Anne L. Green munkásságának bemutatása | Blogger hét



Az első találkozástól a függőségig vezető utam (...)

Anne L. Green neve egészen 2017 novemberéig ismeretlen volt a számomra, amikor is az Álomgyár csapata Zalaegerszegre utazott egy téli napon. A kiadó írói közül nagyon sokan eljöttek, így szélesedett a látóköröm, hogy ki kicsoda és milyen jellegű regényekkel örvendezteti meg az olvasókat. A találkozó során nagyon sok érdekesség elhangzott, amit az estet követően egy bejegyzésben meg is osztottam a követőimmel.    

Az első ALG könyvemet 2018 őszén olvastam, ami az Ördögi kísértés volt, ezzel a történettel váltam az írónő világának a rabjává, és azóta a megjelent könyveinek az olvasását remegő térdekkel várom. Az előbb említett könyv több szempontból is a kedvencemmé vált, hiszen ezt a történetet olvastam  2019 nyarán újra a kocsiban, amíg az esküvői kreatív fotózás helyszíneire nem értünk. A fotósunk egy egyetemi barátunk volt, aki azonnal lecsapott a könyvmolyságomra egy pár kép erejéig. A család és a barátok szerint az egyik legjobban sikerült képünk lett az egész sorozatból, ez a pillanat jellemez bennünket a leginkább.  

Az eddig elolvasott ALG könyveim: 

  • Ördögi kísértés
  • Arcátlan csábító
  • Érzéki csábító
  • Végzetes csábító
  • Moszkvai csábító (novella)
  • Heather vonzásában
A terveim között szerepel a fenti listából kimaradt Anne L. Green könyvek elolvasása, aminek talán most jön el az ideje, mivel pár évig itthon fogok babázni, és pihenésként olvasni szeretnék. Remélem a kis Máténk segíteni fog ebben. 

Miért is szeretem Anne L. Green történeteit? 

Minden könyve egyedi és magával ragadó. Megvan benne az, amire a 21. század agyonhajszolt olvasójának szüksége van, ez pedig a tömény szórakozás, a fordulatok, a nem egysíkú történetvezetés. Engem 100%-an a Csábító sorozatával vett le a lábamról, mert ez az a történet az ahol egy az egyben felismerhetően benne van az írónő az egyik karakterében, ettől kezdve még hitelesebbé vált a szememben a fikció, ami maga a valóság. Kellő odafigyeléssel olvasva a könyveit megláthatjuk, hogy szórakoztatás mellett az életre tanít meg bennünket. Nagyon jól látszik ez az Ördögi kísértésben, ami részben a szerencsejátékok világába kalauzolja el az olvasókat, ami akár maga az élettel egyenlő. Egyszer fenn, egyszer lenn! Minden megalkotott világa végig pörög, és pörög, mint a rulett kerék, egy pillanatra áll csak meg, de akkor is azonnal mozgásba lendül. Leginkább ehhez tudnám a hasonlítani Anne L. Green írói munkásságát. 

A modern romantikát a könyvekben nem szeretem, de elfogadtam, hogy a szórakoztató irodalom részévé vált, és pont ez miatt számít már kuriózumnak ha egy író nem erre építi fel a könyvét. ALG könyveiben is nagyon sok alkalommal megjelenik az erotika, hol naturalisztikusan, hol lájtosabban. Ezek az elemek szerves részét képezik az adott történetnek. A csábító sorozat első és utolsó részében a melegséggel átitatott romantika kapott helyett, amit a hozzám hasonló olvasók előnyben részesítettek, viszont a második rész, ami nemcsak a címében hordozza az érzékiséget, hanem az a lapok között is felfedezhető. A mély lélektani pillanatok tárháza viszont a Heather vonzása. Ennek a könyvnek minden oldala maga a valóság. Az írónő a szívemet simogatta ezzel a történettel! Az ehhez hasonló könyvek a gyengéim, a pörgős történet mellett a lassan kibontakozó szerelmi szálat a krimi és a sötétség beárnyékolja. Minden van benne, amire szüksége van az olvasónak. Anne L. Green egyedi és utánozhatatlan! Minden könyvével újabb és újabb olvasók csatlakoznak a világához, ami ha egyszer beszippant, többé nem enged el onnét. Munkám során folyamatosan ajánlottam az írónő könyveit a hozzánk betérő könyvtári olvasóknak, akik örültek ennek, viszont ehhez  nagyon ismerni kell az adott személy ízlésvilágát és akkor képtelenség mellé nyúlni.

Anne L. Green a kedvenc magyar íróim listáján előkelő helyen helyezkedik el.

Kövessetek a mai nap folyamán és nagyon sok érdekességet megtudhattok Anne L. Green legújabb regényével kapcsolatban. Hát persze, hogy a Joyce csapdájában lesz a terítéken! 
Lesz itt még részlet az említett könyvből, valamint a karakterismertető mellett az első ALG könyvemről is megosztok pár gondolatot.  

Megjegyzésbe várom, hogy kinek milyen emléke van Anne L. Green írónővel kapcsolatban. 
Adry

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!