Karina Halle: Bűnbe ​született ~ Átkozottak 1.

Nehezen indult a mi kapcsolatunk, de a végére csak összemelegedtünk.

Lelkesen vetettem bele magamat Karina Halle: Bűnbe született című könyvébe, de valamiért a könyv feléig döcögve haladtam. Nehezen tudtam azonosulni a főszereplőkkel, de ahogyan a fülszövegben is olvasható, szépen lassan szippantott be, és tört össze a végére.

Fülszöveg:

„A Bűnbe született szépen lassan magába szippantott, lebilincselt és halálosat szúrt a szívemben” – starcrossedbookblog.com

A visszautasíthatatlan ajánlat…

Ellie Watt megelégeli, hogy lopással, csalással szerezzen pénzt, ezért több év távollét után hazatér Californiába, hogy új életet kezdjen. Reméli, hogy volt gimnáziumi osztálytársa, a tehetséges tetoválóművész, Camden McQueen, még mindig gondol rá, azzal azonban nem számol, hogy a fiún mély sebeket ejtett a régi, viszonzatlan szerelem.
Ellie meglepetten tapasztalja, hogy McQueen megváltozott: erősebb lett, igazi rosszfiúvá vált. Amikor a fiú rájön, hogy egykori szerelme át akarja verni, váratlanul visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki. A szabadság azonban áldozatokkal jár, és komoly veszélybe sodorhatja mindkettőjüket.

Értékelésem: 5/4 csillag
Az egy csillag levonást a nehezen induló kapcsolatunknak tudom be. A könyv jó, szórakoztató, de valami mégis hiányzott belőle, amitől emlékezetessé válna számomra. Másra számítottam a borító és a cím összhangjából ítélve.

Nagyon tetszett, ahogy az írónő a két idősíkot használva mutatta be Ellie és Camden közös múltját és a jelenbeli találkozásukat. A történetben, ahogy haladtam előre, úgy döbbentem rá, hogy nagyon hasonló életük volt és van is a fiataloknak. A középiskolai évek gyötrelmesen teltek el, hiszen mind a ketten különcnek számítottak a maguk nevében. Camden az öltözködésével és az ezzel járó viselkedésével tűnt ki a társai közül, így nagyon gyorsan rá is ragadt a "Camden királynő" gúnynév. A gót szubkultúrát képviselte ugyanis, ami a ruházatát tekintve változatos: a deathrock, punk, viktoriánus, reneszánsz és középkori stílusokból áll, illetve akár ezek keveréke is lehet, ám legtöbbször a fekete ruházatot, sminket és hajszínt jelenti. Nem csodálkozom a kiközösítésen és a gúnynév megszületésén. A középiskolások szeretik egymást pellengérre állítani. Ellei volt az egyetlen barátja, aki részben mellette állt, hiszen ő is egyike volt a különcöknek, őt a viselkedése, a sebhelyei és a családi háttere miatt állították pellengérre, az az a cikizés középpontjába. Így kezdődött a múltjuk, ami nem sokban lett jobb a jelennél. Egyikőjük sem változott jelentős mértékben. A balhék kihatással voltak a jövőjükre. Külön-külön tértek vissza szülővarosukba, ahonnét fejvesztve menekültek el. A város fekete bárányaik a mai napig is.

Ellei és Camden karaktere mutatja meg nekünk, olvasóknak, hogy léteznek a különc, mégis szerethető emberek. Attól, hogy ők kilógtak a sorból, és kaptak ezáltal hideget-meleget váltak mindketten azzá a felnőtté, akik ma lettek. Egyikük sem büszke arra amit tett, próbálják tisztára mosni magukat, de a társadalom és a sok-sok jóakaró mindig keresztbe tesz nekik.

Kíváncsian várom a folytatást!

Borítószemle: 5/5 csillag
Telitalálat lett a borító. Figyelem felkeltő, és arra ösztönzi a leendő olvasókat, hogy kézbe vegyék, forgassák, és a végén megvásárolják. Velem is így történt.

Karina Helle neve garancia a könnyed kikapcsolódásra, igaz, ez a könyve kicsit erősebbre sikerült, mind egy laza péntek esti olvasmány, de pont emiatt válik különlegessé, tele van izgalommal, magánnyal, szomorúsággal, reménnyel és szenvedélyes erotikával. Ezek a mai szórakoztató irodalom alapfűszerei.

Ajánlom mindenkinek, akinek már kevés a péntek esti könnyed lazítás, és valami keményebb olvasmányra vágyik.


Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam az Átkozottak sorozat  nyitó kötetét. 

A sorozat részei: 



Felkeltettem a kíváncsiságodat a könyv iránt? 
ITT akkor meg tudod rendelni a könyvet. 

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor likeoljátok be a Adry olvasósarka Facebook oldalt.

~ Adry ~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!