Kire vagy mire utalhat a címben szereplő "F" betű? || Kalapos Éva Veronika: F ​mint

Kalapos Éva Veronika sikeres ifjúsági regényei, a D.A.C.-sorozat, a Massza és a Muszáj?! után felnőtteknek szóló történettel jelentkezett, kritikusai szerint precízen adja vissza a kamaszok lelkivilágát és a stílusukat. Ez a képessége a felnőtteknek szóló regényében is visszaköszön. 

Miről is szól Kalapos Éva első felnőtteknek szóló regénye? 

Ők azok, akik nem kapnak támogatásokat.
Ők azok, akiket szerinted folyamatosan megvezetnek.
Ők azok, akiket általában észre sem veszel.

"A harmincas Fema eladó egy budapesti éjjel-nappali közértben. Egy szűk lakásban él anyjával és a férjével. Otthon a beteg, leépült édesanyját ápolja, egyébként pedig a rég kihűlt, problémás házasságát próbálja fenntartani. Egyik napja olyan, mint a másik. Egy nap azonban minden megváltozik. Megjelenik a Fotós. Amikor a titokzatos kapucnis alak a telefonjával fotózni kezdi az embereket, Fema körül egyre furcsább dolgok történnek. A különös figura idővel mindenkit megtalál, mert célja van azzal, amit tesz. Fema hamarosan szembesül az egyik legnagyobb kérdéssel: mennyit ér az élet, ha nem az elvárásoknak megfelelően élik?" 
(forrás: www.moly.hu)

Fotó: @adrykacska - moly

Kalapos Éva sötét hangulatú regényének köszönhetően ismét górcső alávettem az életemet. Valami hihetetlen, hogy az utóbbi hónapokban mind olyan könyvek kerültek a látóterembe, amik valamilyen szinten hatottak az életemre. Nem tudok szó nélkül elmenni az F mint mellett sem. Azok a jó történetek, amik az olvasást követően hosszú ideig bennünk maradnak, hiszem azt, hogy nem mi választjuk ki mit olvassunk, hanem a könyvek találnak meg bennünket. Minden egyes történet formálja a személyiségünket és ez így van jól. A szórakoztatás mellett az írók regényeikkel nevelő és tanító munkát is végeznek. 

A szerzőtől szokatlan témával és képi elemmel jelentkezett a 2019-es Ünnepi Könyvhétre. Régen olvastam ennyire sötét hangvételű történetet, ami a realitás talaján száz százalékosan megállja a helyét. Egy bűnös városban lakók átlag hétköznapijait meséli el a regény, ahol van minden, amit mi olvasók eltudunk képzeli. A bűnözés melegágyába csöppentünk Kalapos Évának köszönhetően. Nyomasztó volt olvasni, nálam depresszió közeli állapotot idézett elő, így nagyon sokszor le kellett tennem, és más témájút elővenni, mert képtelen voltam egyszerre elolvasni. Az elképzelt képeknek ülepednie kellett pár napot, mire újból képes voltam felvenni a fonalat. Nem tudom, hogy ki hogy volt ezzel, de gondolom mások is járhattak így mint én. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy elolvashattam Kalapos Éva első felnőtt könyvét. A karakterábrázolás nagyon érdekes, hiszen egy olyan szereplője sem volt a regénynek, aki közel került volna hozzám. A sajnálat, az utálat és a megvetés járt át oldalról oldalra. Minden ember a saját életéért felel, ha nem tetszik az amilyen, csak elhatározás kérdése, hogy másmilyenné tegyük. A szereplőkre egytől egyig elmondható, hogy a jelenük elviselhetetlen, a jövőjük bizonytalan és a hétköznapjaik pedig szürkék és nyomasztóak. Minden egyes nap fáradtságos küzdelem gyümölcse. 

 Titkok és rejtélyek övezik a fiatal író könyvét. 

Mit jelenthet a címben szereplő "F" betű? Kire utalhat? Mindenkit elsősorban ez érdekel, az "F" betű a Fotós lehet vagy Fema? Ha téged is izgat, hogy kire utal a cím, akkor ne habozz és olvasd el Kalapos Éva legújabb könyvét, ami a műfájában egy kiugrási pontnak számít. 

Elsősorban a lélektani könyvek kedvelőinek ajánlóm az F mint című regényt, de az utópisztikus és a krimit szerető olvasók is örömmel lapozzák majd. Nekem túlságosan naturalisztikus volt, és minden képkockát magam előtt láttam, és egy idő után már sokk volt. 

Ünnepi Könyvhét 2019. 


A könyv egy részletéért kattintsatok a linkre! 

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!