Fékezhetetlen indulatok a tárgyalóteremben || Baráth Viktória: Az igazság ára || Igazság 3.



A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Baráth Viktória nagy sikerű Igazság-trilógiájának befejező része olyan meglepetéseket tartogat, melyekre az olvasó nem is számít.

Amiről az Igazság sorozat zárókötete szól:


"Hannah élete legnehezebb ügyével néz szembe, amikor egyik pillanatról a másikra a saját jövője lesz a tét. Egy napsütéses reggelen minden összedőlni látszik, és ő az egyetlen, aki ezt megakadályozhatja. Munkája már eggyé vált a magánéletével, nem szabadulhat a döntései súlya alól. Most mindent kockára kell tennie. Nem menekülhet tovább a múltjában elkövetett hibái elől. Vagy mégis? Te mit tennél, ha az életedről kiderülne, minden csak hazugság volt? Harcolnál a szerelemért még akkor is, amikor már te magad sem vagy biztos az érzéseidben? Meddig mennél el, hogy megvédd a saját családodat?" 
(Forrás



Katartikusra sikerült az Igazság trilógia zárókötete. A könyv ott veszi fel a fonalat ahol Az igazság árnyéka befejeződött. Hannah és Jason története olyanná válik mint egy labirintus, amiből elsőre nincs kiút, de ahogy haladunk előre a könyvben úgy kerülnek elő a csontvázak a szekrényből. Hannahnak egy teljesen új énjét ismerhettük meg, amiben küzd mint egy anyatigris a családjáért, és közben millió meg egy kétely gyötri a lelkét a múltjával, a jelenével és a jövőjével kapcsolatban. Baráth Viki túlszárnyalta önmagát ezzel a kötettel, erre a csavarra nem számítottam, de izgalmas volt, és végig az orromnál fogva vezetett. Ha pár szóval kellene jellemeznem a kezemben tartott könyvet, akkor azok az a izgalom, a túlfűtött érzelmek, a meglepetések, és az adrenalin lenne. 

Az igazság ára Hannah szemszögéből mutatja be az események láncolatát, elsősorban az ő érzéseivel találkozunk. Nem szeretném átélni mind azt amit ebben a részben neki kellett. A józan ész vagy a szív szava diadalmaskodik a regényben? Jason a vádlottak padján foglal helyet és feleségének feltett szándéka, hogy megmentse őt, és újra együtt lehessenek a kislányukkal. A férfi igazi énjét ebben a részben ismerhettük meg, hogy a szeretett nőért mire nem lenne képes (...) Jason a szememben ez a rész után vált méltó társává Hannahnak. A túlfűtött érzelmek dominálnak, amik Hannah mindennapjaiban jelennek meg, valódi érzelmi hullámvasút amit átéltem vele együtt. Olyan szinten beletudtam magát élni az olvasottakba, hogy egy idő után már képtelenség volt eldönteni, hogy ki is vagyok én a történetben, mert egyik pillanatban egyik oldalt képviselem utána meg a másikat. Egyik percről a másikba szippantott magával Viki és az igazságszolgáltatás kegyetlen világa. Most ha becsukom a szem megjelenik előttem az a bár ahol minden esemény a kezdetét vette, az orromban érzem az alkohol és a dohány szagát némi izzadsággal vegyítve, majd a következő pillanatban a félelem szele csap meg és máris a tárgyalóterem hűvös falai fognak közre. Mi ez ha nem elaboráció?  Kevés könyv van rám ilyen hatással, de most rövid időn belül katartikus állapotba kerültem, amiből napokkal később sem tudok magamhoz térni. 

Fájó szívvel engedem el az Igazság trilógia szereplőit és a megismert helyszíneket, de méltó befejezést kapott a sorozat. A regény címe hűen tükrözi a tartalmát is, mivel óriási ára lehet az igazságnak, ha azt megpiszkáljuk. Az igazság ára intenzív volt a szó szó szoros értelmében. Kíméletlenül játszik az szerző az olvasók érzelmeivel. Összességében egy szívbemarkoló kegyetlen történet elevenedett meg a szemem előtt. 

Forrás: Álomgyár Magazin 2019. / ősz


A sorozat kötetei: 

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!