Holly Miller: Álmomban ​már szerettelek || Megjelenés előtti olvasás

"A két főszereplő, Joel és Callie által elmesélt Álmomban már szerettelek Holly Miller magával ragadó és felejthetetlen, romantikus debütregénye a szeretethez szükséges bátorságról, kiváltképp akkor, amikor úgy gondoljuk, hogy tudjuk, mi lesz a szerelem vége."

Amiről a könyv szól:

"Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége?"

"Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz. Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes. Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni. Joelnek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik, hogy hatalmas fordulat következett be az életükben. Aztán egy éjjel Joel Callie-vel álmodik, és az álomban megjelenik legnagyobb félelme. Ekkor mindketten döntéshelyzetbe kerülnek: együtt maradnak-e annak ellenére, hogy tudják, mi lesz a sorsuk? És ha egyikük napjai menthetetlenül végesek, létezik-e olyan élet a számára, mint ami járna is neki? Képesek befolyásolni az életük alakulását, vagy ami meg van írva számukra, azon nem lehet változtatni?” 

#álmombanmárszerettelek 


Holly Miller regénye a legszebb példa arra, hogy a szerelem élettel teli és minden körülmények között a legideálisabb döntés hozza meg. Aki már olvasta a kezemben tartott könyvet annak nem kell elmagyaráznom ezt, aki még ezután fogja olvasni az meg a sorok között olvasva viszonylag gyorsan rájön a titok nyitjára. Joel és Callie története napokig nem hagyott nyugodni, miért ne vágnánk bele egy kapcsolatba még akkor is ha tudjuk a végkimenetet? A sorsunkat mi magunk irányítjuk és egy álom nem biztos, hogy valósággá is válik, ennek alapján nagy hiba lett volna nem belevágniuk a kapcsolatba. Sajnos nem minden úgy alakult, ahogy annak lennie kellett volna, az élet közbeszólt és mégis az álom győzedelmeskedett, de addig is viszonylag boldog életük volt. Olvasás közben egy furcsa érzés járta át a lelkemet, ami nem megszokott egy romantikus regény esetében. Nem éreztem azt az eufóriát, amit korábban szoktam, sokkal erősebb és intenzívebb érzés kerített a hatalmába, aminek az okát csak az utolsó oldalakhoz érve értettem meg. Furcsa jelenségre lettem figyelmes, ami szintén meglepő számomra ebben a műfajban, mivel nem a boldogság és a rózsaszín köd kerített hatalmába, hanem sokkal inkább a rettegés, a szomorúság, a búslakodás, a csüggedés és a mindent felemésztő levertség. Ugye, hogy nem ezek az érzések kerülnek a felszínre egy romantikus regény olvasása közben? Holly Miller könyve túlmutat ezen a műfajon, sokkal inkább egy pszichológiai töltésű mű. A szerelem pszichológiája a központi témája, amit az arra fogékony olvasók a későbbiekben kamatoztatni is tudnak. Minden elolvasott könyv tanít bennünket, nem történt ez most sem másképpen, amikor világossá vált számomra, hogy az Álmomban már szerettelek mire akarja felhívni a figyelmet addigra már patakokban folyt a könnyem és kénytelen voltam félretenni, mert lelkileg nem bírtam annak olvasását nagyjából a harmadig résztől. A negyedig rész igazi tőrdöfés minden olvasó számára, nagyon sok erőre volt szükségem, hogy végig tudjam olvasni és utána hagyni magamban lecsendesedni a vihart, amit Holly Miller okozott. 

forrás: Google Képek


A szerző igen erős karakterkészlettel dolgozott, Callie mindig is tudta mit akart, ő egy nagyon erős személyiség, aki minden helyzetben megállja a helyét. Joelben azt szerettem, hogy az álma ellenére is kitartó volt, képes volt élete legnehezebb döntését felelősségteljesen meghozni. Kettejük szerelme a szemünk előtt bontakozott ki majd hullok darabokra. A döntésük egy életre szólt, és mégis az álom válóra vált. Nehéz úgy élni, hogy a szeretteinkről megszületett álmok valóra válnak. Ez a képesség egy életen át formája az ember lelkét, de nem érdemes a csigaházba visszabújni, muszáj élni és kockáztatni. Napokkal az olvasás után is elevenen élt bennem Joel és Callie története, tanulságos és hihetetlen erőt sugározz magából. A történet, ahogy már említettem négy részből áll, és ahogy a haladunk előre úgy lesz egyre nehezebb annak a feldolgozása, amíg az első két részt nagy elánnal olvassuk addig az utolsó kettőt már félve, gombóccal a gyomrunkban tesszük. Jill Santopolo bestsellerszerző szavaival élve az Álmomban már szerettelek „Gyönyörű és szívszaggató” történet. Ki merem jelenteni, hogy hosszú ideig a szívemben őrzöm Joel és Callie szerelmének történetét. 

Összességében nem bántam meg Holly Miller regényének az elolvasását, hiszen több lettem tőle, máshogy látom a sírig tartó szerelmet és új megvilágításba került a szememben a romantikus regény fogalma. Itt jön a kérdés, hogy kiknek is ajánlom ezt a csodát? Elsősorban a romantikus regényekre fogékony olvasóknak, olyan embereknek, akik nem félnek attól, ha eláztatják a könyvet a könnyeikkel, mert ebben az esetben erre lehet számítani. 

Ha nincs jégből a szíved, akkor ez a könyv neked szól. 

A regény 2020. július 27-én jelenik meg, ami valószínűleg az idei nyár egyik legjobban várt könyve lesz. Ha felkeltettem az érdeklődésedet Holly Miller regénye iránt akkor az alábbi linkeken meg tudod rendelni: 
Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!