Michael Bennett · Sarah Bennett: Fr@ncba ​a szerelemmel

Michael Bennett és Sarah Bennet előző könyvét a Fr@nca az érzelmekkel című kötetet korábban már olvastam, és annyira megtetszett, hogy nem volt kérdés, hogy a legújabb szakkönyvüket a kezembe veszem-e vagy sem. Olyan jellegű nehézségeket sorakoztattak fel a szerzők, amivel minden egyes olvasó azonosulni tud, így szélesebb kört fed le a kötet. Véleményemet a linkre kattintva elolvashatjátok. 

Röviden a könyvről (...)

"A legtöbb párkapcsolatokkal foglalkozó könyv azzal kecsegteti az olvasóit, hogy segít nekik megtalálni a nagy Ő-t, mert hiszen a kétszemélyes boldogság záloga csakis az igazi szerelem lehet. A  szerzőpáros erre azt mondja, hogy a francba az ilyen romantikus elképzelésekkel! A szerelem persze szükséges, de nem elégséges feltétele a hosszú távon is jól működő párkapcsolatnak. Ne kizárólag a szerelem, a vágy, a testi vonzalom, a társhiány vagyis az érzelmeink alapján válasszunk párt! Ne a lelki társunkat vagy szenvedélyes szeretőt keressünk, hanem olyasvalakit, akivel közösen sikeresebben vezethetjük az élet elnevezésű vállalkozást, mint egyedül. A Francba a szerelemmel az ideális kalauz a szerelem és a párkapcsolatok útvesztőjében. Megtalálhatjuk benne azokat a hasznos, praktikus tanácsokat, amelyeket szüleinktől/ezoterikus tanácsadónktól/kedvenc magazinunkból sohasem kapnánk meg. Ha elolvassuk, újabb párkapcsolati könyvre biztosan nem lesz már szükségünk." (Forrás: www.moly.hu)

Pécs és Zalaegerszeg közötti utazás fő támogatója a Jaffa Kiadó egyik remek könyve.


  • Mindig ​a legveszedelmesebb csábítókba zúgsz bele?
  • Újra és újra rájössz, hogy nem a megfelelő emberrel randiztál?
  • Félsz, hogy sohasem találod meg a „másik feledet”?
  • Hódítani akarsz, de nem tudod, hogyan?
  • Tartós párkapcsolatra vágysz?
  • Úgy érzed, nem vonzódsz már annyira partneredhez?
  • Ki nem állhatod a párod szüleit?


A szerzőpáros ismét egy remek életvezetési tanácsadó könyvvel lepte meg az olvasókat. A Fr@ncba az érzelmekkel című pszichológia könyvük után hazánkban is megjelent a Fr@ancba a szerelemmel címet viselő alkotás. Azért nevezem alkotásnak, mert olyan tanácsok tömkelegével van tele a könyv, aminek a megértéséhez nem szükséges magasröptű tudás. Józan paraszti ésszel is belátható, gyakorlati példákon keresztül világít rá a jó társkapcsolatokra. A szerelemre szükségünk van, mint egy falat kenyérre, de ez az érzés egy idő után megváltozik, jobban mondva átalakul. Mivé is? Hát szeretetté! Nincs olyan, hogy sírig tartó szerelem, aki ezt nem látja be, sajnos tartós párkapcsolatra sem számíthat. A szerelem, avagy a rózsaszín köd rövid ideig életképes, utána jönnek a kompromisszumok, egymás hibának a feltérképezése, majd annak az elfogadása. Itt már inkább a szeretet, mint érzés dominál. Több évtizeden keresztül a családokat sem a szerelem tartja össze, hanem a kölcsönös tisztelet és a szeretet ereje. Sokkal erősebb kapocs ez a szerelemnél. Ez a könyv, amit most a kezemben tartok megtanítja az olvasóit arra, hogy felmérjék, hogy  mi vár rájuk, és belássák, hogy mik is a valódi szükségleteik egy kapcsolatban. Számos olyan tanácsot tár elénk, aminek a segítségével uralkodni tudunk az érzéseinken, és egy működő családot kelthetünk életre. A család is egyfajta vállalkozás, ha ezzel a szemmel nézzük, akkor óriásiak a tétek. Ezen a szinten már nem érdemes kockáztatni. A megfelelő társ segítségével apró lépésekben lehet a célig eljutni. Mi is a cél, az mindenkinek más és más. Ez a könyv nem óv meg a csalódástól, a koppanástól és a szerelmi bánattól. Viszont lefekteti a téma sarkalatos pontjait, amit megfogadva esélyes a megfelelő partner megtalálása. 

Összességében nagyon tetszett a könyv felépítése. A kötet minden témaváltáskor felvázolja az adott problémát, majd életszerű példákon keresztül nyitja ki az olvasók szemét, ezáltal remélve, hogy saját magukra ismernek benne. Az utolsó oldalhoz érve tudatosult bennem, hogy a jó kapcsolat is az apróságokon múlik. A feleknek egymáshoz kell simulniuk. Nagyon jó hasonlat erre a folyók útjai, ahogy lassan mossák ki a medrüket, és így törnek utat maguknak. Az utóbbi hónapokban olyan könyvek találnak meg, amiknek a témája aktuális az életemben. Véletlen lenne? Nem hiszem! 

A borítója üde, vidám és fiatalos. Örömmel vettem a kezembe. Kis méretének köszönhetően a mindennapokban hasznos társammá vált. A külseje és a tartalma harmonizál egymással. Kortól és nemtől függetlenül bátran ajánlom mindenkinek. Hasznos tanácsainak köszönhetően másképpen látom a kapcsolatokról alkotott képemet. 


Amit mások írtak a könyvről:

„Szórakoztató fricska az önsegítő műfajnak…Üdítően nyers és őszinte.”
(Harper's Bazar)

"Bennették nem butítanak gejl motivációs szlogenekkel… hanem arra biztatják az olvasót, hogy a tökéletesség hajszolása helyett realista módon közelítsen a párkapcsolati nehézségekhez."
(The New York Times Book Review)



A könyv adatai:
Szerző: Michael Bennett · Sarah Bennett
Cím: Fr@ncba ​a szerelemmel
Eredeti cím: F*ck Love
Kiadó: Jaffa Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 292

Felkeltettem a kíváncsiságodat?

Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.


Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az


~ Adry ~



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!