Szabados Ágnes - Női kortárs irodalom


Ahogy a februári téma is nagyon érdekes volt, úgy a márciusi is tartogatott nagyon sok jó könyvet az olvasók számára. Jó kis agytornának felelt meg, hogy összegyűjtsem a női kortárs szerzők neveit és könyveit a könyvtári ajánlóba, amit naponta kellett bővíteni. Végig néztem a polcokat, és a korábban olvasott könyveimnek a listáját és mindennap egyre nagyobb lett a lista, amiből válogathattam a kiemeléshez. Az e havi összefoglalóban is személyes ajánlások formájában mutatnék be két olyan könyvet, amit a kihívás keretén belül olvastam el. Nagyon szeretik a hozzánk betérő olvasók a különböző könyvajánlókat. 

A könyv címére kattintva egy bővebb véleményt is olvashattok. 


Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, kortól és nemtől függetlenül. Nem lehet szó nélkül elmenni mellette. Annyira átéreztem Málna szomorúságát, hogy kicsit letargikus hangulatba is kerültem a könyv végére. Ahogy a mondás is tartja, minden rossz után jön valami jó, ahogy itt is ez történt. Olvassátok el Bencze Blanka első regényét, és megtudjátok, milyen végkifejlettel zárult a regény.


Karina Helle neve garancia a könnyed kikapcsolódásra, igaz, ez a könyve kicsit erősebbre sikerült, mind egy laza péntek esti olvasmány, de pont emiatt válik különlegessé, tele van izgalommal, magánnyal, szomorúsággal, reménnyel és szenvedélyes erotikával. Ezek a mai szórakoztató irodalom alapfűszerei. Ajánlom mindenkinek, akinek már kevés a péntek esti könnyed lazítás, és valami keményebb olvasmányra vágyik.

További

a március havi témához:


Nagyon jól megírt könyv. Azt kaptam, amire számítottam: könnyed kikapcsolódást pár estére. Már szükségem volt rá. Köszönöm az írónőnek. A történet vitt előre, nem akadtam meg egyszer sem az olvasás során. A szereplők szerethetőek voltak, és a történet némiképpen hihető is.


Nem szépítette a könyv az igazságot, az olvasó szemébe mondta kerek-perec, hogy nincs remény a gyógyulásra, csak szebbé tehető a hátralévő idő. Már az első oldalon találkoztam a közelgő halál érzésével. Elképzelni sem tudom, hogy min mehetett keresztül ez az anya, akinek az alig két éves kislánya halálra van ítélve, és az éppen megszületett kisbabájára is hasonló jövő vár. Hogyan tud erős maradni ebben a képtelen helyzetben? Ilyenkor mutatkozik meg az anyukák ereje, mindennél és mindenkinél erősebbek, ha a gyermekeikről van szó, nem ismernek lehetetlent. Vannak pillanatok, amikor eszembe jut, hogy pár éven belül talán már én is anyuka leszek, és várakozással teli kilenc hónap vár majd vár, hogy a kisbabám egészséges lesz-e vagy sem. Ilyen gondolatok után kicsit jobban belelátok talán a könyvben szereplő édesanya világába. Ez a könyv a maga 270 oldalával formálta át a világomat, elég sok minden az anyasággal kapcsolatban átértékelődött bennem.


A könyv fűszere a vallomások, amiket az emberek nem mernek hangosan kimondani, és inkább leírják. Úgy gondoljuk, hogy amit kiírunk magukból az könnyít a lelkünkön.


Összeszedett, alapos, logikusan felépített könyv a Félj bátran. Hesna higgadtan mesélni el az olvasóknak a vele megtörténteket, számtalanszor találkozott már a halálfélelemmel. A háborús övezetekből közvetített tudósításai után olyan könyvet foghattam a kezembe, ami előtt fejet hajtok. A sajnálkozás legapróbb szikrája sem található meg az írásában, tényekre alapul mind a háromszáznegyvennégy oldal.


Mindenki járt már Lilihez hasonló cipőben. Tudjuk, hogy munkát találni nem könnyű feladat, ha fiatal az ember akkor azért, ha meg nem akkor pont azért. Ki így élni meg ezt az átmeneti időszakot, ki meg úgy.


Még olvastam volna tovább. Az elfogadásról, az önmagunk megtalálásáról szól. Igazi lélektani regény. Érdemes mindenkinek legalább egyszer elolvasnia. A poliamoria, azaz az etikus többszerelműség ma már Magyarországon is egyre nagyobb teret hódító párkapcsolati forma. Lehetünk-e boldogok egy párkapcsolatban, ahol többen vagyunk kettőnél? Milyen egy ilyen élet a társadalom tükrében, és miként győzik le a poliamorok a gyilkos féltékenységet?

Fotó: Szabados Ágnes blogjáról

A felhívásról egy korábbi posztomban olvashattatok, mely IDE kattintva elérhetővé válik mindenki számára.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be

~ Adry ~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!