Anne L. Green: Arcátlan csábító || A Csábító sorozat első része

A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015-ös év elsőkönyves felfedezettje. Regényeiben szereti az egyedi fűszerezést, a pikáns párbeszédeket, a fülledt vagy izgalmas jeleneteket. Legújabb, fordulatokkal teli írását valós események ihlették. Ebben a szenvedélyes és váratlan bonyodalmakban bővelkedő, modern kori romantikus történetben semmi nem az, aminek látszik. 

Röviden a történetről (...)

"Minden történetnek több oldala van, ahogy minden embernek több arca. Olivia Clark évek óta behajtóként éli mindennapjait. Tartozások behajtása az élete, ami olykor magánnyomozással jár. Szereti a munkáját, de idővel kezd belefásulni, míg egy napon a barátnője a segítségét nem kéri. Valaki titokzatos módon visszaél a férje személyazonosságával. Olivia elszánt kutatásai egy rejtélyes férfihoz vezetnek, aki nagylelkűen felajánlja a segítségét. Thomas, Carl vagy Niko? A valódi nevét senki nem ismeri, egy vérbeli kaméleon. Nem más ő, mint egy hivatásos csaló, aki a „munkája” során különböző személyiségeket vesz fel, mindig más-más figura bőrébe bújva. Igazi átváltozóművész, de az örökös szerepjátéknak köszönhetően már ő maga sem biztos abban, hogy ki is ő valójában. A szálak egymásba futnak, a titkokról lehull a lepel, Olivia és Niko pedig zűrös csalási ügyek kellős közepén találják magukat. De hogy ki melyik oldalon áll, abban már egyikőjük sem lehet biztos." 

Az egyik este az Arcátlan csábító ejtett rabul, és nem eresztett.

Anne L. Green munkássága részben még ismeretlen számomra. Az Arctalan csábító című könyvön kívül még egyet olvastam az Ördögi kísértést. A kettő köszönő viszonyban sincs egymással. Az utóbbiban a csillogó világot, és a buja vágyakat ismerhettük meg, viszont a Csábító-sorozat első részében a kalandok és a melegséggel átjáró romantika kapott nagyobb hangsúlyt. A romantikus irodalom kedvelőinek erősen ajánlott ennek a sorozatnak az elolvasása. A szerző az őszinteségével belopta magát a szívembe, szeretem az olyan történeteket, amik részben vagy egészben saját élmények, tapasztalatok útján születtek meg. Az Arctalan csábító is egy ilyen regény, ahogy a rövid történeti ismertetőből megtudhattuk, Oliva és ALG személye azonos, és ezáltal az ő szemüvegén keresztül betekintést nyerhetünk a behajtók világába, ami nem minden esetben veszélytelen. Közelebbről szemügyre vehettük ennek a szakmának a csínját-bínját. Sokszor az az érzésem támadt, hogy már nemcsak a behajtásról szól ez a szakma, hanem a megleckéztetésről is. Minden ilyen ponton jött egy olyan mozzanat a regényben, ami bebizonyította számomra, hogy ezek az emberek is érző lények, és néha fájdalommal teli szívvel végzik a munkájukat. Nem minden esetben az ügyfél hibájából nem érkezik be a törlesztő részlet, hanem olykor a külső tényezők is szerepet játszanak abban. Tipikus láncreakció a behajtók munkája. 

Olivia egy nagyon erős női karaktert képvisel a regényben, de olykor átcsap hétköznapi nővé, ami néha zavaró tud lenni. Vele ellentétben Niko – nagyon sok felvett nevét ismerhettük meg a regényben – egy kőkemény személyiség. Határozott, céltudatos, és nem hátrál meg semmilyen akadály közeledtével sem. Ők ketten tökéletes párost alkotnak, kiegészítik egymást Olivia munkája során. Niko egyfajta segítő kezet nyújt a nőnek, aminek köszönhetően nem egyszer az életét is megmenti. A közösen eltöltött időnek hála kettejük között izzik a levegő, ami a normál mederben maradva formálódik fejezetről fejezetre. Anne L. Green a szereplők váltott szemszögén keresztül alakítja a történetet. Egy-egy eseményt mind Olivia, mind Niko gondolatain keresztül is átélhetünk. Őrültség, de olvasás közben néha olyan érzésem támadt, mintha az ő fejükben élnék. Niko korábbi élete sem makulátlan, fantomként éli az életét, és mások bőrébe bújva ébred napról napra, de ezt az életet sem lehet sokáig így folytatni. Az álcázás nagymestere egyszer csak belefárad a menekülésbe és a gyökértelenségbe, és akkor találkozik Oliviával, akit az első pillanattól kezdve szeretne közelebbről is megismerni. Ennél a pontnál kezdődik a kettejük közös története. Az éremnek mindig két oldala van, képes lehet az egyik a másikért feladni az eddigi elveit, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz? A pörgős események láncolata mögött húzódik meg a kettejük lelki vívódása külön-külön. 

Őszintén megmondva nagyon örültem annak, hogy ebben a regényben a romantika hagyományos mederben maradt, és nem csapott át a ma közkedvelt modern változatába. Nincs semmi bajom az erotikus jelenetekkel, de néha a kevesebb több mint ebben a regényben is megtapasztalhattam. Igaz, a regény végére pattanásig feszültek az idegeim, de a romantika már csak ilyen. A lapokból sugárzik az írónő személyes kötödése a történethez, pont ebből is adódik az, hogy logikailag is tökéletesen a helyén van. Egy új kedvenc regényt köszönthetek az Arcátlan csábító személyében. Nyugodt szívvel ajánlom a klasszikus, romantikus irodalom kedvelőinek, hiszen az erotikus jelenetek helyére a mély lélektani momentumok kaptak nagyobb hangsúlyt. Lassan, óvatosan lépkednek mind a ketten egymás irányába, és amikor találkoznak az érzéseik, akkor nem egy vad szexuális jelentben tetőznek azok. Óriási tehetség lakozik Anne L. Green írónőben. Egy teljesen más stílusban íródott regénnyel lepte meg az olvasóit, ezzel akár újakat is szerezhetett a már meglévők mellé. 

Engem rabul ejtett az Arcátlan csábító! 

Remélem, hogy téged is elvarázsol. Egyedi és zseniális alkotás született meg Anne L. Green tollából. Lehet ezt még hova fokozni? Igen, az Érzéki csábító című könyvben. 

Az Arcátlan csábító a Csábító-sorozat első része. Olivia és Niko története az Érzéki csábító és a Végzetes csábító című kötetben folytatódik. 


ALG (Anne L. Green)

Ki is Anne L. Green? 

Lánykori nevén Líbor Erzsébet. 
Első könyve a A remény hajnala 2015-ben jelent meg az Álomgyár Kiadónál, mellyel elnyerte a 2015-ös év elsőkönyves felfedezettje díjat. Még ugyanebben az évben napvilágot látott második regénye, A sötétség fogságában. 2016-ban érkezett A remény hajnalából megismert Alex története, az Eltitkolt múlt és annak kiegészítő novellája, az Elveszett jövő illetve a Viharos érzelmek című történet. A váratlan fordulatokban bővelkedő romantikus-erotikus regényeiben az szerző sokakat izgató kérdésekre keres válaszokat. 2017 telén megjelent a Törékeny vonzerő, mely a korábbiaknál is mélyebb érzelmekkel és borzongással bontakoztatja ki a két megsebzett szerelmes vívódásait. 2018 tavaszán jelent meg az Ördögi kísértés, amelyről korábban írtam egy értékelést. 
Forrás: https://alomgyar.hu/ https://bit.ly/2wEueiy / www.google.hu /



Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!