Február / "Nincs időm olvasni" könyves kihívás

egy könyv, ami a címével fogott meg”

Ez a téma nagyon hálás tud lenni, mert annyi különleges című könyv jelenik meg manapság. Az e havi összefoglalóban személyes ajánlások formájában mutatnék be öt olyan könyvet, ami a címével keltette fel az érdeklődésemet.



1. Anne-Dauphine Julliand: Két kis lábnyom a homokban
A könyvet az Írásaim tárháza blog szerkesztőjének hatására olvastam el. Az ő értékelése teljesen megfogott, és nem engedett el. Ez a könyv ráébreszti az olvasót, hogy a szeretet minden akadályt képes leküzdeni, csak hinni kell benne. A mű egy anya szívszorító vallomását tárja elénk, se többet, se kevesebbet. Bennem elég sok minden átértékelődött a könyv hatására. Jobban észreveszem az élet apró örömeit, nem azt nézem, hogy mi hiányzik még számomra, hanem azt, hogy mim van, és azzal megelégszem.
Bővebben ITT olvashattok róla.

2. Boldizsár Ildikó: Mesék a felnőtté válásról
A mese a verbalitáson túl a szimbólumok sűrített tartalmán keresztül tud nagy erővel hatni. A legtöbb mese a felnőtté válásról szól, csak jobban oda kell figyelni az egyes történetekre. Esténként a gyerekeknek felolvasott mesék is mind a felnőtté válást készítik elő. Boldizsár Ildikó legújabb könyvében tizenhat olyan történetet olvashatunk, ami az ifjak és a leányok leválását hivatott bemutatni nekünk, olvasóknak. Mindegyik történet példa lehet a mai fiatal felnőttek számára, akik a mamahotel által nyújtott luxusban élnek. A mostani generáció már nem törekedik a felnőtté válásra, nagyon jól elvannak a szülői szárnyak alatt, de mi lesz velük, ha ezek a szárnyak megsérülnek? A könyvben található mesék egymásra épülnek, a már megszerzett tapasztalatok birtokában lépnek ki a fiatalok a felnőtt világba. Találkozhatunk itt kisgyermekkel, ifjúval és érett férfival. Ugyan ez a fokozatosság jellemzi a lányok világát is, az ő felnőtté válásukat. Tizenhat rövid történeten keresztül szemlélhetjük a fiúkat és a lányokat.
Bővebben ITT olvashattok róla.

3. Meik Wiking: Hygge
A dán életérzés, amely boldoggá tesz „
Igazi kincs ez a könyv, elsősorban nem olvasásra való, hanem ízlelgetésre, nézegetésre. Akárhányszor belelapoztam, mindig más fogta meg a tekintetemet. Sok újdonságot nem találtam a könyvben, amit eddig ne tudtam volna, viszont arra nagyon jó volt, hogy a boldogság morzsákat összegyűjtsem a későbbieknek, és egy nagy egészként tekintsek rájuk. A dánok már nagyon régóta alkalmazzák a mindennapjaikban, hogy a legapróbb dolognak is örülnek, és ezáltal kiegyensúlyozottabb nemzetté váltak.
Bővebben ITT olvashattok róla.

4. Jasmine Warga: Szívem és egyéb fekete lyukak
"Megrendítő könyv a kapcsolatok mindent átalakító erejéről"
Megdöbbentő, elgondolkodtató, szomorú, és reményt adó ez a könyv. Talán ezzel a pár kifejezéssel tudnám a legjobban jellemezni. Egyszerre emelt a magasba és dobott le onnan. Bonyolult családi tragédia, és az ebből adódó magányt mutatja meg az írónő.
Bővebben ITT olvashattok róla.

5. Szurovecz Kitti: A sokszívű
Az elfogadásról, az önmagunk megtalálásáról szól. Igazi lélektani regény. Érdemes mindenkinek legalább egyszer elolvasnia. Ha félretesszük a központi témáját, akkor egy fiatal nőt látunk, aki csalódott az életben és próbálja segítséggel azt egyenesbe hozni. Önmagát keresi, és amikor megtalálja egy olyan közösség tagja lesz amiről eddig sem ő sem pedig én nem hallottam. Azt meg nem is gondoltam volna, hogy Magyarországon is van poliamoria közösség. Ők is küzdenek az elfogadásért mint sokan mások, akik nem a hétköznapi életet élik, amit a társadalom megkövetel. Valóban lehet egyszerre több személy is szeretni szerelemmel? Elfogadható lenne ez? Nem tudom! Egyszer csak dönteni kell, hogy ki a fontosabb, kinek "rohanunk" első szóra ha bajban van, mert egyszerre két helyen nem tudunk lenni.
Bővebben ITT olvashattok róla.

A felhívásról egy korábbi posztomban olvashattatok, 
IDE kattintva elérhetővé válik mindenki számára. 
Adry

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!