Szaszkó Gabriella: Kora február

Amiről a történet szól (…) 

Anna és Josh nem ismerik egymást. Mindennek ellenére egy ágyban ébrednek fel egy ismeretlen, elszigetelt helyen, miközben odakint hóvihar tombol. A házban kutakodva hamarosan ráébrednek, hogy öt év kiesett az életükből, hiába próbálnak visszaemlékezni, sehogy sem sikerül. Öt év alatt azonban rengeteg minden történhet egy ember életében. Vajon Joshnak sikerült kiszabadulnia az egyetemi időszak fojtogatásából, és valóra váltotta az álmát, hogy menő rockzenész legyen? Vajon Anna hozzáment feleségül egyetemista szerelméhez, és megtalálta mellette a boldogságot? Mind a ketten előre tervezték az életüket, megálmodták, hová is akarnak jutni harmincas éveik elejére. De ha minden a terv szerint alakult, hogyan lehetséges, hogy egymás mellett ébredtek egy ismeretlen helyen? A világukat már csak az borítja fel még jobban, amikor felfedezik, hogy álmaikban lassan visszapárolognak az elmúlt évek emlékei. Hamarosan kiderül, hogy a kiesett öt év elképesztő meglepetéseket tartogat.” 
(forrás



A könyvtárban került a kezembe Szaszkó Gabriella legújabb könyve, ami a Kora február címet kapta. Első találkozásra elképzelni sem tudtam, hogy mire számítsak, majd pár fejezet elolvasása után kezdtem megérteni a könyv szerkezetét és a  mondanivalóját. Megszoktam már, hogy az írónő eddigi könyvei fájdalmakkal teliek voltak, de ez most mégis valahogy más, olyan érzéseket sorakoztat fel, ami bárkivel előfordulhat, nem kell ehhez óriási élettapasztalat, hogy át tudjuk érezni a könyv sorait. A történet szerkesztése zseniális, hiszen váltott szemszögből ismerjük meg Anna és Josh kétségbeesését, fájdalmát, boldogságát és a reményét a szebb jövőre. A Kora február egy gyönyörűen felépített útkeresés leírása, amibe 100%-an beleképzelhetjük magunkat olvasókat. Gördülékeny stílusának köszönhetően olvastatta magát, így ha nem lett volna egyéb teendőm ebben az időszakban, akkor egy, két nap alatt végig olvastam volna, de így jó másfél hétig eltartott a az élmény, amit csak ez a könyv adhatott meg, de nem is bánom, mert túl jó volt ahhoz, hogy pikk-pakk bedaráljam. Szaszkó Gabriella írásmódja nagyon szerethető, mivel nem sok olyan író van ma aki a fájdalommal teli sorokat is ennyire olvashatóvá varázsolja az olvasók számára. A korábbi regényeit alapjául véve mondom azt, hogy egy ígéretes tehetség született a Maxim Kiadó égisze alatt. A Kora februárban Patrick és Anna egy társadalmi státusz szimbólumai, ami a nyugodt, aggodalom mentességgel egyenlő, velük ellentétben Josh az álmait kergeti, amit évekkel később be is teljesül számára. Anna és Josh kettőse az önfeled boldogságot tükrözi, ami egy lelket simogató érzés az embernek, ebben az esetben nem számítanak az anyagiak csak a szerelem és az azzal járó euforikus érzés. Anna két tűz között van, ott van a házassága, amit nem lehet egyik napról a másikra eldobni, és ott van ez az új érzés, ami vonzó számára. Vajon, hogy alakul Patrick, Anna és Josh hármasának az élete a könyv legvégére? A Kora február telis-tele van meglepetésekkel, fordulatokkal és meghökkentő képkockákkal. A regényben a romantika és az útkeresés mellett megjelenik  egy mély lélektani szál is, ami mind a három fő karakternél megfigyelhető. Az írónő ezt a történetet is szerethető karakterekkel töltötte meg.

Te mit éreznél ha elvennék tőled az utolsó öt éved emlékét egy „nemes' cél érdekében? Én teljesen kiakadnék! Igaz az alanyok beleegyezésével történik a kísérlet, engem a gondolat is megrémítene, hogy a szívemhez közelálló emlékeket elveszítsem. Anna és Josh emlékek után kutat, a történet előrehaladtával ez egyre katartikusabbá válik, ezzel megadva a könyv alaphangulatát, ami egyre komolyabb és komorabb lesz. Vajon ki mellett teszi le a voksát Anna? Szaszkó Gabriella legújabb könyvében is együtt élhetünk az olvasottakkal, a lelkünket simogatja ez a regény, az arra fogékony olvasókat mélyen megérinti a történet. Olyan érzéseket válthat ki, amit nem is gondoltunk volna. Ajánlom mindenkinek aki szereti a szórakoztató irodalmat, de mellette szívesen olvas a különböző személyiségű emberek útkereséséről, a hibáikkal való szembenézésről. Csak részben tündérmese a Kora február! 

Valamiért a történet utolsó mondata megmosolyogtatott, melegséget hozott a szívembe.

„Végül is mindenkinek le kell feküdnie egyszer egy rocksztárral, 
én meg szereztem egyet hosszú távra is magamnak.”

@adryolvasosarka - Instagram

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Megjelenés: 2019. november 28.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

  1. Leírtad a kulcsmondatot: "...az arra fogékony olvasók." Akármilyen jó stílusban ír is Gabi, ez a regénye szerintem lesz akkora osztatlan siker és mint a Pennington testvérek, mert a témája jóval megosztóbb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sajnos nem mindenkinek fog tetszeni, meg persze az előzőekhez hasonlítják majd (...)

      Törlés
  2. Erről annyira Colleen Hoover és Tarry Fisher Never never sorozata jutott eszembe, hogy azt egyszerűen nem tudom elmondani. Mindenesetre teljesen egyetértek az előttem szólóval, nekem is van két barátom, aki olvasta, egyik szereti, másik pedig nagyon nem:/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérdés az is kit milyen lelkiállapotban ért a könyv

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!