Ker Dukey · K. Webster: Pretty ​Stolen Dolls - Ellopott babácskák

A Kitablar blog szerkesztőjével megbeszéltük, hogy együtt olvassuk el Ker Dukey és K. Webster: Ellopott babácskák című regényét, ami egy pszichopata férfiről, és egy lelkileg összetört fiatal nőről szól, aki elképzelhetetlen szenvedéseken ment át gyermekként. A Könyvmolyképző Kiadó legújabb Rázós könyve rendesen meggyötri az olvasó lelkét, miközben bemutatja Jade múltját és jelenét. 


"Szép kis babácskáit Benny nagyon szereti, 
Mindaddig, míg azok szót fogadnak neki. 
Hajukat fésüli, őket szép ruhába bújtatja, 
Hogy tökéletességük semmi ne sújthassa. 
Ha eljön az éj, velük játszadozni szeret, 
Egyikük félénk, de a másik harcol és fenyeget. 
Mikor aztán kedvence futásnak ered, 
Hiába ígér a másik baba szépeket, 
Benny szíve megtört, szeméből könny csorog, 
hasztalan küzd, hisz nem férfias dolog. 
Kedvence az övé, vissza kell kapnia 
vagy a másiknak meg kell lakolnia." 
(Forrás: www.moly.hu)


Zalaszentiván és Pécs között ki is olvastam.

A gyönyörű borító mögött egy brutális, ép ésszel fel nem fogható történet lapul. Furcsa erről a témáról olvasni, főleg ilyen mélységekben. Nagyon sok gyermek tűnik el világszerte nap, mint nap. Sokukat soha az életben nem látják viszont otthon, ahogy Jade húgával is történt. Hova vezethet a megszállottság? A regény végére kiderült számomra is, hogy a beteg elmét képtelenség gyógyítani

Az akkor 14 éves Jade és 9 éves húga egyik szombaton megismerkedett a piacon egy roppant kedves férfivel, aki felajánlotta, hogy hazaviszi őket. Az atyai intelmek ellenére beültek az ismereten autóba, és kezdetét vette a kálvária, ami Jade számára nyolc hosszú évig tartott. Ben hosszú éveken keresztül lelkileg kínozta a lányokat. Jade nővé érése után a lelki kínokat megspékelte brutális szexuális erőszakkal, amit számos alkalommal a húgának végig kellett néznie. A jutalmazások és büntetések sorozata vette kezdetét ezekben az években, míg egyik alkalommal húgát hátrahagyva meg tudott szökni a pszichopata férfi karmai közül. Újabb nyolc évvel később az akkor már 26 éves nő megszállottan nyomoz minden eltűnésben, és keresi a húgát, akit valószínűleg még mindig Ben tart fogva. Minden eltűnés egy lépéssel közelebb hozza  Jadet a múltjához, míg az egyik esetnél világossá válik számára, hogy a férfi vissza akarja kapni az ő szépséges, ugyanakkor mocskos babácskáját.

Porcelánbaba


A történet egyszerűen zseniálisra sikerült. A négyórás vonatút alatt el is olvastam, egy pillanatra sem tudtam letenni a könyvet. Érdekelt, hogy mi lesz a végkifejlet, de álmomban sem gondoltam volna, hogy létezik egy ennyire beteg elme, aki gyereket molesztál, és ebben leli az örömét. A történet két szálon fut egymás mellett. A jelen eseményei mellett megismerhetjük Jade szomorú múltját és annak minden apró részletét. A visszaemlékezés minden mondata összeszorította a szívemet. Ennyi szenvedést megélni ennyire fiatalon nem lenne szabad. Egy meggondolatlan lépés mit nem eredményezhet. Olvasás közben végig azon izgultam, hogy mikor akadnak már Ben nyomára, és, hogy még  milyen szörnyűségeket tesz addig? 

Beteg, pedofil történetet olvashattam, ami emberi méltóságról, szenvedésről, és a testvéri szeretetről szólt. Talpra lehet-e állni valaha a történtek után? A legszomorúbb rész a jelenben játszódik, amikor megjelenik a szerelmi szál a regényben. A lelkileg sérült lány nem tudja mit tegyen a helyzettel, még magának sem meri bevallani, hogy mire vágyik igazán. Bűnös gondolatok futnak végig az agyán, aminek következtében a múltja a felszínre szivárog újra.  

Igazán a regény végén koppantam egy óriásit, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire nyitva marad a történet vége. A be nem fejezett utolsó fejezetével felcsigázta a szerzőpáros az olvasókat. Meghagyták nekünk a továbbgondolás lehetőségét, és ezzel a következő rész megjelenéséig számos alternatívát gyárthatunk Jade történetéhez. Zseniális! Nagyon régen olvastam olyan pszichológiai thrillert, ami végig fenn tartotta a figyelmemet, és közben gondolkodásra késztetett. Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, aki érez magában kellő lelkierőt a brutális, elmebeteg sztori iránt. Viszont nem ajánlom azoknak, akik vizuális típusok, mert garantáltan jó pár álmatlan éjszakában lesz részük. 


A könyv adatai: 

Szerző: Ker Dukey · K. Webster
Cím: Ellopott babácskák
Eredeti cím: Pretty ​Stolen Dolls
Sorozat cím: Csinos játékbabák
Megjelenés éve: 2018.
Felelős kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 264
Fordító: Sándor Alexandra Valéria


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.


Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az



~ Adry ~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!