Helen Hoang: A ​szerelem egyenlete

Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, szívmelengető, üde románc, mely minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy nincs a világon az az adatmennyiség, amelyből megjósolható, mi fogja megdobogtatni az emberi szívet. (Forrás a fülszöveg)


„Egy ​meglepően bájos és szenvedélyes románc.”  
(Nalini Singh, New York Times bestsellerszerző)

„Egy utánozhatatlan szerelmi történet.” 
(Penelope Douglas, New York Times bestsellerszerző)

Röviden a történetről.

"Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek. Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják. Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival, ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig pozitúráival bezárólag. Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja, melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus." (www.moly.hu)  

"Bájos szerelmi történet"

Már jóval a megjelenés előtt felkerült a kívánságlistámra Helen Hoang első magyarul megjelenő regénye, ami az idei nyár legjobban várt könyvei közé tartozik. Az Álomgyár Kiadónak köszönhetően lehetőségem nyílott egy nyereményjátékkal összekötve a könyv elolvasására. A szerelem egyenlete tipikusan az a könyv, amit a nyaralás alkalmával magammal vinnék. A regényben gyorsan pörögnek az események, és így nagyjából egyik napról a másikra el is lehet olvasni azt. Nem igényel túl sok gondolkodást, így csak olvasni és élvezni kell a történetet. Engem teljesen kikapcsolt a mindennapokból. Örömömet leltem ebben a négyszáz oldalban. Az első oldaltól kezdve tudtam, hogy mi lesz a könyv végkimenetele, de nem is a meglepetés szerzés volt az írónő célja ezzel a regénnyel, hanem a szórakoztatás. 

Ahogy a fülszövegből megismerhettük a történetet, így nem sok plusz maradt az olvasóknak a lapok között, de pont elég volt az. Engem elsősorban a főszereplő Asperger-szindrómája fogott meg, hogy hogyan tud kapcsolatot kialakítani a többi emberrel, és hogyan fogadtatja el magát a társadalommal. Említés szintjén került csak szóba a fent említett betegség, ami Stella mindennapjainak a része. Görcsösen akarja a szerelmet, de közben fél, hogy miként reagál rá. Asperger-szindrómásként minden emberi kapcsolat komoly fejfájást okoz a lánynak, így a számok és az algoritmusok világába menekült, ott találta meg önmagát, ahol teljes életet élhet. A párkapcsolatra kifejezetten rémálomként gondol. Vajon sikerül leküzdenie a félelmeit és megnyílnia egy a másik nemet képviselő személy előtt? Az írónő száz százalékig beleírta önmagát a regénybe, ami még szerethetőbbé tette őt és a történetet is. Lehet, hogy a leírtak egy része pont Helen Hoanggal történt meg? Ennyire nem lehet a képzelet terméke ez a könyv! 

Stella szemüvegén keresztül ismerhettük meg a történetet. Tökéletes választás volt az írónőtől, hogy csak egy szálon futtatta a cselekményt. Kicsit furcsa, mégis megmosolyogtató volt Stella személyisége. Eleinte meg sem fordult a fejemben, hogy ő mentálisan beteg ember, csak szimplán különcnek tartottam, ami bájossá, szerethetővé tette őt. Teljesen máshogy élte meg a hétköznapokat, mint a többi ember, ami nekem vagy neked zökkenőmentesen ment, az neki problémát okozott. Állandó harcot vívott önmagával, hogy elnyomja a betegségéből adódó kétségeit, ehhez a legnagyobb segítsége Michael volt. Munkakapcsolatuk szépen lassan szerelemmé alakult át, amit először egyikük sem vallott be a másiknak. A hallgatásuknak majdnem végzetes következménye lett.

Kettejük története bájosnak, szenvedélyesnek, és utánozhatatlannak mondható. Szívet és lelket melengető történet némi erotikával megspékelve. A regény minden alkotó eleméből pont annyit kaptunk amennyit megkövetelt Stella és Michael története. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek ezt a regényt, remélhetőleg a későbbiekben a kötelező nyári olvasmányok táborát erősíti majd.



Ki tudja mi a szerelem algoritmusa? Ha még nem tudod, akkor feltétlenül el kell olvasnod Helen Hoang A ​szerelem egyenlete című első magyarul megjelent regényét. 


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

~ Adry ~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!