J. K. Smith: Káosz ​a köbön

Nem volt kérdés, hogy megismerkedek-e vagy sem a szerző legújabb könyvével. Az eddigi alkotásai levettek a lábamról, és mindegyiket cirka fél nap alatt olvastam el. Ennek csak egyetlen egy oka van, hogy ha már túl jutottam az első oldalon akkor a lapok közé szippantott Andi, Kori és a Walker-farm története. J. K. Smith harmadik könyve után bátran ki merem jelenteni, hogy egy új kedvenc íróm született meg. Eddig minden sztoriját olyan időszakomban olvastam, amikor a könnyed, laza és nem utolsósorban humoros szókapcsolatok rángattak ki a magányból. Jelenleg Pécsen vagyok egy kollégiumi szobában, ahol nem sok inger ér, így a Káosz a köbön a legjobb társam volt ebben a napban. Bűn lett volna Andi történetét megszakítani a rohanó hétköznapok rutinjával. 

Röviden a történetről: 

„A ​káosz a köbön főszereplője Andi, akit a Szerelem hirdetésre című első J. K. Smith-regényből ismerhettünk meg Kori szókimondó barátnőjeként. Azóta férjhez ment Kanadába Tomhoz, és a Walker-farmon éli látszólag boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott vidéki életét. Paul sikeres ügyvéd. Az ő élete csupa csillogás: fényes karriert tudhat magáénak, drága autókat, luxuslakást és tökéletes testű nőket. De mi történik, ha mindkét ember életében megkapargatjuk a felszínt? Lehet, hogy Andi házassága valójában elhamarkodott volt, és Tommal nem is közösek a céljaik? Paulnak vajon mire van szüksége ahhoz, hogy lehulljon a szeméről a fátyol, és a hamis csillogást hátrahagyva visszatérjen szülővárosába, hogy ott kezdjen új, tartalmasabb életet? Ha kíváncsi vagy, mekkora káosz keletkezik abból, ha két ennyire különböző ember találkozik egymással, és a sorsuk egymásba fonódik, akkor feltétlenül olvasd el ezt a könyvet. Külön érdekessége, hogy J. K. Smith első regényéből megismert szereplők életébe nyerhetünk újból bepillantást.”
(Forrás: www.moly.hu

J. K. Smith könyve a legjobb doppingszer. 


Ha egy szóval kellene jellemeznem a könyvet, akkor a zseniális lenne a legmegfelelőbb rá. Szó szerint káosz volt a köbön, amit J. K. Smith megalkotott, de ez nem a rossz értelemben vett káosz, hanem egy mindig pörgő fiatal nő életét ismerhettük meg, aki a Szerelem hirdetésre című könyvben egy mellékszereplőt testesített meg. Titkon reméltem, hogy lesz folytatása Koriék történetének, de ez a megoldás sokkal, de sokkal jobb, mint, amit korábban megálmodtam. Több legyet ütött az író egy csapásra, mivel Andit sokkal közelebb hozta az olvasókhoz, és mellette Koriék tökéletesnek mondható mindennapjaiba is bepillantást nyerhettünk. A legjobban körülbelül az utolsó öt oldal tetszett, a szerző zseniálisan építette be a történetbe az eddigi karaktereit. Erről nem mesélek többet, mert akkor elillanna a meglepetés ereje. Pedig higgyétek el, ütősre sikerült az a rész. Az utószó elolvasása után képtelenség sírás nélkül becsukni a könyvet. Annyira szép és egyben megható is, hogy szeretném úgy cirka negyven év múlva a valóságban is átélni. Ha olvastad, akkor tudod, hogy miről beszélek, ha meg még nem, akkor tudod, mit kell tenned. 

A könyv fő erőssége a humor, nem volt olyan oldal, amin ne nevettem volna fel hangosan. Kiszakított a szürke, megszokott hétköznapokból, és újult erővel vetettem bele magamat a következő napba. Éreztem, hogy valamivel másabb ez a nap, mint az előzőek, mint amikor kap az ember egy extra adag kávét, és az szépen fokozatosan fejti ki a hatóanyagát, hát én pont így éreztem ezzel a könyvvel kapcsolatban. 

J. K. Smith könyve a legjobb doppingszer. 

Az író könyvről könyvre egyre nagyobb léptékekben fejlődik, egyaránt a cselekmény kidolgozásában és a karakterek ábrázolásában is. Olvasás közben a szemem előtt elevenednek meg az események, úgy éreztem magam, mintha egy moziban ülnék. Említettem, hogy részben a Szerelem hirdetésre című könyvnek a folytatása a Káosz a köbön, aggodalomra semmi ok, ha nem olvastad az író első regényét, mert ez a kötet önállóan is megállja a helyét, a rengeteg visszautalásnak köszönhetően pillanatokon belül a Walker-farmon találjuk magunkat. 

A könyv borítója a már korábban megszokott vidám stílust képviseli, így öröm kézben tartani. 

Ajánlom mindazoknak, akik a könnyed, kalandos történetekért rajonganak. A humor az csak extra feltétként szerepel az étlapon. A Káosz a köbönnel egy csepp nyár költözött a szívembe és a lelkembe. 

Ki ne akarná ezek után elolvasni?

A könyv adatai:
Szerző: J. K. Smith
Cím: Káosz a köbön
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Megjelenés éve: 2018
Oldalszám: 320

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az



~ Adry ~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!