Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedő 2018. ~ Zalaegerszeg ~

2018. március 21-én immár 25. alkalommal rendeztük meg a József AttilaVárosi Tagkönyvtárban a zalaegerszegi középiskolásoknak szóló Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőt.

Idén hat középiskola hét csapatának a diákjai mérték össze tudásukat az egyre nehezedő játékos feladatokkal.

A 2018-as év online totója az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc főbb eseményeit foglalta össze. A további feladatok megoldásához már szükségük volt a diákoknak a korábbiakban megszerzett könyvtári tudásra. A feladattípusok megegyeztek az előző években már megszokottakkal, mint például ETO számok párosítása a megfelelő könyvcímekhez, a TextLib eredményes használata irányított játékos kérdésekkel. A tájékoztató kérdések megválaszolásával zárult a vetélkedő délutánja.

Az eredményekben hosszú hónapok munkái vannak, mind a diákok, mind pedig az őket felkészítő könyvtáros kollégák részéről. A csapatok a vetélkedőt megelőzően rendszeresen jöttek felkészítő órára könyvtárunkba, ilyenkor az előző évek feladatsorait felhasználva igyekeztem elmélyíteni a tudásukat.


25. Könyv-és könyvtárhasználati vetélkedő győztesei

A verseny után minden résztvevő névre szóló emléklappal térhetett haza. Az első három helyezett pedig oklevelet és könyvjutalmat vehetett át. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának a növendékei végeztek az első helyen, minimális ponttal lemaradva követték őket a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának a diákjai. Harmadik helyezést pedig pontazonossággal a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium és a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói érték el.

Minden évben élmény számomra is a vetélkedő. Örömmel töltött el, hogy a feladatok összeállításába fektetett munkám gyümölcsét végigizgulhattam a gyerekekkel együtt.

További képek a vetélkedőről:

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum
Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának a diákjai

Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai

Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!