Anne L. Green: Heather vonzásában || Bűnös viszony 1.

fotó: Anne L. Green 


Amiről a történet szól: 

Egy ​vérpezsdítő történet, mely ravaszul játszik az érzelmeiddel!” – Nikii könyvblog 

„William Keyes a chicagói rendőrség egyik legelismertebb rendőrnyomozója. Munkája tele van izgalommal, veszéllyel, rejtélyekkel és észjátékkal. Minden ügyében az igazságot kutatja. Mindemellett menyasszonyával, Joyce-szal lázasan készülnek közelgő esküvőjükre. Tökéletesnek látszó életét azonban egy szövevényes gyilkossági eset és egy kellemetlen jogi procedúra kavarja fel. Az ügyben eljáró tüzes és leleményes Heather Reese ügyvédnőt egyszerre találja kibírhatatlannak és vonzónak. Minden akarata ellenére lassan kialakul köztük a kölcsönös vonzalom. A Heather iránt táplált érzelmei észrevétlenül befolyásolhatóvá és sebezhetővé teszik őt. Will idővel mindenben elbizonytalanodik, amiben addig hitt: Joyce-ban, a hivatásában, de legfőképpen önmagában. A Heather vonzásában a Bűnös viszony-sorozat első része, melyben a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő bebizonyítja, nem mindenki bűnös, akit rabságra ítélnek. A történet a Joyce csapdájában című kötetben folytatódik.” 
(forrás
A kezemben tartott könyv egy sorozatnak az első része, ami még 2019-ben jelent meg és bátran kimerem jelenteni, hogy Anne L. Green eddigi legjobb könyvét szorongatom éppen. A Csábító sorozat előtt az írónő történeteire elsősorban a romantika volt a jellemző, de Niko és Olivia megjelenésével egy új stílus látott napvilágot az írónő repertoárjában, ami a Bűnös viszony sorozatban teljesedett ki. Van itt kaland, romantika, szerelem és az olvasók kedvence a thriller is helyet kapott ebben a történetben. Ez az újítás még közelebb hozta hozzám Anne L. Green munkásságát. Nem tudom elégszer hangoztatni, hogy ezzel a történettel egyensúlyba került a modern romantika, azaz fűszerezett erotika és a vérpezsdítő kaland. Az írónő könyvről könyvre egyre többet fejlődik és ismét csak emelem a kalapom előtte, hogy nem hátrál meg az újtól, bátran beleveti magát az ismeretlenbe és ezzel nekünk olvasóknak ezer meg ezer boldog percet szerezve. 

A fülszöveg olvasása után mindenki tisztában van már azzal, hogy miről is szól a Heather vonzásában című könyv. Első pillanatra sablonosnak tűnhet a történet, hiszen a tárgyalótermek világáról már sok regény látott napvilágot, de ez messze túlszárnyalja azokat. Sötét titkokra derül fény már a könyv felénél és ezt csak fokozzák a rejtélyes levelek és a gyilkosságok, de mind valamiért Heatherhez és Willhez kapcsolódnak. Amikor már azt hihetné az olvasó, hogy a szervezetben az adrenalin egy cseppet csillapodik, akkor újabb és újabb fordulat veszi kezdetét. A szerző egy pillanatra sem hagyja lankadni a figyelmünket. Örültem, hogy Niko és Olivia visszatért ebben a történetben, és hamar fény derül egy sok-sok évvel ezelőtti titokra, ami Willt és Joycet kapcsolta össze idáig. A történetvezetés minden eddiginél erősebb és határozottabb, egyszóval zseniálisan van megalkotva, nem hittem volna, hogy ami elsőre önálló sorozatnak tűnt számomra, mégis egy kisebb szegmense a Csábító trilógiának. Pont az előbbi mondatomra hivatkozva javaslom azt, hogy előzmények ismeretében kezdjetek bele a kezemben tartott könyvnek, ezáltal sokkal nagyobb lesz a hatás. Nálam nagyot szólt! 

Az írónő korábban is erős karakterkészlettel dolgozott, de a mostani könyve ezt is túlszárnyalta. Heather okos, csinos ügyvédnő, akinek vág az esze, mint a borotva. Szakmájában elismerés övezi, pont ez miatt alakulhatott ki a rivalizálás Justin és közte, ami néha a férfi részéről flörtölésbe csapott át. A sikeres ügyvédek élete sem könnyű, folyamatos megfelelési kényszer van a vállukon. Ahogy haladt előre a történet elképzelésem sem volt arról, hogy oldalról oldalra ér majd a meglepetés. A határozott Heather esetlen oldalát is bemutatta nekünk Anne L. Grren. A határozott megjelenés mögött ott lapul az esetlen nő, akit az erősebbik nem ölelő és féltő karja nyugtat meg. Van az a pillanat, amikor bármilyen erős is legyen egy nő megmutatja a másik arcát is. Itt is pont ez történt. Ez ugyan úgy elmondható Willről és Joyceról is. 

Ajánlom minden Anne L. Green rajongónak és mind a mellett a romantika és a krimi szerelmeseinek is a Bűnös viszony első részét. DE! Elsősorban azoknak a figyelmébe ajánlom, akik már olvasták a Csábító sorozatot és az ott megismert fiatal Will felnőtt életére is kíváncsiak. Vajon, hogyan alakul a sorsa Kevin halála és azt megelőző tette után? Minden apró részletre választ kaphattok, ha fellapozzátok a Heather vonzásában című könyvet, amivel egy új kaland veszi kezdetét ebben a világban. 

Egy új kedvenc könyvet avattam fel! 

Nektek ki a kedvenc karakteretek? Nekem Heather, mert ő egy erős, határozott nő, de mellette megtalálható benne az igazi nagy betűs nő is, aki szeretetre és törődésre vágyik, de az álarc, ami mögé elbújt az ellenkezőjéről akarja meggyőzni a környezetét.


Nekem szerencsém volt, mert egymás után olvashattam a sorozat részeit (Heather vonzásában, Joyce csapdájában), így nem éreztem át azt, amit nagyon sok olvasó, hogy az első rész egy tollvonással ért véget a legfontosabb és a legizgalmasabb jelenetnél. Sok olvasónak a folytatásért izgalmakkal teli hónapokat kellett várni, de megérte.

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Megjelenés: 2019. október 15.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!