Raphaëlle Giordano: A ​második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Már több, mint 2 millió olvasót segített eljutni egy boldogabb,és teljesebb élethez.

"A harmincnyolc és negyed éves Camille-nak látszólag mindene megvan, hogy boldog legyen. Miért érzi mégis úgy, hogy elillant ez a boldogság? Arra vágyik, hogy visszataláljon az öröm és a kiteljesedés útjára. Amikor a rutinológus Claude felajánlja, hogy eredeti módszerével a segítségére lesz ebben, szinte habozás nélkül beleveti magát a kalandba, hogy meghódítsa az álmait. Egy asszony különleges utazása a boldogtalan, kiüresedett életből egy célokkal teli, igazi élet felé, az Eat, pray, love és Az alkimista rajongóinak. A regény végén megtalálhatjuk a Camille terápiája során alkalmazott eszközök, módszerek leírását, magyarázatát, hogy magunkon is kipróbálhassuk akár. A szerző író, festőművész és kreatív coach – a rutinológia az általa kidolgozott módszer fantázianeve."
/ Forrás: www.moly.hu /

Pécs. 2018. szeptember 21. / Várakozás a reggeli konzultációra

A kedves olvasók egy coach könyvet tartanak a kezükben, ami szépirodalmi köntösbe bújva igyekszik az embereknek segíteni a szürkeségből kitörni. Raphaëlle Giordano könyve egy személyes segítő, fejlesztő tevékenységet tár elénk. A személyes képességeket, meglévő erősségeket azonosítja és fejleszti, segítve ezzel a tovább lendülést, az elakadások, problémák megoldását. A könyv a coaching eszközein keresztül oldalról oldalra egyre közelebb kerül az olvasókhoz. Hiszek az önfejlesztő könyvek sikereiben, kell egy kezdőlökés, ami elindít egy másik úton.

A borítót elnézve teljesen más jellegű olvasmányra gondoltam, mint, ami a lapok közé bújt. A könnyed, egyszerű, lenge külső mögött mély tartalom található. Camille élete nagyon jól tükrözi a mindennapok fáradalmait. Ezeknek köszönhetően unjuk el az életünket, és süppedünk bele a szürke egyhangú mindennapokba. Minden egyes nap tesszük egyik lábunkat a másik után, és már nem látjuk meg a szépet körülöttünk. Sokunk reggelente már úgy kel fel, hogy csak túlélni szeretné az adott napot. Amikor már a család is belekerül a napi rutinba, akkor vesznek el az apró örömök, amivel egymásnak tudnak boldogabb perceket szerezni. Egy-egy apró figyelmesség a párunktól, vagy a gyerekektől megtörhetik a hétköznapok okozta átkot. Claude megtanítja az olvasókat Camille példáján keresztül, hogy hogyan törjünk ki a rutinitiszből. Az előbb említett fogalom egy új szó a szakmában, ami a mindennapi életünket foglalja össze. A kulcs a kiszakadáshoz apró változtatások után pottyan a markunkba. Muszáj küzdenünk a hétköznapok örvényei ellen, mert ha egyszer beszippant, akkor nagyon nehéz onnan kikerülni. A könyvben számos feladaton keresztül mutatja be a terapeuta a mindennapok sarkalatos pontjait. Amikor eljutunk a szakirodalom végére mi magunk is másképp fogunk a rutinmunkák elé állni. Belátjuk, hogy így nem mehet tovább az életünk, és nekiállunk az előttünk álló feladatok megoldásának. Ha szerencsénk van, akkor kellő kitartással áldott meg bennünket az ég, és Camille példáját követve színesebbé varázsoljuk a napjainkat.  

Pécs. 2018. szeptember 21. / Várakozás a reggeli konzultációra


„ – Mindennap gyakorolhat néhány percet. Ahányszor van egy szabad pillanata, üljön le nyugodtan, engedjen el minden feszültséget a testéből, lazítsa el az állkapcsát, és enyhén nyissa ki a száját.”

"Azt állította, hogy a rutin és a rosszkedv nem végzetes sorscsapás, hiszen dönthetünk úgy, hogy olyan emberek leszünk, akik nem csak elszenvedik a mindennapokat, hanem teljességében élik meg az életet."

"A szerelem olyan, mint egy növény, sok gondoskodást igényel, és akkor növekszik szépen, ha öntözik."

"Gyakran előfordul, hogy nem a másikat nem szeretjük már, hanem azt, amivé a kapcsolatunk lett."


/ Az idézetek a könyvből származnak./ 

Összességében nagyon olvasmányos a könyv, így gyorsan lehet vele a vége felé haladni. Elősegíti a kikapcsolódást, és mellette mély gondolatokkal tölti fel az olvasók elméjét. Az egyes feladatok után érdemes megállni az olvasás során, és átgondolnia mindenkinek a saját életét. Vajon nálam is így van ez? Tudnék én is tenni valamit, hogy magabiztosabban mozogjak az emberek előtt? Vajon képes lennék egy elsőre halott ötletnek tűnő vállalkozást indítani? Még hosszan sorolhatnám a kérdéseket. Érdemes jegyzetelni a szerző tanácsait, hogy majd később fel tudjuk használni azokat. 


Könyv adatai: 
Szerző: Raphaëlle Giordano
Cím: A ​második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van
Kiadó: Művelt Nép Könyvkiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 222 
Fordította: Balla Katalin


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.


Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az



~ Adry ~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!