Anne L. Green Érzéki ​csábító || A Csábító sorozat második része

A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015-ös év elsőkönyves felfedezettje. Regényeiben szereti az egyedi fűszerezést, a pikáns párbeszédeket, a fülledt izgalmas jeleneteket. Legújabb, fordulatokkal teli írását valós események ihlették. Ebben a szenvedélyes és váratlan bonyodalmakban bővelkedő, modern kori romantikus történetben semmi nem az, aminek látszik.

Röviden az kézben tartott könyvről (...)
"Bár Niko és Olivia ellentétes oldalon játszott, a sorsuk egyre inkább összefonódott. A kölcsönös vonzalom és a tragikus körülmények egymás felé sodorták őket. Hiába tudják mindketten, hogy a köztük lévő fellángolásnak nem lehet jövője, már nem a józan ész, hanem az érzelmeik irányítják őket. A legnagyobb küzdelmeket már nem az ellenfeleikkel, hanem a saját démonaikkal vívják. Olivia lelke bosszúért kiált, melyhez az erejét Nikoból nyeri. Nikoról viszont mindennap lehull egy újabb álarc. Oliviára van szüksége ahhoz, hogy visszataláljon eredeti önmagához. A határok elmosódnak. Felvállalva az egymás iránt érzett szenvedélyt, beláthatatlan következmények áradata zúdul a nyakukba. Niko hiábavaló csatát vív saját múltjának elnyomásáért, egy új élet megteremtéséért. Rá kell döbbenniük, az elkövetett vétkeik elől nem menekülhetnek. Ahogy telik az idő, úgy lesz egyre nagyobb a kockázat is. Az ellenségeik pedig lesben állva várnak, hogy hibát kövessenek el."
(Forrás: moly.hu)

„Egy ​forró, lehengerlő történet tele izgalommal.” – Kitablar blog


A Csábító sorozat első részében a kalandok és a romantika kapta a nagyobb hangsúlyt, míg a folytatásban inkább az érzékiség dominált. Anne L. Green elsősorban pikánsan romantikus történeteket vetett papírra. A most kézben tartott regény pont ilyen lett, de pálcát törni nem fogok az író feje fölött, mert tudtam, hogy mire számítsak. Elsősorban a kíváncsiságom miatt olvastam el az Érzéki csábítót. Valahogy még sem tudok szó nélkül elmenni a festői leírásokkal megalkotott erotikus jelenetek mellett, nekem valahogy olyan érzésem volt, hogy minden oldalon arcpiruláson kaptam volna magam, pedig messze áll tőlem, hogy elítéljem az e fajta romantikát. A történet ott folyatódik, ahol az első rész véget ért, egy olyan katarzis után vette fel a fonalat, ami a jelen történet alaphangulatát adta meg. Olivia egy szörnyű autóbaleset során elvesztette az öccsét, a gyász feldolgozása során totálisan kifordul önmagából, és a lépteit a bosszú vezéreli. Anne L. Green tollának köszönhetően mi olvasók is átérezhetjük a realisztikus hasonlatoknak köszönhetően Olivia fájdalmát. A gyászt megélni majd azt feldolgozni mindenkinek nehéz feladat, de egy látszólag erős egyéniséget pillanatokon belül a padlóra küldhet és onnan csak apró mozdulatok útján lehet újra talpra állni. Ezt a folyamatot láthatjuk az Érzéki csábító lapjai között. Mind a két főszereplőnk folyamatosan változik, ki így ki úgy. Olivia változásáról már esett szó, de lássuk Nikoban mik  zajlottak le. Ebben a regényben a rossz fiúból jófiú lesz, oldalról oldalra hullik le az álcája, és mutatja meg a valós arcát. Hihetetlen ereje van a szerelemnek. Kellemesen csalódtam az én Arcátlan csábítómban, és végre láthattam az érzelmes oldalát, amit az író számos romantikusan pikáns pillanatban megörökített. Sokunk esetében ezeknél a jeleneteknél jól működik a belső vizuális tévénk. Olivia karaktere gyökeres változáson ment végig az első kötethez képest,  az erős karizmatikus egyénből egy problémákon lovagoló, nyafogós kislány lett, aki átgondolatlan döntéseket sorozatát hozza meg. A történet legvége is egy ilyen döntés eredménye, ami után a mai napig nem tértem magamhoz. A szépen felépített történetet egy tollvonással elvágta az szerző, amit ép ésszel képtelen vagyok felfogni. A hamarosan megjelenő regényben gondolom minden felmerülő kérdésre választ kapok majd.
Anne L. Green ismét egy tökéletes történetet alkotott meg, amit végig izgulhatunk. 

Jelenleg ott állok, hogy nem tudom eldönteni merre billenjen a mérleg nyelve ennél a könyvnél. Az első rész minden sorát imádtam, csüngtem az író szavain, de a második rész valamiért nem győzött meg arról, hogy valóban így kellett történnie Olivia és Niko párosának az életének. Gondolom, hogy minden okkal történt, de mint olvasó nem ilyen csavart vártam volna a harmadik kötete megjelenése előtt. Egyfajta kettősség van bennem, ami felőröl, nem tudom elengedni a történetet, már nemcsak egy kötetet nézek, hanem a kettő együtt alkot a fejemben egy egészet. Ha így nézem akkor egy gyönyörű lélektani regény lett, amin nyomon követhetjük két teljesen más személyiségű és jellemű ember változásait. Részesei lehetünk annak ahogyan a Arcátlan csábítóból szerető férfi válik. Anne L. Green idegileg teljesen kikészített.

A könyv borítója sugallja, hogy itt most érzéki pillanatok fognak következni. 

Elsősorban az Anne L. Green munkásságát kedvelő olvasóknak ajánlóm ezt a kötetet, másodsorban az érzékiséget kedvelő nők körében arat majd sikert a Csábító sorozat második része, és nem utolsósorban tökéletes fejlődésregényt is megalkotott az író.


Anne L. Green


Ki is Anne L. Green?

Lánykori nevén Líbor Erzsébet. 
Első könyve a A remény hajnala 2015-ben jelent meg az Álomgyár Kiadónál, mellyel elnyerte a 2015-ös év elsőkönyves felfedezettje díjat. Még ugyanebben az évben napvilágot látott második regénye, A sötétség fogságában. 2016-ban érkezett A remény hajnalából megismert Alex története, az Eltitkolt múlt és annak kiegészítő novellája, az Elveszett jövő illetve a Viharos érzelmek című történet. A váratlan fordulatokban bővelkedő romantikus-erotikus regényeiben az szerző sokakat izgató kérdésekre keres válaszokat. 2017 telén megjelent a Törékeny vonzerő, mely a korábbiaknál is mélyebb érzelmekkel és borzongással bontakoztatja ki a két megsebzett szerelmes vívódásait. 2018 tavaszán jelent meg az Ördögi kísértés, amelyről korábban írtam egy értékelést.
Forrás: https://alomgyar.hu/ https://bit.ly/2wEueiy / www.google.hu /


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!