Perzselő hangulat a tárgyalóteremben || Baráth Viktória: Az igazság nyomában || Igazság 1.

Baráth Viki immáron a negyedik könyvével örvendeztette meg az olvasóit. Az írónő könyvről könyvre látványosan fejlődik, négy könyv, négy különböző műfaj és mindben jelen van ő is. Néha olyan érzésem van, hogy az éppen aktuális hangulatához választja meg a regényeinek a stílusát. A mai napig nagy kedvencem az Egy év Rómában című regénye. Talán abban van a legjobban jelen a szerző. Az igazság nyomában című könyvben a jogi berkekben találhatta magát az olvasó. Elképzelni sem tudom, hogy milyen óriási kutatómunka rejtőzik a lapok mögött, de meglett a gyümölcse, Olvasás közben egy pillanatra sem kérdőjeleztem meg a történteket, minden természetesnek tűnt, akadálymentesen gördültek előre az események. A jogászok világában semmi sem az aminek látszik. Ezt be is bizonyította Viki az olvasóknak. Olvasom, olvasom a könyvet, és egyszer csak kopp, egy újabb csavar került a történetbe, és ez így ment az első betűtől az utolsóig. A szemem előtt kelt életre a történet. Ismét egy „élőkönyv” Viki regénye. Olvasás közben teljesen kizártam a külvilágot, nagyon kevés könyv van ilyen hatással rám.

A mélypontból húzott ki Viki könyve. 

Pár mondat a történetről: 
"Hannah Jones, a harmincas évei közepén járó fiatal nő a Miami ügyészségen dolgozik. Egy múltbéli botlása miatt a főnöke csak gyakornoki feladatokat bíz rá, ám amikor a férfi lányát megerőszakolják, Hannah kap egy lehetőséget, hogy ügyészként vehessen részt a vád képviseletében. Hajtja a bizonyítási vágy, és vissza akarja szerezni régi pozícióját, ezért vállalja a feladatot. Csak a karrierjével akar foglalkozni, mert tudja, ezúttal nem hibázhat. Az elhatározásnak azonban keresztbe tesz Max, a jóképű szomszédfiú, aki randira hívja Hannah-t. Látszólag minden tökéletesen alakul, az ügy jól halad, a bizonyítékok egyértelműek, és Max-szel is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Azonban a lány lassan rádöbben, hogy semmi és senki sem az, aminek látszik. Mennyire homályosítják el az ítélőképességünket a személyes érzelmeink? Elfeledtetheti a perzselő szenvedély a hazugságokat? Képesek vagyunk feladni saját elveinket egy magasabb cél érdekében?

Baráth Viktória, a kétszeres Aranykönyv-díjra jelölt szerző regénysorozatának első része romantikában, szenvedélyben és izgalmas fordulatokban egyaránt bővelkedik. Betekintést nyerhetünk az igazságszolgáltatás lebilincselő világába, ahol az ellenségeink könnyen válnak barátokká, a barátaink pedig ellenségekké." (Forrás)

A karakterkészlet, amivel dolgozott, az erősebb mint valaha. Mind a női és mind a férfi karaktere erős és határozott, mint amilyennek az ügyvédeknek lennie kell. Ebben a világban nem megengedett, hogy egy pillanatra is ellágyuljon az ember. Végig kőkeménynek kell lenni! A Hannah és Jason korábbi életében történtek mind a mai napig kihatással vannak a jelenükre. Hasonlóságok tömkelege fedezhető fel bennük, így meg sem lepődök a kialakult vonzalmukon. A jog világa nagyon más, mint a hétköznapoké, itt hiába a barátság vagy a szerelem, a tárgyalóteremben ellenfelekké válnak. Egy közös céljuk van csak, az pedig az igazság kiderítése. Ebben az esetben is azon dolgoztak, hogy a kirakós egyre homályosabb képkockáiból rájöjjenek, hogy mi is történhetett azon a bizonyos éjszakán. A két jogi képviselő tökéletes párost alkot mind a tárgyalóteremben és természetesen azon kívül is. Kíváncsi leszek, hogy miként alakul a sorsuk a sorozat második részében, ami a 2019-es év tavaszán érkezik a könyvesboltok és a könyvtárak polcaira. Az idei évem talán eddigi legpörgősebb, legeseménydúsabb története volt Az igazság nyomában. Nagyon nehezemre esett az olvasásának a húzása, mert a kíváncsiság folyamatosan hajtott előre. Baráth Viktória addig csűrte csavarta az eseményeket, míg a végére totálisan elveszettnek érezte magát az olvasó. A történet kiszámíthatatlan, és pont ez miatt válik a szerző sokunknak a kedvencévé. Ha úgy került volna a kezembe ez a történet, hogy nem tudtam volna előre, hogy kinek a tollából származik, akkor is rájöttem volna, már az első oldalak után, hogy csak is Baráth Viktória lehetett a tettes. A stílusát már ezer közül is megismerném. 

Baráth Viktória
A szerző rajongóinak kötelező olvasmány az Igazság trilógia első része. Elsősorban olyan olvasóknak ajánlom ezt a történetet, akik már unják a sablonos, egy kaptafára készülő regényeket, aminek az első oldalán már lehet tudni, hogy mi lesz a végkifejlet. Viki könyve nem ilyen! A regény kétharmadánál sem lehet tudni, hogy mivel zárul a rész. Végre egy könyv, ami közhelyektől mentes, és az elejétől a végéig tökéletesen van megírva. Végre megjelennek a regényekben a másságot szimbolizáló karakterek. Ebben a könyvben két ilyen szereplő is fellelhető, akik nyíltan vállalják a nemi identitásukat. Hazánkban nem sok szerző meri beleépíteni a történetébe a melegeket vagy a leszbikusokat, pedig köztünk élnek, és ugyanolyan emberek, mint bárki más.

Összességében imádtam. Minden benne volt, amit vártam: pörgős cselekmény, határozott karakterek, és egy kerek egész történet, ami köré felépül az Igazság trilógia. Remélem a folytatásban kiderül, hogy Hannah mi mellett teszi le a voksát: szerelem vagy karrier? 


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!