Rebecca Fleet: Múlt ​kölcsönbe

Röviden a történetről  (...)

"Jól ​fontold meg, kit engedsz be a lakásodba, és az életedbe!

Caroline és Frank kap egy csábító ajánlatot, hogy egy hétre költözzenek be egy London melletti, elegáns környéken fekvő, kis kertvárosi házba, kicsit kikapcsolódni. Remek alkalomnak ígérkezik, hogy megpróbálhatják helyrehozni megromlott házasságukat. Az inspiráló környezet ellenére is, problémáik újra felszínre törnek, miközben feltűnik egy nő a szomszédban, aki bizarrul nagy érdeklődést mutat irántuk. Caroline különös jelenségeket kezd felfedezni a luxusházban. Saját életének régmúlt eseményeire utaló jelek veszik körül. Először teljesen ártatlan dolognak találja, de hamar úgy érzi, mintha valaki ismerné Caroline-t és tudna azokról a titkokról, amelyeket a nő kétségbeesetten próbál elfelejteni."
Forrás: www.moly.hu
„Egy fantasztikus thriller, tele feszültséggel és meglepetésekkel. Imádtam!” – Lee Child
„Sötét, okos, szexi, izgalmas és briliáns” – Erin Kelly, bestsellerszerző
„Felkorbácsol minden oldalával.” – Stylist
„Vészjósló és lenyűgöző.” – Woman & Home

Saját kép

A történet egészét tekintve nagyon telitalálat lett Rebecca Fleet debütáló regénye. Viszont ez a könyv megint egy  nagyon jó példa arra, hogy a tökéletes borítóval, és a sejtelmes fülszöveggel, milyen könnyen fel lehet kelteni az olvasók figyelmét egy friss megjelenésű thrillerre. A Holtodiglan óta gyengémmé vált ez a műfaj, épp emiatt nagyon magasan van az a bizonyos léc, amit eddig tízből nyolc történetnek sikerült átugornia. Ennek a könyvnek sikerült a lécet levernie. Ha félreteszem az elvárásaimat, akkor egy nagyon érdekes lélektani regényt olvastam, némi feszültséggel átitatva. A műfaját tekintve egy gyenge thrillernek felelt meg, de így is akadt bőven fordulat az események láncolatában. 

A történet lassan épül fel, párhuzamosan él a jelen és a múlt egymás mellett, így nagyon hamar beleláthatunk a házaspár életébe, és a korábbi évek borzalmaiba. A múltban történtek kihatással vannak a jelenben zajló eseményekre. Ahogy jobban megismertem Caroline és Frank életét, egyikük felett sem törhetnék pálcát. Nehéz időszakon mentek keresztül, de a házasságuk mégis túlélte mindkettejük zűrös életét. Elég lehet a szeretet a múlt elfelejtésére? Az ő esetükben úgy tűnik, hogy igen. Az író sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett a romantikus és a lélektani részekre, és valahogyan feledésbe merültek a thriller elemei, amitől a műfaj szerelmesei azonnal kedvencükké avatták volna ezt a regényt. Az egész könyvben egyetlen egy szál okozott feszültséget, Carolonie és a nála sokkal fiatalabb szeretőjének szerencsétlen balesete. Kettejük kapcsolata ezután pecsételődött meg. Ezt a fonalat felvéve jutottunk el a jelenbe, ahol az újabb rémálmok kezdetüket vették. Frank, a szerető férj és a felesége meg tudják-e oldani a múltból felbukkanó árnyak leküzdését? Nem árulom el, olvasd el a regényt, és minden kérdésedre választ kapsz.

Tanulságos történetet hozott el hazánkba az Álomgyár Kiadó. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, nem kell félni semmitől. Olvasható, élvezhető, és elgondolkodtató Rebecca Fleet debütáló regénye. A könyv szerkesztése pazar, lassan épül fel a történet, épp emiatt van olyan érzése az olvasónak, hogy belebújik a bőre alá, és folyton gondolkodásra sarkall. 

A borítóját csak dicsérni tudom, ismét egy remekmű került ki a grafikus keze alól. Amikor először megpillantottam a könyvesboltban, tudtam, hogy egyszer olvasni fogom ezt a szépséget. A külső és a belső részben van egymással harmóniában. A borítón látható ház egyik oldala jelképezi a jelent, ahova Caroline és Frank kikapcsolódni utazott el, a másik fele a titokzatos múltat. A vörös szín jelképezi a tragédiát, ami egy életre megváltoztatja bizonyos személyek életét.

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az



~ Adry ~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!