Hidasi Judit: Keresés || Aranykör 2.

Fotó: @adrykacska


Röviden a történetről (...)

„Az ​Elveszve című regény, csak a bűntény felderítésének első lépése volt. Rengeteg rejtély maradt, amit Dórának és segítőinek meg kell fejtenie. A lebilincselően izgalmas thriller második részében az ügy tovább bonyolódik, és szép lassan rájövünk, hogy valójában nem is sejtjük, hogy mi áll a háttérben. A történet kezdetén, azon a távoli szigeten hőseink feje fölött egyre több viharfelhő gyűlik. Meg kell oldaniuk a rejtélyt, hogy mi történt Dóra édesapjával, és hogy egy negyven évvel ezelőtti paktumnak mi köze van a gyerekek eltűnéséhez. A mindig váratlan helyzetekben feltűnő kegyetlen, fekete ruhás férfi úgy tűnik, az egész ügy kulcsa lehet, de az még mindig nem követhető, hogy segíteni, vagy hátráltatni akarja-e az ügyet. Hogyan tud folytatódni egy nyomozás egy távoli szigeten, ahol váratlanul bukkan fel mindenki, és az ügy egészen új fordulatot vesz? Dóra és Puskás nyomozó kibontakozó szerelmét beárnyékolja egy politikai összeesküvés is, amelynek szálai a legbefolyásosabb emberekig vezetnek. Létezik, kiút, amikor egy egész ország rendőrsége a nyomodban van? Hidasi Judit, Elveszve című könyv szerzőjének folytatása egy anya lelkének mélységeibe vezet minket.” 
A regény címe ezúttal is mély tartalmi jelentéssel bír, ahogy az első részé is az volt. Az Aranykör második része ott veszi fel a fonalat, ahol az első végett ért, ezáltal az olvasó szinte azonnal vissza tud zökkenni a már ismert sztoriba. Az Elveszve Dóri fiának a megtalálásával zárult, az a rész a gyermek kereséséről szólt, a vele járó lelki vívódásról, amit csak egy anya tud átélni. A kezemben tartott krimi az elrablás okaira keresi a választ, amik a mind mai napig a háttérben lapultak. A nyomozás során sötét családi titkokra derült fény, amik további magyarázatra, vizsgálódásra adtak okot. Nincs megállás, ha egyszer elindult a lavina! Az élet kezében mi emberek csak játékszerek vagyunk, ezt be is bizonyítja itt és most Hidasi Judit. Mennyi az esélye annak, hogy Dóri olyan férfiba szeressen bele az egyetemi évei alatt, akinek a családja nagyon sok bosszúságot okozott az édesapjának? Ebben a részben minden titokról lehullik a lepel és a végére logikussá válnak a múltbéli lépések, amik mind a szeretett jegyében zajlottak. Az első részt olvasva nem gondoltam volna, hogy az írónő ekkora csavarokat tesz majd a folytatásba, de ettől vált a Keresés igazi lehengerlő thrilleré. A műfaj szerelmeseinél betalált az Aranykör első és második része. Egy tanácsot fogadjatok meg tőlem és pedig azt, hogy egymás után azonnal olvassátok el mind két történetet, mert sokkal nagyobbat fog durranni, mint ahogy azt nálam tette. Sajnálom, hogy ennyit vártam ennek a résznek az olvasásával! 

Odaillő, zseniális csavarok koppintják olykor fejbe az olvasókat. 

Hidasi Judit stílusa lehengerlő! 

Hidasi Judit repertoárja izgalmakban, romantikában és titkokban gazdag. Várom az írónő következő hasonló stílusú regényét. Az ő neve nálam garancia a jóra, a tökéletes befejezésre és egyben a thriller világának nyitott kapujával. A főcím és az alcím választása illik a borítóhoz és a történethez, már így utólag is emlékeztetni fog a későbbiekben, hogy miről szólt a regény. Egy-egy krimisebb világ után rá kell jönnöm, hogy nekem ez az egyik kedvenc műfajom, imádok fejben együtt nyomozni a karakterekkel, főleg ha még azonosulni is tudok velük. Ebben a könyvben pont ez történt, ahogy az első részben is eggyé váltam Dórival, úgy most is anyatigrisként kapaszkodtam a legapróbb információ morzsákba. Hihetetlen erős karakterkészlet amivel a szerző dolgozik. Őszintén megmondva nem is tudnék mást elképzelni ehhez a történethez, evidensnek érzem a szereplők minden mozzanatát és gondolatát. Egy ilyen alaptörténettel megalkotott regényhez nem illik egy gyenge megtört nő. 

Elsősorban a műfaj szerelmeseinek ajánlóm az Aranykör sorozatot, mert nekik önfeledt szórakozást biztosít Hidasi Judit. Akkor is neked való ezt a könyv, ha egy anyai szív minden zendüléséről szeretnél olvasni. A krimi rajongók széles körében ajánlom ezt a regényt.

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Megjelenés: 2019. október 2.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!