Michelle Frances: A ​barátnő

Igazi női thriller! 
Azt hittem, hogy a végén én magam is bedilizek. 



Michelle Frances: A ​barátnő
XXI. Század Kiadó, 2017. 
400 oldal
Fordította: Borbély Judit Bernadett

Fülszöveg: 

Egy lány. Egy fiú. És egy hazugság, ami mindent megváltoztat.
Laurának mindene megvan. Sikeres karrier, hosszú, boldog házasság egy gazdag férfival, és huszonéves fia, a kedves, jóképű és tehetséges Daniel.
Ámde Daniel találkozik Cherryvel.
A lány fiatal, gyönyörű és okos, de lehetőségei közel sem érnek fel azzal, amit barátjának tud adni a családja. Így aztán mindennél jobban vágyik arra, hogy új családja befogadja. De Laura gyanút fog – úgy érzi, Cherry nem az, akinek látszik.
És milyen igaza van…

Michelle Frances bemutatkozó thrillere napok alatt az Amazon No1 bestsellere lett, a kritikák pedig, mint a thriller műfaj jövőbeli klasszikusáról beszélnek az írónőről.



Kép forrása: https://eletszepitok.hu/wp-content/uploads/2014/05/anyasxc1.jpg

Az írónő olyan hétköznapi témát emelt könyv témának, ami a valóéletben is előfordulhat mint a gazdagok világában mint pedig a középrétegben egyaránt. Nem kell messzire menni, lehet ha nyitott szemmel járunk máris a közelükben is akad egy-egy olyan személy, akire ráillik Cherry személyleírása (kortól függetlenül). Na ugye? A mai elszegényedő társadalomban egyre gyakoribb lesz az ilyen módon való feljebb jutás. 

Vegyünk egy gazdag, jómódban élő férfit (fiatal, középkorú vagy esetleg idősebb úr) és egy nőt, akinek az élete a mindennapi küzdésről szól (tehet róla vagy nem, az másik mese). Máris készen van a regény alaptémája! Innentől csak a női praktika, ármány, "szerelem" (igaz vagy nem) és a kapzsiság egyvelege szab határt, hogy ki meddig megy el a céljainak az elérésében. Cherry a végsőkig hajlandó elmenni, hogy ne kerüljön vissza a szegénységbe, és hogy úgy éljen mint a "nagyok". Mindenkit képes elsöpörni az útból, aki egy kicsit is sejti ezt. Laura (Daniel édesanyja) az első találkozás alkalmával átlátott a lányon, de fia annyira szerelmes volt, hogy nem hallgatott az anyai jó tanácsra. Ennek a vakságnak köszönhetően szinte mindent elvesztett Daniel. 

Egyre több olyan könyvet olvastam mostanában, ami bármikor, bárkivel megtörténhet. 
Ilyen világban élünk, hogy a pénz az úr? Sajnos igen bizonyos embereknél! Nézzük csak meg hány család szakad szét az anyagiak miatt (jó ez már más téma mint amit a könyv érint, de valahol szerintem határon mozog). 

 




Köszönöm szépen a történetet! 
@adrykacska

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!