Vannak, ​akiknek ki kell várniuk egymást || Hidasi Judit: Egy ​nap a parton

forrás: saját kép


Röviden a történetről (…)

„Edit a legsikeresebb sebész a kórházban. A keze pontos, az időbeosztása feszes, maximalista és tökéletes. Legalábbis mások ezt gondolják róla. Egy baleset azonban mindent megváltoztat. Élete fenekestül felfordul, és megoldásért egy régi barát tengerparti villájába menekül. A mindig precíz és körültekintő nő egy dologgal nem számol: hogy a parton összetalálkozik régi szerelmével. A vonzalom az eltelt hosszú idő ellenére kölcsönös maradt, az élet azonban csavart labdát dob: a férfi házas. Mégis csodálatos napot töltenek el együtt, ami nem maradhat folytatás nélkül. A boldogsághoz azonban, mint általában, most is kacskaringós út vezet. Talán mégis ez a régi szerelem volt az igazi? Vagy az a férfi, aki Editet otthon várja? Hidasi Judit, a nagy sikerű Aranykör-sorozat után lélekboncolgató, romantikus vizekre evezett. Az Egy nap a parton története jól mutatja az emberi szív kifürkészhetetlenségét, azt, hogy hiába építünk fel egy tökéletes életet, nem véd meg bennünket, ha a sors közbeszól, és váratlan helyzet elé állít bennünket. A szerelem úgy csap le, akár a nyári zápor, és mindent elsöpörhet, amit addig biztosnak és fontosnak hittünk.” (forrás)


Az írónő eddig megjelent történeteihez képest merőben más az Egy nap a parton. A krimis világot a romantika és a lelki egyensúly megtalálása váltotta fel. A könnyed, laza hangulatnak köszönhetően pillanatokon belül átadtam magam az olvasás örömének. A regény központi témája erősen hajaz az Elizabeth M. Gilbert Ízek, imák, szerelmek című regényére. Mind a két történetben az útkeresés és az önmagunk elfogadása – megtalálása a központi téma. Ahogy a való életben úgy Hidasi Judit is felnyitja a szemünket arra, hogy nem minden a karrier, ha otthon nincs aki mellett álomba szenderüljünk. Meg kell találni az egyensúlyt a munka és a magánélet között, egyik irányba sem billenhet ki a mérleg nyelve, mert akkor az egyik a másik kárára megy, aminek meg lelki törés lehet az eredménye. Nagyon jó példa erre a kezemben tartott könyv! A boldogsághoz vezető út rögös, Hidasi Judit röviden és tömören erről ír egy gyönyörű köntösbe bújtatva.

A pandémia ideje alatt az egyik legjobb olvasmányom volt. Nagyon sok mindenre ráébresztett, amit azóta is próbálok a mindennapjaimba beépíteni. Az Egy nap a parton könnyed, szórakoztató, de mégis tanulságos. Nem kell félni a változástól, ahogy Edit is egy óriásit ugrott az ismeretlenbe, úgy ezt mi is megtehetjük. A változás jó is lehet! Mindig a véletlenek találkozása hozza meg a nagy áttörést az életben. A regény annyira személyes hangvételű lett, hogy szinte a lapok között éreztem magam. Az írónő oly kedvesen szólítja meg az olvasóit, hogy már ezzel is a szívembe lopta magát. Ebben a műfajban is tudott maradandót alkotni, így most sem csalódtam benne. Kiknek is ajánlom az Egy nap a parton című könyvet? Elsősorban a könnyed olvasmányok szerelmeseinek, de akkor is neked szól, ha csak egy útkeresésről szeretnél olvasni.

A 2021-es tavasz regénye lett! 
Sok mindent máshogyan látok azóta, mióta elolvastam Hidasi Judit legújabb történetét.


forrás: saját kép


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!