Bridget Collins: A könyvkötő

Röviden a történetről (...)


"Képzeld ​el, hogy ki tudod törölni minden bánatodat.
Képzeld el, hogy el tudod felejteni a szenvedéseidet.
Képzeld el, hogy el tudsz rejteni egy titkot.
Örökre.

Emmett Farmer a földeken dolgozik, amikor levél érkezik, hívják, hogy álljon munkába inasként. Egy Könyvkötőnek fog dolgozni – ugyan félelmetes, babonákkal övezett hivatás, amellyel szemben előítéleteket táplálnak az emberek, azonban se Emmett, se a szülei nincsenek abban a helyzetben, hogy visszautasítsák az ajánlatot. Meg fogja tanulni, hogyan kell elkészíteni azokat a gyönyörű köteteket, és mindegyikben foglyul fog ejteni valami egyedülállót: egy-egy emléket. Ha valamit feledni akar az ember, a Könyvkötő segíthet. Ha valamit ki akar törölni, abban is segíthet. A múltad biztonságosan megmarad egy könyvben, és neked soha többé nem jut eszedbe a titkod – akármilyen szörnyű volt is. A könyvkötőmester műhelye alatti kamrában sorakozik rengeteg könyv – és rengeteg emlék –, amelyek rögzítettek, és amelyeket ott tárolnak. Egy nap Emmett döbbenten fedezi fel, hogy az egyik köteten az ő neve áll. A Könyvkötő varázslatos, feledhetetlen regény: egy mindent legyőző szerelem története, amely egyedülálló irodalmi kalandot tartogat." (forrás)




Bridget Collins brit írónő, felnőtt és fiatal felnőtteknek szóló szépirodalmi művekkel örvendezteti meg az olvasóit. A színésznek készülő Collins végül az írói pálya mellett döntött. Hazánkban a 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg A könyvkötő és az Árulások című regényei, de ezen kívül még számos története jelent meg, de a magyar fordítás még várat magára.

A könyvkötő egy egyedi könyv, ami egy újabb gyöngyszeme a LMBTQ-irodalomnak. Intenzív érzelmeket vonultat fel több száz oldalon keresztül. A klasszikus irodalomban olvastam ehhez hasonló szép lirai szerelmi leírást és ezt megspékeli az író egy ámulatba ejtő történelmi helyszínnel. Pillanatokon belül elmerültem Collins világában. Ez a regény kulcs egy másik világhoz vagy inkább egy olyan környezethez, amit mai fejjel nem sokan vagyunk képesek befogadni. Egy különleges írás a tiltott szerelemről, de a miértjét csak azok tudják, akik olvasták a regényt. A történet időben a keresztes háborúk utáni években játszódik. Az író világában a könyvkötők a saját emlékeikből kötnek könyveket és utána az törlődik az elméjükből. Eljátszottam a gondolattal, hogy milyen is lenne olvasni azt a könyvet, ami a saját emlékeimről szól, amik már nincsenek meg az emlékezetemben. Izgalmas volt a misztikus részt a történelmi romantikus vonal mellett és pont ez miatt én nem tudom tiszta lelkiismerettel azt kijelenti, hogy A könyvkötő egy fantasy regény lenne, számomra egy romantikus írás, ami simogatta a lelkemet. Nem hiába hallom innen onnan, hogy a Kult Könyvek egyik legszebb története az emlékek fontosságáról. 

Ha szeretnél kiszakadni a mindennapok körforgásából akkor ez a könyv neked szól!

forrás ITT


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!