Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!

Csabai Márk, a gyorsan kultuszkönyvekké vált „csibészes” történetei után ezúttal egy új műfajban, a pszichológiai thrillerben mutatja be egy szövevényes zaklatási ügy lélektanát. 

Lássuk miről is szól a Nem mondhatsz nemet!? 

Ha egy nő akar, megszerez.
Megdöbbentő, igaz történet alapján. 

„Egy arctalan internetes rajongó szerelmével üldözi a népszerű bestsellerírót, Váczi Endrét, de a férfinak hamar meg kell tanulnia, hogy a szerelem kegyetlen dolog. A viszonzatlan érzelmek hatására az ismeretlen nő feldühödik, és mindent elkövet, hogy lejárassa és tönkre tegye az írót. A baj csőstül jön. A férfit a zaklatási ügy forráspontján elhagyja az élettársa, aki megsejti, hogy az tévútra lépett egy másik nővel. Az otthonukat nyújtó kisvárosban mindenki erről suttog a hátuk mögött, miközben a csábító nő egy rejtélyes támadás áldozata lesz. Endre egyedül veszi fel a harcot az ismeretlenség erejét kihasználó idegennel szemben. Hamarosan a magánélete és a karrierje teljes válságba kerül, de végre fényt lát az alagút végén. Az új élethelyzet új barátokat hoz, méghozzá két nő személyében. Míg egyik egy soha sem remélt, nagy lehetőségekkel kecsegtető munkaajánlatot kínál számára, addig a másik a segítségére van a zaklató becserkészésében. Pszichológiai csellel csalják elő a titokzatos üldözőt, a bitek és byte-ok világából nem sejtve, hogy a leleplezéssel olyan óriási lavinát indítanak el, amely mindent és mindenkit elsodor, és meg sem áll a Parlament folyosójáig. Befolyásos emberek és titkos alkuk, ki nem mondott, féltve őrzött tények kerülnek felszínre. De mi van akkor, ha a tettes valójában áldozat?”
(Forrás: moly.hu

Az internetnek hatalma van!


Csabai Márk neve az évek során egybeforrt a csibész könyvekkel, így velem együtt sokan beskatulyáztuk ebbe a műfajba, de ő megmutatta nekünk, hogy más témában is tud maradandót alkotni. A Nem mondhatsz nemet! című lélektani krimije a műfaj kedvelőinek igazi csemegének számít. A cyber bűnözés nem ismer határokat, és ha ez mögött egy szerelmes nő lapul akkor ott kő-kövön nem marad semmi. A nők mindenre képesek, ha el akarják érni a céljukat. Váci Endre a női olvasók körében népszerű, így a regény erre a tényre építkezik, és ismerhetjük meg az író szemszögén túl a rajongók nézőpontjait is. Érzelmek tömkelegével találkozhatunk Márk regényében, amik a valóéletben egytől egyig előfordulhatnak. Egy jóképű írónak nagyon észnél kell lennie a közösségi oldalak használatakor, mert nagyon gyorsan rámehet az eddigi élete, ahogy ezt Váci Endre példáján keresztül is megtapasztalhattuk. A nők nagyon rafináltak tudnak lenni, ha egy férfit szeretnének becserkészni, nem ismernek lehetetlent. A vadászból pillanatokon belül áldozattá tudnak válni, és így sec-perc alatt megesik a férfiszív rajtuk. A női lélek kifürkészhetetlen, az internet megjelenésével és a közösségi média elterjedésével eszköz került a kezükbe. Nagyon sokszor hamis profilok mögé bújnak, és más személyazonosságot magukra öltve próbálják becserkészni a kiszemelt férfit. A rajongás oly mértékeket tud megtestesíteni, hogy már nemcsak célirányosan annak szól, akit meg akarnak kaparintani, hanem az ismerőseit is célba veszik. Ettől a ponttól válik pszichésé az eset, és kell még komolyabban venni, mert innentől bármelyik pillanatban tettlegességig is fajulhatnak az események. 

A borítója mondhatni tökéletesen illik a könyv tartalmához. A fekete fehér kép a téma komolyságát sugallja az olvasók felé, a rózsaszín cím miértjére nem jöttem rá, de az biztos, hogy figyelemfelkeltő lett, mert azonnal arra szegeződik az ember tekintete. A könyv mondanivalóját illetően a női olvasók magunkra ismerhetnek a lapok között, reméljük, hogy sikerült Márknak felnyitni a szemüket, és ha valakiben ott lapul a vadmacska hajlam, akkor azt ésszel csinálja és nem rögeszmésen hajtja a kiszemelt férfit. Márk ezen regénye nem kimondottan csak a hölgy olvasóknak szól, hanem inkább a férfiaknak. Kevés olyan regény születik ma, ami az erősebb nem számára íródott, az ő problémáik kerülnének a boncasztalra. Márk legújabb könyve pont ilyen lett. Az író szarkasztikus humora keveredik a csibészséggel a pszichológiai thriller asztalán. Ez így egy pazar összeállítás lett. Nagyon örülök annak, hogy Csabai Márk kilépet az eddigi megszokott stílusából, és valami újban - ami szintén illik hozzá – kísérletezik. A regény végére egy felfokozott lelkiállapotba kerültem, és tűkön ülve vártam, hogy végre derüljön ki az igazság, és a zaklató kiléte, de amire a legvégén fény derült, számomra is óriási meglepetés volt. Vajon miről is beszélek? Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, akkor irány a könyvesbolt vagy a legközelebbi könyvtár és olvassátok el Csabai Márk Nem mondhatsz nemet! Című regényét. 
Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Beleolvasnál a könyvbe? 

Akkor azt ITT megteheted.

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljd be az













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija