maga után. Párja, Tom, aki Barcelona egyik felkapott szállodáját vezeti, sokkal ritkábban látogat el hozzá Londonba, mint azt Caro szeretné, és a lányt is köti a munkája a hazájához. Caroline a Szerelem határok nélkül című rovat vezetőjeként folyton keresi az izgalmas történeteket. Egy nap rátalál egy hírre egy római apartmanházról, ahol az egy hálószobás lakásokban többnyire egyedülálló emberek laknak. Rómában ezt a házat már csak Szerelem-házként emlegetik, hisz évente számos szerelem, mi több, házasság szövődik itt. Caro úgy dönt, hogy egy ilyen különleges sztorit nem hagyhat ki a rovatából, ezért Rómába utazik, habár Tom kifejezetten ellenzi az újabb kalandot. Caro megkeresi gyermekkori barátnőjét, aki az olasz főváros mellett lakik, hogy segítse a munkájában. Julia örömmel társul, így együtt vágnak bele, hogy felderítsék, vajon milyen különös misztikum hozza össze a párokat a Szerelem-házban. A két lány kibérel egy lakást egy hétre. Caroline terveiben egyáltalán nem szerepel a párkeresés, erről azonban az apartmanok lakói nem tudnak. Julia viszont azt reméli, hogy a furcsa ház talán meghozza számára is a vágyott szerelmet. Caro és Julia számtalan izgalmas, keserédes és nehéz pillanatot él át, mire kikutatja a Szerelem-ház titkát. Bejárják Róma patinás, romantikus utcáit, Caroline felfedezi az örök város felejthetetlen kávézóit, éttermeit, és megismer egy veszélyesen vonzó olaszt, aki miatt felteszi magának a kérdést, vajon elég erősek-e az érzelmei Tom iránt. Meddig bírják még a távolságot, meddig tarthat egy kapcsolat, ha havonta csupán pár napot tölthetnek együtt? És képes-e a szerelméért valamelyikük elhagyni azt a várost, és feladni azt a munkát, amelyet rajongva szeret?


Beatriz Williams
A ​nyári feleségek



Titkok és hazugságok tartják össze a szigetet. Ezen a nyáron azonban minden darabjaira hullik. 

Egy összetartó közösség.
Egy tiltott szerelem.
Egy nyár, amely megváltoztat mindent.

1951. Miranda édesanyja beházasodik a káprázatos szépségű Winthrop-sziget egyik leggazdagabb családjába. A New England partjaihoz közeli szigeten a felszín alatt finom feszültség húzódik az ott vakációzó gazdag családok meg a szigetet „működtető” portugál halászok és háztartási alkalmazottak között. Amikor Miranda beleszeret Josephbe, a világítótorony őrének jóvágású fiába, ez a feszültség könyörtelenül felszínre tör, mígnem a nyár végén akkorát robban, hogy örökre megváltoztat mindenkit.

Karen Swan
Titok ​Párizsban


A Titok Párizsban intenzív, egy pillanat alatt beszippantja az embert – Karen Swan bestsellere a tökéletes kikapcsolódás. Valahol Párizs macskaköves utcácskái között van egy lakás, amelyben mindent ujjnyi vastagon belep a por, és ahol sok évtizeddel ezelőtt felbecsülhetetlen értékű műalkotásokat rejtettek el. Flora nem akármilyen galériás: az egyik legmenőbb Londonban – jobban el tudja engedni magát egy árverésen, ahol csak úgy röpködnek a fontmilliók, mint édes kettesben, egy gyertyafényes vacsora alkalmával. Florára esik a választás, hogy becsülje fel a párizsi lakásból előkerült műkincseket. Igazi profiként deríti fel minden egyes festmény sorsát és előéletét, és ki akarja nyomozni, kicsoda rejtegette az alkotásokat ilyen sokáig. Ahogy felveszi a kapcsolatot a fényűzően gazdag Vermeil családdal, akik Párizs és az Antibes-szigetek között ingáznak, Flora rádöbben, hogy a látszat sok tekintetben csal. A nyers modorú Xavier Vermeil eltökélte, hogy mindenáron távol tartja Florát családi titkaiktól – vajon mit rejteget? 

Karen Swan tizenhat bestsellert írt, számára az utazás elválaszthatatlan része az írásnak, ilyenkor találja meg regényei anyagát. Könyveit a világ minden táján hűséges rajongótábor várja. Swan Sussexben él a férjével, három gyerekük és két kutyájuk van. Ez az első könyve magyarul.

Király Anikó
Strand, ​papucs, szerelem



Bogi igazi csapásként éli meg, amikor az egész nyarat édesapja lepukkant, balatonfüredi kempingjében kell eltöltenie. Ezért az eddigi nyarakból leszűrt tanulságok alapján összeír egy listát azokról a dolgokról, amiket mindenképpen el akar kerülni. Míg eleinte a legnagyobb problémája, hogy duci testét nem akarja bikiniben közszemlére tenni, később kiderül, hogy vannak az előnytelen fürdőruhánál és a lángostilalomnál komolyabb problémák is. És kezdetét veszi a nagy „Mentsük meg a kempinget!”-hadművelet. Bogi izgalmas és röhejes kalandokba keveredik, és talán, de tényleg csak talán, békét köt ősellenségével, a bikinivel is. Olvasd tovább ...

Kellemes pihenésben és könyvekben gazdag nyarat kívánok mindenkinek!
Adri

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!