Karácsonyi meglepetések (2017)

Éveken keresztül kértem könyvet karácsonyra, de mindig azt mondták nekem, hogy az csak "csepp a tengerben" lenne, de idén valami csoda folytán mindenkitől legalább egy könyvet kaptam az egyéb meglepetések mellé, mint egy ajándék kiegészítőt.


Ezúton is nagyon szépen köszönöm, mindenkinek ezt a csodás Karácsonyt! 

Lássuk mik bújtak meg a fa alatt 2017-ben: 

Mindegyik könyvnek más-más okból örültem. Nagy Harry Potter rajongó vagyok (tudom már nem vagyok gyerek, de ebből nem lehet kinőni) Minden évben egyszer végig olvasom a sorozatot, és mellé megnézem a filmet is. Idei karácsonnyal már csak a záró kötet hiányzik a polcomról, de páromtól kaptam egy 25%-os vásárlási kupont a Líra Könyvesboltba, így látok rá esélyt hogy hamarosan teljes lesz a sorozatom. 
Bogar bárd meséit nagyon szerettem, először a Halál ereklyéi című könyvben találkoztam vele, utána a könyvtárban elolvastam. Öt tanulságos mese lapul meg a meseszép borító alatt. Mindegy is hány éves az ember, tanulhatunk ezekből a mesékből.



J. K. Rowling: Bogar ​bárd meséi

Ki ne ismerné Bogar bárd meséit? Hiszen e könyv minden valamirevaló varázslócsaládban ott van a gyerekek könyvespolcán, ugyanúgy, ahogy a mugliknál (vagyis a varázstalan népeknél) a Grimm mesék.
Bogar bárd itt olvasható öt meséjének mind megvan a maga mágusa, varázslója, s mindegyik más-más módon szórakoztat, nevettet vagy emlékezik meg halálos veszedelmekről.
Albus Dumbledorenak – A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola legendás igazgatójának – a mesékhez fűzött kommentárjai még élvezetesebbé teszik az olvasást, varázslók és muglik számára egyaránt.
Egy különleges és varázslatos kötet a szerző, J.K. Rowling rajzaival.


Lakatos Levente: A ​hatalom szabályai

Talán a legjobban várt kötet volt ez az idei évben. Végre megtudhatom milyen sorsot írt meg az író Igornak és Lisanak. Szenteste a nagy vacsora után neki is álltam Levente könyvének és csak kapkodom a fejemet, hogy Jézusom, mi is lesz ennek a vége ha a kétharmadánál még minden előfordul a kedvenc párosom életében. 
A fülszöveg nagyon  kurta, semmit nem sejtett! 
Egyszer minden történet véget ér.
Egyszer minden titokra fény derül.
Egyszer minden szerelem elmúlik?

Liza és Igor boldogságáért magyar olvasók ezrei szurkolnak. A Szigor-trilógia zárókötetében végre kiderül, hogy az imádott páros jövője eggyé forr vagy a politikai csatározások veszteségeként örökre búcsút kell inteniük egymásnak. Ami biztos: eljött az ideje annak, hogy végre mindketten megtanulják a hatalom szabályait. 
Hamarosan jelentkezek az értékeléssel! 


Szaszkó Gabriella: Beszélj ​hozzám 
 
Pennington-testvérek története folytatódik!

Amy ​Forester élete nem könnyű; úgy tűnik, senki sem érti meg tetteinek mozgatórugóit. Amy a híres íróval, David Penningtonnal él párkapcsolatban. A férfi nem olyan régen publikálta gyerekkori memoárját, amiből ország-világ számára kiderül, hogy Amy korábban az író bátyjával, Chrisszel járt jegyben. David testvére öngyilkosságát követően határozza el, hogy megosztja mindenkivel gyermekkora borzalmait, alkoholista édesanyjuk bántalmazásait és zűrös kapcsolatát Amyvel.
Amy a rágalmazások után dönt úgy, hogy megírja a saját történetét, és elmélyed a múlt eseményeiben. Emlékeit a Pennington fiúkról egészen a megismerkedésüktől kezdi, majd elmeséli Chrisszel való kapcsolatát, és azt, hogy milyen is volt egy súlyosan önbántalmazó fiú és drogfüggő testvére mellett élni. Bár az írás ad némi megkönnyebbülést neki, de a visszaemlékezés és Chris halálának közelgő évfordulója feltépi a fájó sebeket. Vajon sikerül majd Amynek a felszín felett tartania Davidet? Túlélheti szerelmük a próbatételt? Egyáltalán lehetséges egy elvesztett személy árnyékában felépíteni egy párkapcsolatot?

J. K. Rowling: Harry ​Potter és a Titkok Kamrája 

A ​szemközti falon valami fénylett. Óvatosan közelebb mentek, s közben hunyorogva fürkészték a sötétséget. A lobogó fáklyák fényében egy felirat csillant meg. Valaki fél méter magas betűkkel ezt mázolta a két ablak között a falra: FELTÁRULT A TITKOK KAMRÁJA. AZ UTÓD ELLENSÉGEI RESZKESSENEK! 

Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába. Harry a riválisa, Draco Malfoy mesterkedését sejti az üzenet mögött, és nem törődik a figyelmeztetéssel. Sőt, valójában el is feledkezik róla, ugyanis barátja, Ron egy repülő autón megszökteti a kibírhatatlan Dursley-éktől, s Harry a nyár további részét Weasley-éknél tölti. Ám a Roxfortba visszatérve hamarosan beigazolódik, hogy Dobby, a házimanó nem a levegőbe beszélt. Szörnyű dolgok vannak készülőben…
A Kate Greenaway-díjjal kitüntetett Jim Kay pazar illusztrációkkal jeleníti meg J.K. Rowling varázslatos világát az immár klasszikus sorozat második kötetében.

 J. K. Rowling: Harry ​Potter és a Félvér Herceg 

A Voldemort elleni harc állása aggasztó; a baljós jeleket már a muglikormány is észleli. Szaporodnak a rejtélyes halálesetek, katasztrófák. Harry azt gyanítja, hogy esküdt ellensége, Draco Malfoy is a halálfalók jelét viseli. Az élet azonban háborús időkben sem csak harcból áll. A Weasley-ikrek üzleti tevékenysége egyre kiterjedtebb. Szerelmek szövődnek a felsőbb évesek között, a Roxfort házai pedig továbbra is versengenek egymással. Harry Dumbledore segítségével igyekszik minél alaposabban megismerni Voldemort múltját, ifjúságát, hogy rátaláljon a Sötét Nagyúr sebezhető pontjára.
Remélem mindenkinek hozzám hasonlóan kellemesen telt a Karácsonya!



Ebben az évben egy szavam sem lehet, nincs is. Ezekkel a könyvekkel, meg amit még az év végén kaptam a Kiadóktól kb tavaszig el leszek. Vagy nem???? 😉

@adrykacska

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!