Julia Lewis Thomson: Többek által

Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek. 

Ti hisztek ebben? A választott személyért és ha igaz a szerelem, akkor megtenném! Ehhez nagyon sokat kell bizonyítania, nem egy könnyű lépés mindent felégetni!

Nagyon régóta hevert a polcomon a könyv, sajnos valamiért nem vettem a kezembe, de eldöntöttem hogy 2017-ben elsősorban a saját könyveimet szeretném olvasni a könyvtáriak helyett.



"Az életet csak úgy lehet megélni ha kockáztatsz"
Julia Lewis Thomson
Többek által
Álomgyár Kiadó, 2016
248 oldal


Fülszöveg:


Te ​megérdemelnéd a második esélyt?

Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út 
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog. 
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?

ÉRTÉKELÉSEM: 

Két részre tudnám osztani a könyvet: Az első rész Anna és Andris szerelmének a kibontakozása, beteljesedése és a szörnyű tragédia. Elképzelni sem tudom, hogyan lehet ezt feldolgozni, együtt élni vele. Sikerült Annának talpra állnia és nehezen de nyitnia az új szerelem felé. Itt veszi kezdetét a második része a történetnek. Tamás házas, de jó ideje megromlott a kapcsolata feleségével. Lassan alakul ki Anna és Tamás vonzalma és szerelme. Ő a második esélye a lánynak a boldogságra. Végig nagyon izgultam, hogy nehogy elússzon neki ez, mert nélküle örökre Andris rabságában maradt volna. Kellett neki, hogy rájöjjön nem minden a barátok és a család szava. Vannak akik így is mellette állnak és akad pár ember aki hátat fordított neki Tamással való kapcsolata miatt. Szerelem és az összetartozás mindet megoldott. 

Tragédiák hosszú sora lelhető fel a könyvben. Mindegyikből sikerült Annának felállnia és "sérülten" de tovább mennie az úton.

Nagyon szerethetőek voltak a karakterek. A történet nem mindennapos volt, így örömmel olvastam. Tanulságot is szűrhette az olvasó a történetből. Ki alkalmazza majd a későbbiekben, ki nem. 



Köszönöm szépen az élményt az írónőnek! 
@adrykacska

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!