Szaszkó Gabriella: Maradj ​velem!

Újabb tabu téma, amiről beszélni kell!


Szaszkó Gabriella: Maradj ​velem!
Maxim Kiadó, 2016. 
416 oldal

Fülszöveg: 


David ​Pennington a saját szabályai szerint él: sikeres író és öntörvényű alak, aki mindenkit távol tart magától, a bátyját, Christ kivéve. David élete azonban teljesen felborul, amikor Chris, a sikeres manhattani ügyvéd öngyilkosságot követ el a saját lakásában. Látszólag semmi sem indokolja a szörnyű tragédiát, hiszen a testvére mindig rendezett életet élt, sikeres volt a munkában és a magánéletben egyaránt. 

David úgy dönt, megírja családjuk történetét, és megpróbál válaszokat találni Chris tettére. A nyugodt visszaemlékezést azonban bátyja volt menyasszonya, Amy megjelenése szakítja félbe. Ahogy David egyre mélyebbre merül a múlt sötét bugyraiban, és szembenéz a családjában történt szörnyűségekkel, Amy és ő egyre közelebb kerülnek egymáshoz… 
Túl lehet-e lépni a múlt sebein és fájdalmain egy új élet reményében? Fel lehet-e dolgozni egy szeretett testvér halálát? Lehet-e jövője egy olyan kapcsolatnak, mely egy ilyen tragédia árnyékában születik? 
Vajon David képes lesz lezárni a múltat, vagy örökre a szörnyűségek rabjává válik?


A könyv címéből nekem egy romantikus könnyed könyvnek tűnt. Nem olvastam el a fülszöveget sem, csak egyből a könyvnek "estem" neki. Rá kellett jönnöm, hogy a cím becsapós volt, igaz van benne némi romantika, de az alaptörténet egy olyan tabu téma, amiről senki nem beszél (ki ilyen, ki olyan okokból kifolyólag). 
Chris és David gyermekkora nem az önfeled játszásról szólt, a szomorú és terrorban leélt évek mély nyomott hagyott felnőttkorukra. Kapcsolataik és az életük egy része az ez ellen való menekülésről szólt, David az alkoholba és a drogba találta meg a "békét", míg testvére sikeres karriert épített fel magának, de ő is függővé vált, igaz nem a drogok rabja lett, hanem egy sokkal veszélyesebbhez fordult, kamasz kora óta vagdosta magát, elmondása szerint ez nyugtatta meg és tudott nap mint nap újra átélni a pokolt amiben élnie kellett szülő anyja mellett. 

Szaszkó Gabriella könyve a családod belüli erőszak témáját feszegeti. Betekintést nyújt, hogy egy anya miért utálja a gyermekeit, egy apa miért menekül el a munkájába és nem áll teljes mellszélességgel a fiai mellé. Jó kifogás a munka! Szépen lassan az évek alatt a gyerekek lelke a semmivé válik, alkoholista anyjuk rettegésben tartja őket. 


Bízok abban, hogy sokan elgondolkodnak az olvasottakon! 
Köszönöm szépen a könyvet Maxim Kiadónak és a könyvtárnak is ahonnan kikölcsönöztem! 
@adrykacska

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!