Anne L. Green: Joyce csapdájában || Bűnös viszony 2.

@adrykacska - moly

Amiről a történet szól: 

„Kiszámíthatatlan. Bűnös. A rabjává tesz.”Nikii könyvblog 

„William élete kész káosz. Őrlődik a Joyce iránti elkötelezettség és a Heather iránti forró szenvedély, a lelkiismerete és a szíve között. Túlfűtött kapcsolata Heatherrel közelgő esküvője miatt halálra van ítélve, és ha ez nem lenne elég, egy sorozatgyilkos is a nyomukban lohol. A férfi magánéletének védelme a távolságtartást, az életükért folyó harc viszont az egymásba kapaszkodást diktálja. William nem látja a kiutat, csapdába került. Az esze helyett az érzelmei irányítják, de igazán csak akkor omlik össze minden, amikor a múltjának egy rejtett darabja a leleplezés küszöbén áll. Kénytelen lesz súlyos áldozatot hozni annak érdekében, hogy a titkát megőrizhesse, és ezzel megóvhassa önmagát és a szeretteit. A Joyce csapdájában a Bűnös viszony-sorozat második része, melyben a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő azt boncolgatja, minden körülmények között megéri-e áldozatot hozni, és közben áldozattá válni.” 
(forrás
A Joyce csapdájában ott veszi kezdetét, ahol az előző résznek vége szakadt, így a két könyv alkotja meg az egy kerek egészt. Akik hozzám hasonlóan egyben olvasták el a sorozatot, azoknak nagyon nehéz ketté választaniuk a két kötetet, mert annyira egy egységet képeznek, hogy szinte ezer oldalas könyvként tekinthetünk rá. A cím választásról a tegnapi bejegyzésemben nem esett szó, amiben Heather vonzásában című első részről írtam, de most muszáj megemlítenem, hogy ennél jobban ki sem választhatta volna az írónő a Bűnös viszony sorozat főcímeit. Az első, ahogy már említettem a Heather vonzásában tündököl, ami a tartalommal 100%-an összhangban van. Ebben a részben az ügyvédnő körül forognak az események, az ő életét, munkáját és érzéseit ismerhettük meg alaposabban. A második rész a Joyce csapdájában címet viseli, ami visszaadja a történet legapróbb részleteit is. Ebben az 500 oldalban végig egy csapdáról volt szó, amibe Will egy az egyben a tudta nélkül sétált bele és mire észbe kapott volna már rég késő volt. A két legerősebb karakter nevét kiemelni címnek a lehető legjobb döntésnek bizonyult az írónő részéről. Lehet kicsit merész lesz a következő kijelentésem, de Anne L. Green talán az eddigi pályafutásának az egyik legjobb történetét álmodta meg nekünk olvasóknak, és mellette valami hihetetlenül erős női karakterekkel ismertetett meg bennünket. Harmónia uralkodik minden jelenet felett! Anne L. Green tanítja és szórakoztatja az olvasóit. A legtöbbet mégis a Joycetól tanultam, az ő élettörténete nagyon szomorú és egyben időtálló még 2020-ban is. Egy tizenhét évvel ezelőtti szörnyűséges este következményét soha nem lehet kitörölni az elméből, ahogy Will sem tudja elfelejteni. Ketten szenvednek egy harmadik és egy negyedik fél miatt. A megborult elme, mint amilyen Joyceé is, kiszámíthatatlan és mindenre elszánt. Nem tudta elviselni, hogy aki eddig mellette volt az egyik napról a másikra már nincs ott, így tenni kellett valamit ellene, ami egy hajszálon múlott, hogy sikerüljön. Az első rész sem volt fordulatoktól és akcióktól mentes, de ez, ami a kezemben van vitt mindent. Oldalról oldalra valami újabb izgalom tartott lázban, képtelen voltam letenni a könyvet, mert tudni akartam mi vár még Heatherre és Willre. 

Anne L. Green mert nagyot ugrani és egy számára új műfajban kipróbálnia magát. Minden egyes könyvével újabb és újabb olvasókat tudhat maga mellett. A thriller és a krimi az egyik kedvenc műfajom, így nálam szerelem volt első fejezetre ez a sorozat. Garantálom, hogy unatkozni egy tized másodpercig sem fogtok, mert csak úgy kapkodjatok majd a fejeteket, ahogy én is tettem. Amikor már azt hittem volna, hogy vége a sok megpróbáltatásnak jött egy újabb, én meg csak néztem ki okosan a fejemből, hogy lehet ez még tovább csűrni? Igen, lehet! Olyan adrenalin löketeket éreztem magamban, hogy a végén féltem, hogy Anne L. Green könyve indítja meg a szülésemet. 😂

Ennek a kötetnek a központi alakja Joyce volt, igaz csak a háttérből mozgatta a szálakat, de akkor is elsősorban róla szólt ez a rész. Az észjárása valami hihetetlenül fifikás volt, ahogy minden apró részletre gondolt. Minden elismerésem, a csapdáknak a csapdáját állított fel Willnek. 

Ajánlom minden Anne L. Green rajongónak és mind a mellett a romantika és a krimi szerelmeseinek is a Bűnös viszony mind két részét. DE! Elsősorban azoknak a figyelmébe ajánlom, akik már olvasták a Csábító sorozatot és az ott megismert fiatal Will felnőtt életére is kíváncsiak. Vajon, hogyan alakul a sorsa Kevin halála és azt megelőző tette után? Joyce csapdájában még több részlet derül ki arról a tizenhét évvel ezelőtti estéről.

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Megjelenés: 2020. március 1.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!