Lakatos Levente: Simlis

Történetek Szigor világából

"Lakatos Levente, a többszörös Aranykönyv-díjas szerző Szigor-trilógiája hatalmas rajongótábornak örvend. A szerző ezúttal a népszerű sorozat egyik mellékszereplőjének, Haraszti Évának szentel egy teljes történetet. A titkokkal, politikai összeesküvésekkel, illetve forró szerelmi jelenetekkel fűszerezett, őrült sodrású regény ismét magába szippant és nem ereszt." (Részlet a borítóról)


Röviden a történetről :

Haraszti ​Éva, a népszerű divattervező élete a siker, a pompa és a csillogás. Kevesen tudják, hogy a kreativitása egy ideje cserben hagyja, ezzel együtt pedig a cége is komoly válságban van. A nehéz idők arra kényszerítik, hogy a húszas évei végén átértékelje addigi életét. Habár mindig két kanállal falta az életet, most a férfiaktól is igyekszik távol tartani magát. Pech, hogy egy fogadáson beleütközik a jóképű Balogh Györgybe. Majori Ádám, az angyalarcú rosszfiú, aki mások becsapásával keresi a kenyérre valót. Élete mindaddig gondtalan, mígnem egyik megbízása hatására ráébred: tetteivel amellett, hogy borsot tör mások orra alá, akár az életüket is kockáztatja. A felismerés hatására a férfi új életet akar kezdeni, de az nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt elképzeli. 
(Forrás: www.moly.hu) 



Hatalmas hírzár övezte Lakatos Levente legújabb könyvét, a megjelenés előtti pár hétben hallottam róla először, és előkarácsonyi ajándékként megrendeltem magamnak, lassan egy éve záródott le a Szigor világa, és kezdett már hiányozni a Leventeféle modern romantikus regények adta plusz. Az erotikával fűszerezett regény sokak számára taszító tud lenni, de Levente ezt is ízléses formában tálalja az olvasó számára. Akinek ez is sok lenne, az maradjon inkább a klasszikus romantikus regényeknél, ahol egy csóknál több nem történhet meg az erkölcsök miatt. Bárki bármit mondjon is, ez az ember tud írni, az általa megszólított célcsoport egy olyan plusz löketet kap a könyvei által, ami a szürke hétköznapokból kirángatja őket.

Levente könyveit elsősorban azok számára ajánlom, aki nyitottak a világra, és szabadon mernek mindenféle témáról beszélni és nem pirulnak el egy-egy szexuális jeleneten sem. 

Az író egyik legjobban sikerült sorozata a Szigor, milliók olvassák, és izgultak részről részre Igorért és Lizáért. A most kezemben tartott könyv is részben kapcsolódik az előbb említett trilógiához, Liza legjobb barátnőjéé lett a főszerep, aki egy karakán, határozott és önálló nő, mellé csakis egy hasonló kaliberű férfi illik. A szereplők nevei is erős jelentéstartalommal bírnak: Ádám és Éva. Gondolom, mindenkinek egyből a bibliai események ugranak be, amikor is Éva bűnbe viszi Ádámot, és ezzel a vesztét okozza. A Simlisben is valami hasonló fog zajlani, csak némi romantikával, cselszövéssel, és hihetetlenül pörgős cselekményeken keresztül jutunk el az egyik pontból a másikba. Tipikusan leventés lett a Simlis, ha nem tudtam volna, hogy ki írta a regényt, akkor is az első oldalak után biztosan kijelentettem volna, hogy csakis Levente tollából eredhet ez a gyors lefolyású, pörgős történet. A Simlis tökéletesen passzol a Szigor világába, a már megszokott politikai vonalat követve épült bele Éva és Ádám kettőse a már korábban megszokott események láncolatába. A könyv körülbelül ott veszi fel a szálat, ahol a trilógia utolsó mondatára a pont került. 

A karakterek húsvér, 21. században élő emberek, valós problémákkal, és így még közelebbinek érzem a Levente által megálmodott karakterkészletet. A politikai elit világában bármelyik esemény megtörténhet, az ő világuk hasonlóan működik, mint amit a Szigorban és a Simlisben olvashattunk. Éva személye részben ismerős az olvasóknak, hiszen ő Liza legjobb barátnője, együtt voltak Görögországban, azon a bizonyos nyaraláson. Remélem, így már mindenki be tudja azonosítani őt. Őszintén bevallom, akkor nem hagyott mély nyomott bennem, de most, hogy egy másik aspektusból ismerhettem meg, és rá kellett jönnöm, hogy kulcsfontosságú az ő jelenléte. Ádámmal korábban nem találkozhattak Levente olvasói, ő egy teljesen új karaktere az írónak. Tökéletes passzol Éva mellé, és nemcsak a Biblia miatt. Mind a kettejük múltja súlyos terhekkel teli, és ezek a jelenre kihatással vannak. Vajon képesek a változásra, a terhektől megszabadulni, és boldogan együtt élni? Ha kíváncsi vagy a válaszra, akkor ne habozz, szerezd be és minél előbb olvasd el Lakatos Levente Simlis című regényét. 

Zalaegerszeg - Pécs : 4 óra utazás = Simlis kiolvasása

Pécsre menet olvastam a könyvet, mert vétek lett volna akár egy pillanatra is félretenni, így nagyjából egy szuszra értem a végére. Tökéletesen megalkotott munka került igencsak rövid idő leforgása alatt az olvasók kezei közé. Csak gratulálni tudok az írónak, hogy a megszokott szintet tartva lepett meg bennünket 2018-ban is az ünnepek előtt. A befejezés lyukat ütött a szívembe, sírtam és sírtam, mire felfogtam, hogy ennyi az egész, itt a vége. Ádám és Éva története kerek egész lett, nem hiányzik belőle semmi, de a kíváncsiság hajt előre, hogy milyen lenne a folytatása. Így letenni a tollat, hogy egységét tekintve kerek a Simlis, de mégis ott a kiskapu, hogy tovább gondolhatóak az események láncolata. 



A könyv adatai: 
Szerző: Lakatos Levente
Cím: Simlis
Alcím: Történetek Szigor világából
Kiadó: Libri Kiadó
Kiadás éve: 2018. 

Ide kattintva visszanézhető az online könyvbemutató.


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az
~ Adry ~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!