Olvassunk romantikus regényt Valentin nap alkalmából


Február 14-én ünnepeljük a szerelmesek napját, de ki is volt az a Velentin? Nem könnyű válaszolni erre a kérdésre. Számos internetes oldalt elolvastam, hogy választ kapjak erre. 

Az egyik oldalon azt olvashatjuk, hogy két Valentin volt, kiknek történetéből egy legenda született, mások vitatják, hogy ketten lettek volna, egyes források viszont három Valentinről beszélnek. Íme néhány a különböző történetekből:

Valentin római pap volt, aki Claudius császár üldöztetése alatt vértanúként halt meg i. sz. 269-ben vagy 270-ben. Valentin Terni püspöke volt, aki Rómában halt meg vértanúként. 
Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én. Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak: "Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"

Egy másik történet szerint Valentin pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket.
Valentint bebörtönözték, mert megtagadta a pogány istenek imádását. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: "A Te Valentinod


Valentin nap alkalmából összegyűjtöttem pár romantikus könyvet estére, garantáltan rávilágít az igaz szerelemre, és annak erejére. Ha valamelyik felkeltette az érdeklődéseteket, akkor ne habozzatok irány a legközelebbi könyvtár, könyvesbolt, vagy akár az antikvárium. 

1. Nicholas Sparks: Szerelmünk ​lapjai
2. Margaret Mitchell: Elfújta ​a szél
3. Cecelia Ahern: Utóirat: ​Szeretlek!
4. Szabó Magda: Megmaradt ​Szobotkának
5. Amy Harmon: Arctalan ​szerelem


6. Kékesi Dóra: A holnap érintése
7. Nyáry Krisztián: Festői ​szerelmek
8. Kate Morton: Felszáll ​a köd
9. Nyáry Krisztián: Így ​szerettek ők 1-2.
10. Márai Sándor: Az ​igazi


Milyen is az igaz szerelem? Erre nem könyvekből tudjuk meg a választ, de nagy segítséget adhatnak a lelkünk megnyugvásához. Mindenki szeret romantikus könyveket olvasni. Minden kornak meg van a maga klasszikus könyve. Számomra a mai napig Kékesi Dóra szerelmi története az egyik legmeghatóbb. Értékelésemet ITT olvashatjátok el! Talán ebben a könyvben némiképpen választ kaptam a kérdésemre. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!