Egy vicces görbetükör nekünk magyaroknak || Hartay Csaba: Köszönöm ​a befogadást!

Röviden a könyvről:

"Hartay Viharsarki Kattintós Csaba csinált egy préselt növénygyűjteményt az emberekből. Ez itt az. Szépen lekaszálta őket a Facebookon, a buszon, a kiskonyhában, wellness-szállodában a bugyborékos izénál, buliban, majálison, tévéképernyő előtt. Aztán lepréselte, beragasztotta, és most itt sorakoznak: ez egyébként irtó büdös, az mérgező, amaz veszélyeztetett. Ezt szívják, azt kenik, emezt meg kéne trágyázni. Mi vagyunk azok. Itatós locsolkodás, felzabálós-pénzemetleevős nyaralás, operettes túldicsérés, szájbaverést provokáló mindent fikázás. És ahogy sorjáznak a preparátumok, valahogy átlapozunk a hallucinogénekre, egyre abszurdabb alakok és történetek visznek, már nem is kislexikonunk van, hanem csattanó maszlagos békebeli kalendáriumunk, amiben volt időjárás, nemzetközi helyzet, aranygaluska és gyermeknevelési tippek is. Viharsarki lapozgatós. Szívesen a beengedést!" (Ceglédi Zoltán) 

Végre egy humoros, szórakoztató, könnyed társadalombírálat került a kezembe. Szinte mindenki magára, illetve ismerőseire ismerhet a rövid novellák között, amik egytől egyik a való életből származnak, éppen ezért kerül olyan közel az olvasók lelkéhez Hartay Csaba legújabb könyve. Gondoljátok csak végig van-e olyan ismerősötök, aki ha elmegy nyaralni már azonnal posztolja a közösségi oldalra a képeit a lájkok reményében, nekem van, és nem is egy. Nagyon sok olyan embert ismerek, akik a fizetés követő napon nagy lábon élnek és utána hónap végéig kuporognak, mert a havi számlák kifizetése is gondot okoz már, de a legmenőbb ruhákban járnak, és a napi szinten rendelik az ételt. Ehhez és hasonló sztorikhoz volt szerencsém a kezemben tartott könyvben, amin néha nagyokat nevettem, majd máskor meg a fejemet fogtam a sok buta embertől. A kötetben az a jó, hogy a szerző is csak felszínt kapargatta meg, nem ment a miértek után, mert szükségtelen lett volna. Ez a kiadvány így volt tökéletes ahogy 2019 nyarán megjelent. A műfaji sokszínűségnek köszönhetően mindenki megtalálja a kedvére való írást. Az online világ példáin keresztül görbe tükröt tart elénk az író, aminek következményeként én már tudatosan szorítom ki a felesleges időtöltést a közösségi média világában, azt az időt inkább hasznosabban töltöm el a családommal. Valljuk csak be magunknak, ki mennyi időt tölt a képernyők előtt? Megdöbbentő számok születhetnek ha összeadjuk a perceket. 

A könyvnek két erőssége van, az egyik a frappáns borító, ami első pillanatra olyan, mint egy óriási mobiltelefon, a másik az író humora, ami megadja a kötet alaphangulatát. A lapok között megbújó témákról csak viccesen, szarkasztikusan és ironizálva érdemes beszelni pont azét, hogy senki se sértődjön meg. Ha rossz a kedved és eleged van az emberekből, akkor ez a könyv neked szól, egy másodperc alatt elillan a bánat és felváltja a jókedv és a kacagás. Minden fejezet vagy hívjuk résznek abszurd és kiszámíthatatlan, vagyis tudjuk, hogy körülbelül mire számítsunk az első sorok után, de közben mégsem. Humorbonbon jutott el az otthonomba, amin sírva nevettem, mert ez a valóság, amivel ritkán nézzünk szembe. A történetek lendületesek, képi világuk a ma emberének szólnak. 

Elsősorban a könnyed vicces könyveket kereső olvasóknak ajánlom a Köszönöm a befogadást! című művet. Garantálom, hogy a hasadat fogod majd a nevetéstől, és a legvégén elgondolkozol az életeden. Ez nem vicc, ez most nagyon is komoly!




Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az


Adri

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!