Baráth Viktória: Az ​igazság árnyékában || Igazság 2.

Baráth Viktória munkásságát már a pályája kezdete óta figyelemmel kísérem, és nem győzőm hangsúlyozni, hogy könyvről könyvre látványosan fejlődik. Az Igazság trilógia második részében az emberi lélek rejtelmeibe kalauzolja el az olvasóit. Az igazságszolgáltatás sötét és néha a halandó ember számára érthetetlen eseményei közzé a szerző némi romantikát és emberi viselkedés pszichológiát is csempészet. Ahogy a fülszövegből megismerhetjük az alaptörténetet, nem egy egyszerű üggyel bízták meg Hannaht. Itt csak tiszta fejjel és szívvel lehet eredményt elérni. Ebben a szakmában muszáj profinak lenni. 

Pár mondatban ismerjük meg az alaptörténetet fülszövegen keresztül. 

"Hannah Jones immár San Franciscóban egyengeti karrierjét. Ő az iroda első számú védőügyvédje, így amikor egy fekete férfit gyilkossággal vádolnak, ő kapja a feladatot, hogy képviselje a védelmet. Ám az ügy igencsak kellemetlen, és nagy port kavar, mivel az áldozatok mind jómódú, fehér lányok. Hannah-nak félre kell tennie a saját érzelmeit. Hisz abban, hogy az igazi áldozat a vádlottak padján ül, és mindent megtesz azért, hogy ezt bebizonyítsa. Hannah töretlen lelkesedéssel végzi munkáját egészen addig, míg a múltja ismét árnyékot nem vet karrierjére és szerelmi életére. Képes lehet egy nő elfeledni minden fájdalmat, amit a számára legfontosabb ember okozott? Hogyan tudja feldolgozni az árulást és a hazugságokat? Létezhet második esély egy romokban heverő kapcsolatban?" (Forrás: moly.hu)

A regény Zalaegerszeg és Pécs közötti utazásom során olvastam el. 


Zseniális a trilógia második részének az indítása, mindenki azt hitte, hogy a történetszál ott folytatódik ahol az első rész véget ért, de mégsem. Egy teljesen új városban és közegben egyengeti Hannah a karrierjét. Látszólag a múltat maga mögött hagyta és a siker lépcsőfokain lépked egyre feljebb. Az ő esetében is igaz, hogy az élet egyik oldalt nagyon sokat ad, viszont a másik oldalról értékes pillanatoktól foszt meg. Bátran kimerem jelenteni, hogy Baráth Viktória ebbe a regényébe csempészte bele a legtöbb csavart, titkot, és mindent elsöprő szerelmet.  A történet és vele együtt a karakterek élete is oldalról-oldalra válik egyre izgalmasabbá. Párhuzam húzható a cselekményszál és a lelki vívódás között, mind a kettő ugyan abban a pontban tetőzik és utána szépen lassan lecseng, majd a végén ismét tetőpontjára hágnak az események. Az utolsó száz oldalnál szinte minden olvasó csak kapkodni fogja a fejét, ott egy pillanatra sem lankadhat a figyelem, mert még a végén fontos momentumokról maradnánk le. A rasszizmust manapság nem kell bemutatni, a csapból is ez folyik, de hogy egy magyar szerző ilyen pazar történetet kanyarítson belőle az már valami. Hannah objektíven szemléli az eseményeket, és az aranyközéputat választja, majd bebizonyítja az igazát, még ha ezzel ellenségeket is szerez magának. Az igazságnak ára van, és meg is fizet érte. Jó és rossz harcának lehetünk szemtanúi, ahol természetesen a tárgyalóteremben a jó diadalmaskodik.

Viki az olvasóinak a lelkét is ápolja a regény sorai közé rejtett apró kis meglepetésekkel. 

Az utolsó oldalakat elhagyva kaptam a fejemhez, hogy ilyen befejezés után képtelenség kivárni a zárókötet megjelenésének októberi dátumát, de sejthettem volna, hogy a látszólagos happy end nem teljesen idilli, és kell valami Vikis csavar az utolsó oldal, utolsó mondatába. A fantáziád nem ismer határokat, jobbnál jobb történetekkel kápráztatod el az olvasóidat. Soha ne hagyd abba az írást! Az igazság árnyéka egy igazi érzelmi hullámvasút, ami az elejétől a végéig tökéletesen lett megírva. Az egész történet olyan Baráth Vikis. A rá jellemző stílusjegyek már az első oldalon fellelhetők. A lejellemzőbb kifejezések a könyvre: egyszer fenn egyszer lenn, titkok, ármánykodás, félelem és cselszövés. Minden pillanatban azt éreztem, hogy rész-egész viszonyban állok a regénnyel, hogy benne élek én is, valamint a szereplőknek az egyike vagyok, és átjártak a már említett érzések. A két rész között eltelt idő alatt a már ismert karakterek óriási fejlődésen mentek keresztül. Céltudatosak és mindent elsöprő győzelemre születtek. Ennek tükrében tűkön ülve várom a befejező kötetet. Csak egy valamit sajnálok, hogy túl gyorsan a végére értem. Lelkileg felkavart és csak napokkal az olvasást követően tudtam tiszta fejjel átgondolni a történteket. Ízig-vérig Baráth Vikis könyvet tarthattam a kezemben, aminek a hátoldalán az ajánlóm olvasható. Köszönöm, hogy az én nevem is rajta lehet az eddigi legjobb alkotásodon. Izgalom és fordulat, fordulat és izgalom jellemzi az egész sorozatot. 

A megjelenés napján kaptam Kitablar bloggerétől ezt a képet.

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljd be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!