Genki Kawamura: Ha ​a macskák eltűnnének a világból || 世界から猫が消えたなら

Borító változatok Genki Kawamura könyvére 


Amiről a könyv szól: 


"A történet főhősének napjai meg vannak számlálva. A rokonaival nem érintkezik, egyedül él, egyetlen társasága Káposzta nevű macskája és bizony felkészületlenül éri, amikor a doktor közli vele, hogy már csak néhány hónapja van hátra. De mielőtt nekiláthatna, hogy elintézzen mindent, amit feltétlenül meg akar tenni, megjelenik előtte az Ördög és különleges ajánlatot tesz: cserébe azért, ha egy dolog eltűnik a világból, az elbeszélő egy nappal tovább élhet. És ezzel egy nagyon bizarr hét veszi kezdetét. Kawamura többszörösen díjazott könyve hónapokig szerepelt a legfontosabb sikerlistákon, világszerte több mint egy millió példányban kelt el, harminckét országban jelent meg. Témája maga az emberi életút; azok a veszteségek, amelyeket óhatatlanul elszenvedünk. Eszünkbe idézi, miért kell szorosan magunk mellett tartanunk szeretteinket és hogyan fedezzük fel azt, ami igazán számít az életben." 


Ahogy a fülszövegből is megtudtuk a főnösünk napjai meg vannak számlálva, így paktumot kötött az Ördöggel, aki a kívánt tárgyat, fogalmat vagy akár személyt is eltűnteti a világból plusz egy napért, amit az élők között lehet eltölteni. Valljuk csak be, hogy nagyon kecsegtető az ajánlat ha az életünkről van szó. A hajmeresztő hét során minden olyan tárgynak esetleg fogalomnak nyoma veszett ami nélkül a ma embere nem tud meglenni pl.: idő, telefon, televízió stb. (...) Olvasás során nagyon sokszor megálltam és belegondoltam, hogy mi lenne ha a megszokott kis életem kizökkenne a helyéről? A halál közeledtével átértékelődik mindenkinek az élete, erre nagyon szép példa ez a könyv. Mást helyezzünk az előtérbe és teljesen más dolgok válnak igazán fontossá. Valahol ez az egész jelenség gyönyörű, de mégis szomorú. Érdemes egy kis plusz időért mindent feláldozni, amit végül nem is élvezhetünk? A halál elkerülhetetlen rossz, ami az élet párja és kéz a kézben járnak amióta világ a világ. Nem egyszer könnyeztem meg, ahogyan haladtam előre az oldalakkal, csak azoknak az olvasóknak a lelkét érintette meg Genki Kawamura írása, akik már találkoztak a halállal. 

"Ha ​a macskák eltűnnének a világból" egy egyszerű, érthető önismereti könyv. Terjedelmét tekintve nem sokkal vastagabb, mint az egyik egyetemi jegyzetfüzetem, de annál értékesebb a tartalma, a mondanivalója. Az önsegítő könyvek táborát erősíti ez a könyv is, mert közben akarva akaratlanul is magunkba nézünk. Az élet nagy kérdése itt is napvilágot lát, de a választ senki más nem tudhatja csak mi magunk.

Gondolj csak bele, te mit tennél ha most közölnék veled, hogy csak kevés időt tölthetsz a szeretteid között? Valószínűleg kiakadnál, és mindent megtennél egy kis plusz időért. Nem egy bonyolult a könyv szerkezete, egyszerű mint a faék. Ha eltűnünk a világból mi marad utánunk, esetleg por, hamu vagy tátongó űr? Roppant elgondolkodtató kis könyvet írt meg a szerző az emberi kapcsolatokról és a dolgok múlandóságról. Mély nyomott hagyott bennem Genki Kawamura írása, árértékelésre, gondolkodásra sarkalt. A fontossági sorrend egyénenként más és más, csak mi magunk döntünk erről is. Megjelenik az állatokhoz fűződő kapcsolatunk, hogy mennyi minden rosszon képesek átlendíteni bennünket. Káposzta a főhősünk macskája és egyben egy szeretetteljes élőlény is a történetben, aki sok mindenre megtaníthat bennünket.

Ez a te könyved, 
Ha szereted a japán stílust akkor ez a könyv neked való! 
Ha szereted az életvezetéssel foglalkozó könyveket akkor megint csak a te könyved van a kezemben! 
Ha macska fain vagy akkor kötelező elolvasnod Genki Kawamura könyvét!

Genki Kawamura


Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!