Budai Lotti: A ​párizsi gésa || A szamuráj lánya 2.

Amiről a sorozat második, és egyben az utolsó része szól: 

“Budai Lotti új regényében a 19. századi Japán titokzatos világát tárja elénk, amelyben nyomon követhetjük Kelet és Nyugat találkozását egy rendkívüli fiatal lány szívszorító kalandjain keresztül. Az írónőtől megszokott módon a könyvben ezúttal is szórakoztató formában elegyedik egymással a romantika, a szenvedély és a történelmi hitelesség. Miután ​hazájából menekülnie kell, Miya Párizsban talál új otthonra, ahol hamarosan a város legkeresettebb és legvagyonosabb prostituáltja lesz. Múltja azonban kísérteni kezdi: fenyegető üzeneteket kap és élete is veszélybe kerül. Végzete végül újra Japán partjai felé vezeti. Mikor megérkezik, árulás vádjával börtönbe vetik és kivégzés vár rá. Egykori szövetségese csak egy kegyetlen alku árán menti meg életét, s Miyára újabb megpróbáltatások várnak a háború sújtotta országban. Kalandjai során a császári udvar misztikus és veszélyes világával is megismerkedik, s életében végre újra felbukkan a szerelem.”
(Forrás: moly.hu

Lotti tollának a rabja lettem.


A párizsi gésa megjelenésével A szamuráj lánya sorozat immár kerek egész lett. Aki olvasta az első részt (A nyugati szerető), annak vétek lenne kihagynia a záró kötetet, amiben a már megismert karaktereket oldalról oldalra kápráztatnak el bennünket. A történet hét évvel az első rész utolsó képkockája után veszi fel a fonalat. Hét év leforgása alatt Miya felnőtt nővé cseperedett, az őt ért csapások egyaránt megedzették a testét és a lelkét. A talpraesett lány szinte minden helyzetből szerencsésen került ki, amit egy jó adag szerencsének is köszönhetett. Első pillanatra azt gondolná az olvasó, hogy beletörődött az új párizsi életébe, de a sorok között kiolvasható a honvágy. Budai Lotti egy gyönyörű történetet vetett papírra, ami egy talpraesett fiatal lányról szólt. Lotti mesterien bánik a szavakkal és a hasonlatokkal. Irigylésre méltó szókincsének köszönhetően festői környezetben találhatjuk magunkat. Tehetséges magyar írónő, könyvről könyvre egyre minőségibb munkát tesz le az asztalra. Öröm olvasni a könyveit, mind mesés távoli vidékekre repítik el az olvasókat. Ilyenkor mindig olyan érzésem támad, mintha időutazásban vennék részt. Lottira jellemző pontossággal és történelmi hitelességgel alkotta meg ezt a regényét is. Olykor az az érzésem támadt, hogy jelen vagyok Franciaország utcáin vagy a Japán császári palotában, amikor becsuktam a szemem, oda tudtam magam képzelni ezekre a helyszínekre. A párizsi gésa cselekménye rettentően mozgalmas volt. Minden pillanatban történt valami, amiről nem akartam lemaradni, így a regényt sem mertem félretenni, mert a végén nélkülem érnek a szereplők a regény végére. Az utolsó oldalakhoz érve a boldogság és a szomorúság járta át a szívemet. Egyrészről örültem hogy Ta-Miya sorsa beteljesült, de másik oldalról meg még szívesen olvastam volta a fiatal nő kalandjait tovább. A megható befejezést nem bírtam ki könnyek nélkül, pedig nem szokásom könyvön pityeregni. Talán az utolsó olyan regény amin sírtam az Jojo Moyes Mielőtt megismertelek című könyve volt. A kettő témájában ég és föld, de a kiváltott érzelem frontján nagyon sok hasonlóságot fedeztem fel. Az egzotikus kelet a lelkem egy darabjává vált. A romantikus történelmi regények szeretetét R. Kelényi Angelikának és Budai Lottinak köszönhetem. Mind a ketten nívósabbnál nívósabb könyvekkel örvendeztetik meg az olvasóikat. 

Budai Lotti szereplőire az erős karizmatikus egyéniség a jellemző, az eleinte törékenynek tűnő nőkből harcos amazonok válnak a történet végére és mindent elsöprő kitartásuknak hála rájuk talál a boldogság. A regény kulcskarakterei egytől egyig tekintélyt parancsolóak. Közel tíz év kalandjait, szenvedéseit és örömeit öleli fel Budai Lotti Nyugati szerető című sorozata. Az írónő a szívemet és a lelkemet is egyaránt darabokra szedte, majd azokat apránként ragasztotta össze, hogy újból egy egész legyen. Fejet hajtok az írónő munkássága előtt.

Lotti tollának a rabja lettem.

A szamuráj lánya sorozatot széles körben ajánlom, de elsősorban azoknak a figyelmét hívnám fel rá, akik szeretik a japán kultúrát és a gésák különleges világát és nem utolsó sorban a romantikus történelmi kalandregények szerelmesei se hagyják ki ezt a kincset a repertoárjukból. A könyv borítója bájos és megkapó.


Budai Lotti

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Beleolvasnál a könyvbe? 
Akkor azt ITT megteheted.

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljd be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!