Anne L. Green: Törött ​szárnyakkal || Biztos menedék 2.

forrás: saját kép



Röviden a történetről:

„Azt hiszed, Anne L. Green már nem tud meglepni, aztán mégis.” Nikii könyvblog

"Erica és Jack sorsa elválaszthatatlanul egybefonódott. A közös titkuk és az egymás iránt érzett vágyódásuk lehetetlenné teszi a felejtést. Erica csodálatos világot fedez fel a börtönén túl, a szabadság, amit Jack mellett érez, megrészegíti, ugyanakkor halálra rémíti. Jack számára az élet azonban még tartogat meglepetéseket. Teljesen tanácstalanná válik, amikor kiderül, hogy a húga halálos beteg, és hogy az Ericával egyre elmélyülő kapcsolata mekkora felháborodást, lázongó indulatokat gerjeszt a családtagjai, barátai körében. Az izgalom és az érzelmek is a tetőfokára hágnak, amikor Jacknek választania kell a bosszú és szerettei élete között. A Törött szárnyakkal a Biztos menedék-sorozat második, befejező része, amelyben Anne L. Green rávilágít arra, hogy nem minden történet jó vagy rossz, ahogy nem is fekete vagy fehér." (forrás)


Anne L. Green ebben a történetben ugyan ott folytatta Erica és Jack életét ahol az első rész végén abbahagyta. Számomra a Biztos menedék sorozat nem is egy folytatásos regényfolyam, hanem egy kerek történet, amit akár egy kötetben is olvastam volna megszakítás nélkül. Anne L. Green megalkotta az egyik legütősebb történetét, ami úgy ahogy van kerek egész. Kapkodnom kellett a fejem, a szemem, mert annyira pörögtek az események, sokkal jobban beindult a gépezet, mint a Baljós szitakötőben. Az első rész előkészítette az olvasónak a terepet a második rész eseménydús történetére. Minden felmerülő kérdésre választ kaptunk itt. Az elszántság, a küzdeni akarás, a kilátástalannak tűnő jövő meghozta a várt gyümölcsöt. Megtanulhattuk az írónő tollából, hogy ő nem ismer olyant, hogy lehetetlen, a legváratlanabb fordulat után is mindig kisüt a nap, és elillannak az esőfelhők, ez itt sem történt másként. A felsorakoztatott karakterek közül elsősorban Erica személyében láthatjuk a legnagyobb jellembéli változást, lett célja, amiért érdemes volt harcolnia, és kitörnie a bántalmazója kalitkájából. Az írónő olyan erős női karaktert álmodott meg, hogy nem tudom sikerül e neki felülmúlnia a következő regényeiben. Erica ikonikus alakja példaértékű a mai világban, nagyon sok nő él az ő cipőjében, akik csak tűrnek is tűrnek, de ahogy itt is láthattuk van esély a jobb életre, csak bátornak kell lenni. A mentális és a fizikai bántalmazás kettőse a lehető legrosszabb, ami egy lánnyal, nővel, asszonnyal megtörténhet, de lebegjen mindenki előtt Erica személye és példája.


A Biztos menedék sorozat minden pillanata fájdalmat okozott nekem, de közben meg az ott állomásozó remény tartotta a lelket bennem, hogy egyszer egy szép napon kijutunk a fényre. Fájdalmasan gyönyörű lett Anne L. Green regénye. Teljes szívemből ajánlom mindenkinek, aki találkozott már családon belüli erőszakkal, vagy olyan személlyel, aki átért hasonlókat. Széles körben ajánlom a sorozat olvasását mindenkinek. Ne csapjon be a borító és a szín világ, nem minden az, aminek elsőre látszik. Ha csak a külsőt nézem akkor nem erre a történetre számítottam volna, de tudom azt, hogy az írónő a romantika köntösébe komoly témákat rejt el, amit csak mi olvasók fedezhetünk fel. Ez most is így történt!

forrás: Anne L. Green


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!