Hull a hó - Három karácsonyi történet

Karácsony közeledtével minden évben egy ünnepi témájú könyvet elolvasok, ez nálam hozzátartozik a ráhangolódás időszakához. Idén a Hull hó című könyvre esett a választásom, nem bántam meg a döntésemet. Három nagyon aranyos történet lapul a meseszép borító alatt, ami már az első kézbevételkor megfogott, csak néztem, néztem és néztem, nem tudtam levenni a szememet róla.  


Szerző: John Green · Maureen Johnson · Lauren Myracle
Cím: Hull a hó 
Alcím: Három karácsonyi történet 
Kiadó: GABO Kiadó
Oldalszám: 314.
Fordította: Gázsity Mila

Fülszöveg: 

Akár egy tökéletes karácsonyi ajándék…

A karácsony varázsát az utóbbi idők három bestseller-szerzője – JOHN GREEN, MAUREEN JOHNSON és LAUREN MYRACLE – kelti életre egymáshoz kapcsolódó, kacagtató és elbűvölő történeteiben, amelyek úgy szólnak szerelemről, romantikáról és csókokról, hogy az olvasónak a lélegzete is eláll tőle.

„Olyan mulattató komédia, hogy Shakespeare-hez is méltó lenne.”
– Washington Post Book World 


Maureen Johnson: Az ünnepi expressz

Karácsony lehet szép és lehet szomorú is. Jubilee számára jutott bőven mind a kettő érzésből. Készül az első első éves évfordulójára Noah-val. Készülődés közepette érkezik a hír, hogy a "manófalu" gyűjtő szüleit letartoztatták és így a Karácsonyt külön kell tölteniük, messze egymástól. Jubilee így az ünnepeket Floridában élő nagyszüleinél töltené, ha a vonatja nem rekedne meg Gracetowning határában a hóvihar miatt. Itt kezdődnek a karácsonyi kalandok, messze a családtól, mégis meghitt környezetben.


Nagyon ütős novellával indult a könyv, egyszerre volt vicces, szomorú és kiakasztó!


John Green: A pomponisztikus karácsonyi csoda

Izgalmakkal teli John Green története is. Újabb karácsonyi bonyodalom elé nézhetünk! Tobin szülei Bostonban ragadtak, így külön kell tölteniük az ünnepeket, Tobin barátaival filmnézéssel tölti az időt, míg a szülei egy szállodában szomorkodnak. A fiúk egy váratlan telefonhívásnak köszönhetően kocsiba pattantak és Waffle House-ban elakadt vonatról menekült pompon lányok nyomába eredtek, és ezzel kezdetét veszi a versenyfutás az idővel, hogy melyik fiú csapat ér előbb az étteremhez, és kit engednek be a lányokhoz. 

Nem csalódtam John Green-ben, hozta a tőle megszokott stílust, mozgalmassá, életszerűvé tette ezt a történetet is. Egymást követték az események, ezáltal az olvasónak egy pillanatra sem lankadt a figyelme.


Lauren Myracle: A malacok védőszentje

Addie és Jeb szakítottak, történetükről az első novellában említés szintjén hallhattunk már. A lány próbálja menteni amit még lehet, így ír neki egy levelet és kér tőle egy találkozót, amin a fiú természetesen nem jelenik meg. Összetört szívének köszönhetően döbben rá, hogy mennyire önző, és senki mással nem törődik csak önmagával. Meg tud változni? 


Mind a három történet ünnepi jellegű, de ma már nem a hagyományos értelemben véve azok. Ahogy a Szívek dallama című novellás kötet értékelésekor is írtam, hogy nem habos babos történeteket olvashatunk. Kamaszkorban előforduló komoly témákat feszegetnek egy cseppnyi humorral fűszerezve, így emészthetőbbé válik felnőttek számára is a kötet. 

Az utolsó novellánál döbbentem rá, hogy mind a három összefüggésben van egymással, mint ha egy történet lenne és a legvégén kerül fel az "ire" a pont.



Értékelés: 4 csillag

MegvásárolhatóITT

@adrykacska

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!