A ​gonosz köztünk jár || Sienna Cole: A köd után



Röviden a történetről:

„Sienna Cole nem kerülgeti a kényes témákat, nem dugja a homokba a fejét. Tudatosan olyan tárgykört választ, amely hallatán a legtöbben elfordítják a fejüket.”

„Sienna Cole rettentően tehetséges írónő korlátlan fantáziával és páratlan stílussal.”

"San Francisco monoton hétköznapjai felbolydulnak, amikor egy fiatal nő megcsonkított holttestére bukkannak a Csendes-óceán partján. Az első halottat hamarosan még több követi, és Mike Marshall nyomozó számára világossá válik, hogy egy sorozatgyilkos szedi áldozatait a város környékén. Amikor azonban belekezd az ügy felderítésébe, még sejtelme sincs arról, hogy kivel vagy mivel áll szemben. A gyilkos több lépéssel jár a nyomozócsapat előtt, és tökéletesen eltűntet maga után minden bizonyítékot. Amikor az FBI profilozója, Wade Nelson különleges ügynök is bekapcsolódik a nyomozásba, váratlan és megdöbbentő fordulatok következnek be: kiderül, hogy a gyilkosságok térben és időben is jóval messzebbre nyúlnak a vártnál. Talán mindeddig téves úton jártak? Talán nem is a megfelelő gyilkost követték? Vajon a hosszadalmas kihallgatások során már találkoztak a valódi tettessel, majd tovább üldözték a „Ködember” névre keresztelt fantomot? Egy sokrétű és minden ízében kegyetlen játszma veszi kezdetét, ami tíz évvel ezelőtt kezdődött egy véletlen találkozással. Mike Marshall ismét szembesül azzal, hogy semmi sem az, aminek látszik, és a gonoszt ott kell keresnie, ahol a legkevésbé számít rá. Sienna Cole a Lefelé a folyón című pszichológiai dráma és az iskolai erőszak témáját körüljáró Elmejáték után egy újabb lélekfacsaró és sokkoló rejtély megfejtésére invitálja az olvasót."
Sienna Cole neve nálam garancia az igényes és minőségi magyar thriller világával, nem tudom elégszer leírni, hogy ebben a műfajban találtam meg azt, ami a mindennapi állóvizet felkavarja. Az írónő mesterien szövi a szálakat, remélem még sok hasonló szintű könyvvel örvendezteti meg olvasóit. Eddig két könyvét olvastam, az Elmejáték és a Lefelé a folyón, mind a kettő ebben a műfajban íródott, így nem volt kérdés, hogy a legújabb történetére kíváncsi vagyok-e vagy sem. Jelen esetben a sorozatgyilkosok elméjébe tekinthetünk be, itt nem is az elkövető kiléte a legfontosabb, hiszen azt a történet második felében a szerző fel is fedi előttünk, hanem a kulcs itt az elkövetés miértje és a dominancia lesz. Ha egy beteg elme találkozik egy nála még bomlottabbal abból a Köd után című könyv születik meg. Manipuláció és színjáték övezi ezt a könyvet, álmomban sem gondoltam volna, hogy tíz kemény év tervezése ilyen végkimenetellel lesz egyenlő. A megoldás mind végig a nyomozók orra előtt lebegett, de olyan precízen volt minden apró részlet megtervezve, mint egy esti színdarab estében. Először mi olvasók sem tudtuk, hogy ki lehet a titokzatos "Ködember". Vajon férfit rejt vagy esetleg nőt a billog? A gyilkosságokból én férfire gondoltam és nem is tévedtem nagyon sokat, de a valódi tettes kiléte igencsak arcul csapott. Ki képes egy egész életet áldozni ennek gyilkosságsorozatnak? Mi mindent kellett kockára tennie? Ép ésszel ezt fel sem lehet fogni! Sienna Colenak óriási gratuláció jár A köd után megírásáért, ilyen borzongást már nagyon régen éreztem olvasás közben, sokan azzal viccelődtek, hogy a thriller világa majd előbb megindítja a szülést nálam. Mindenkit megnyugtatok nagy bánatomra nem így történt. 

Többször elgondolkodtam már azon, hogy milyen lenne az írónő történeteit moziban látni, a fejemben lévő képkockák alapján nagy sikert aratna. Magam előtt láttam a szereplőket, a helyszíneket, minden egyes apró részlet megjelent a szemem előtt. Ennek a könyvnek az olvasása közben teljesen ki tudtam zárni a külvilágot, igaz bizonyos jeleneteknél félre kellett tennem a könyvet, mert gyomorforgatóra sikerültek, de ezt leszámítva maximálisan faltam az oldalakat. Ilyennek kell lennie egy thrillernek és mind ez egy  magyar írónő tollából született meg. 

A könyvnek minden oldala izgalmas és pörgős.
A könyvben szereplő karakterek valósak, bármelyikkel találkozhatunk az utcákon, gondolok itt az áldozatokra, a tettesre vagy akár a rendőrség embereire. Soha nem tudhatjuk, hogy a cuki kinézet mögött milyen gonosz rejtőzik meg. A gonosz mindenkiben ott lehet. Egy torzult személyiség a legveszélyesebb a társadalomra. Sienna Cole múltat és jelent adott a karaktereinek, ezáltal jobban bepillanthattunk az életükbe, nem értettem meg és nem is akarom a miérteket. A történet második része a magyarázat a "Ködember" cselekedeteire, részletes leírást kapunk egyik másik ember életéről. Az utolsó oldalakat magam mögött hagyva csontig hatolt az undor és félelem. 

Összességében egy alaposan kidolgozott thrillert olvashattam egy tehetséges magyar írónőtől, akinek már most izgatottan várom a következő könyvét. Elsősorban a műfaj szerelmeseinek ajánlom A köd utánt, ami 2019-ben jelent meg az Álomgyár Kiadó gondozásában. Ha már unod a hétköznapokat akkor Sienna Cole krimije kizökkent a megszokott kényelemből. Készülj fel 380 oldalnyi gyomorgörcsre! 

@adrykacska 
Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Megjelenés: 2019. október 15.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!