Ludányi Bettina: Meghasadt ​valóság

Ludányi Bettina legújabb regénye megmutatja, hogy nem hihetsz a szemednek és nem bízhatsz az emlékeidben. Egy izgalmakkal, titkokkal és kérdésekkel teli világba kalauzolja el az olvasót, ahol semmi sem valódi, semmi sem igaz. Csupán egy hazugság része. Egy meghasadt valóság. 

Húzd ki magad, szegd fel az állad és küzdj! Különben összetör a valóság.

Fülszöveg: 

Te mit tennél, ha a saját emlékeidben sem bízhatnál? Sophia Santillo látszólag nyugodt és egyhangú életet él Nápolyban, ám a felszín alatt megannyi szörnyű titkot őriz. A csontig hatoló fájdalom és rettenet még annyi év után is uralja életét. Egészen addig, amíg nem találkozik a sármos üzletemberrel, Nico Bellonival. Vajon a férfi méltó lesz rá, hogy a lány megossza vele riasztó múltját? Sophia biztos abban, hogy soha többé nem kell szembenéznie a szörnnyel, aki tönkretette az életét, ám egy telefonhívás minden reményét lerombolja: bántalmazója újra szabad. Hiába szentelt éveket arra, hogy feldolgozza a történteket, minden újra összeomlik körülötte. Főleg, miután fény derül a valódi igazságra. Ki a titokzatos szörnyeteg, és mi köze a lányhoz? Mi zajlik egy pszichopata fejében, és hogyan lesz egyáltalán valakiből gyilkos? Milyen mértékben befolyásolja a környezetünk, hogy mivé válunk? 
(Forrás: www.moly.hu)

Végig az orromnál fogva vezetett.


A Meghasadt valóság mindennek mondható, de unalmasnak és egysíkúnak nem. Ludányi Bettina a szívemhez legközelebb álló műfajban írta meg a legújabb regényét. Szeretem a mély mondanivalóval megáldott könyveket, és ha ez mellé még gondolkodásra is sarkallja az olvasókat, akkor az a történet visz mindent, mint a piros hetes. Az írónő olyan női karaktert alkotott meg, aki erős, független, karakán, de közben mégis ott van az életében a kiskapu a bizonytalanság világába. Valahol mindannyian magunkra ismerhetünk Sophia személyiségében. A blogbejegyzéseknek álcázott momentumok lépésről lépésre vezetnek el minket a valóság egy-egy szegmenséhez, de csakis a történet legeslegvégén válik kerekké az írónő mondanivalója. A regény kétharmadában megismerhetjük Sophia életét, személyiségét, múltját és a jelenét. Nagyon nehéz úgy beszélni a cselekményről, hogy ne spoilerezek, mert minden szál ami vezeti az eseményeket, a legvégén kapcsolódik igazán a könyvhöz. A történet központi eseménye a gyermekkorban ért traumák tömkelege, amikor is a három évvel idősebb bátyja bántalmazta a lányt, és ez miatt rettegésben teltek a mindennapjai addig a napig amíg, a testvérét be nem szállították egy pszichiátriai intézetbe. Vajon mi történt azokban az években, amire Sophia nem képes visszaemlékezni? Igaz lehet, amit az emlékei nyújtanak neki? Ki tudhatja, mi történt húsz évvel ezelőtt a családjában? Minden felmerülő kérdésre választ kaptam a könyv elolvasása után. Egyetlenegy pillanatra sem lankadt a figyelmem, feszülten vártam az újabb és újabb posztokat, amiből napról-napra egyre inkább megnyílt előtte a lány, és barátjaként szólított meg. Bettina könyve romantikában, kalandban és drámában sem szenved hiányt, nagyszerűen él együtt a három műfaji elem, és ezáltal egészítik ki egymást, ami az olvasók igényeit a legmagasabb fokig kielégítik. 

A szereplők egytől egyig illettek a regény cselekményébe, ezáltal hamar megkedveltem őket, és ezáltal nagyon nehezen engedtem el az utolsó oldal után a kezüket. Végig azt éreztem, hogy a férfi karakterek a tökélyre vannak fejlesztve, és így ne várjak tőlük jellembeli fejlődést. Viszont a két testvér alakja oldalról oldalra fejlődött, bontakozott ki előttünk. Nekik köszönhetően egy bonyolult családi génbetegséggel is megismerkedhettünk, majd a végén összeálltak a kirakós darabjai. A regény címválasztása valami pazar, hiszen elsőre nem érthetjük, hogy mit is jelent a "meghasadt valóság", de elolvasva a regényt értelmet nyert ez a két szó. Valóban nem minden az, aminek látszik, néha a ránk akasztott maszk becsapja a külvilágot, de amikor a porba hullik, mutatkozik meg a valódi énünk. Valami ilyesmi történt itt is. 

A műfaj kedvelőinek kötelező olvasmányként ajánlom Ludányi Bettina Meghasadt valóság című regényét. Készüljetek fel arra, hogy valami hihetetlenül erős érzelmeket próbára tevő regénnyel lesz dolgotok. Összességében kerek egész a történet, és nem minden az aminek látszik. Az utolsó hasonló regény amit olvastam az Baráth Viktóriának az Egy év Rómában című alkotása volt. Ahogy az a könyv is az orromnál fogva vezetett, úgy ez is ezt tette velem az utolsó oldalakig. Imádtam!


A könyv adatai: 
Szerző: Ludányi Bettina
Cím: Meghasadt valóság
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 304
Megjelenés éve: 2018.




A képek 2018. december 9-én Szombathelyen készültek, az Álomgyár Kiadó téli turnéjának az egyik állomásán. 

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az
~ Adry ~

Megjegyzések

  1. Huh, ha már az Egy év Rómábanhoz hasonlítod... Akkor megállja ez a könyv nagyon a helyét! Köszi az ajánlást, drága! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha lesz időd és energiád olvasd el, neked is tetszene. A leges legvége nagyon hajaz az Egy év Rómábanhoz :) IMÁDTAM minden sorát!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!