Egy könyv, amelynek a címében egy állat szerepel || Nincs időm olvasni kihívás - szeptember

Véget ért a nyár, mindenki lázasan készül már a közelgő iskolakezdésre. Szeptember elseje nem mindenki számára jelenti a tanév kezdetét, sokunknak inkább egy új téma érkezésével egyenlő. Szeptember hónap témája "egy könyv, amelynek a címében egy állat szerepel". Ismét egy elgondolkodtató téma előtt állunk, hiszen számos olyan regény jelent meg az utóbbi időben amelynek a címében egy állatfaj található.


Nincs időm olvasni kihívás szeptemberi témája


A bejegyzésemben tíz olyan könyvet ajánlok a figyelmetekbe, amikből én is mazsolázok a hónap során. 


Katherine Arden első regénye az orosz mítoszok és népmesék varázslatos világába viszi az olvasót, ahol a csodák mindennaposak, a démonok és manók jelenléte megszokott, ahol ember és természet olyan összhangban élhet együtt, ahogy csak a legendákban lehetséges.
 A könyv címére kattintva elolvashatjátok a fülszöveget.  


A Ne bántsátok a feketerigót! 1960-ban jelent meg, a következő évben Pulitzer-díjjal tüntették ki. A regényt számos nyelvre lefordították, s talán nem érdektelen az sem, hogy a belőle készült film is hatalmas sikert aratott. 
A könyv címére kattintva elolvashatjátok a fülszöveget.  




Maja Lunde 1975-ben született Oslóban, forgatókönyvíróként, gyermek- és ifjúsági könyvek szerzőjeként ismert. A méhek története az első felnőtteknek szóló regénye, amely bel- és külföldön azonnal hihetetlen sikert aratott. Hazájában elnyerte a Könyvkereskedők Díját, eddig 32 nyelvre fordították le, Németországban pedig több, mint 350 000 eladott példánnyal 2017-ben a legkelendőbb könyv lett. 
 A könyv címére kattintva elolvashatjátok a fülszöveget.  


Cecelia Ahern legújabb regénye elgondolkodtató, szívmelengető szerelmi történet a mindenkiben ott lakozó szabadságvágyról és a világ zaja mögött megbúvó csendről.

A könyv címére kattintva elolvashatjátok a fülszöveget.  
Hogyan védhetjük meg a gyerekeinket? Backman Björnstad-sorozatának első része egészen más, mint amit a szerzőtől megszoktunk, mégis hihetetlenül ismerős. Ezt a történetet meg kellett írni. Mert nemcsak a björnstadiakról, de rólunk is szól, mégpedig húsba vágóan. Aki egyszer belépett Backman világába, az nehezen szakad el tőle. 
A könyv címére kattintva elolvashatjátok a fülszöveget. 



Az őz Szabó Magda talán egyik legérdekesebb regénye. A több idősíkon futó történetben egy színésznő, Encsy Eszter életútjába, szeretőjével kapcsolatos viszonyába pillanthatunk bele. A könyvben szinte tapinthatóan jelenik meg a szerelem, a birtoklási vágy, a féltékenység, míg az író a gyermekkortól követi a főhős életének fontos pillanatait egészen a tragikus végkifejletig.
 A könyv címére kattintva elolvashatjátok a fülszöveget.   

Mekkora ​hatással bírhat egy állat? Hány ember életét érintheti meg egyetlen macska? Hogyan lehetséges, hogy egy elhagyott macskakölyök megváltoztathat egy kis könyvtárat, megmenthet egy klasszikus amerikai várost, és idővel világhírre tehet szert? Ha választ keresel ezekre a kérdésekre, hallgasd meg az iowai Spencer városka szeretett könyvtári macskája, Könyvmoly Dewey elbűvölő történetét.
A könyv címére kattintva elolvashatjátok a fülszöveget.  

Ha a macskáddal való együttélés nem súrlódásmentes – legyen szó az alomhasználatról vagy az állat agresszív viselkedéséről –, aminek általában éppen az az oka, hogy ez az energia nem tud kellőképpen kibontakozni, a Macskamágia segítségével orvosolhatod a problémát. Az ideális étrendtől a társas élet kihívásain át a napi játékidő leghasznosabb eltöltéséig minden téma terítékre kerül ebben a könyvben. Bajuszszőrtől farokhegyig mutatja be a cicákat, leltárba szedve fizikai és érzelmi szükségleteiket minden életszakaszban, a kölyökkortól egészen a matuzsálemi évekig. A Macskamágia a macskatartás bibliája, egyetlen cicaimádó könyvespolcáról sem hiányozhat.
A könyv címére kattintva elolvashatjátok a fülszöveget.  


A ​Négy Majom Gyilkos több mint öt éve tartja rettegésben Chicago lakóit. Az áldozatai rendre fiatal lányok, módszerei és „védjegye” különösen kegyetlen. A rendőrség még ennyi év elteltével is csupán a sötétben tapogatózik, míg egy nap halálos gázolással történő balesetet jelentenek egy buszmegállóban. Kiderül, hogy az áldozat a Négy Majom Gyilkos. A helyszínelés során többek közt egy naplót találnak nála, és minden arra utal, hogy a régóta keresett gonosztevő épp elrabolt egy utolsó áldozatot, mielőtt váratlanul utolérte a vég.
A könyv címére kattintva elolvashatjátok a fülszöveget.  


A Vörös veréb a nyugalmazott CIA tiszt Jason Matthews első regénye; letehetetlen stílusával és emlékezetes szereplőivel nem csupán irodalmi bravúr, hanem szakmai szempontból is jelentős teljesítmény. Nagy részletességgel, valós módszerek bemutatásával – kémkedés, kémelhárítás, beszervezés, kiberháború – nyerhetünk bepillantást a nemzetközi hírszerzés működésébe.
A könyv címére kattintva elolvashatjátok a fülszöveget.  

Olvasásra fel! 
Találkozunk októberben, a következő téma nyilvánosságra hozatalakor. Keressétek könyvtárunkban a folyamatosan frissülő könyvajánlót. 



A felhívásról egy korábbi posztomban olvashattatok, 
mely IDE kattintva elérhetővé válik mindenki számára. 

~ Adry ~


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!