"A ​legnagyobb bátorság az álarc levételéhez kell" || Anne L. Green: Végzetes ​csábító || A Csábító sorozat harmadik része

Anne L. Green 


A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő legújabb, szenvedélyes és váratlan bonyodalmakkal teli modern kori romantikus történetében soha nem tudhatod, mi fog történni. Köszönettel tartozok az írónőnek, hogy elolvashattam ezt a sorozatot és hogy egy olyan világba csöppenhettem, aminek minden másodperce más és más.

Röviden a történetről:

"Olivia és Niko a közös jövőjük reményében veszélyes feladatot vállalnak. Úgy döntenek, együtt épülnek be a maffiába. Niko álszemélyiségeit felhasználva a bejutás egyszerű ugyan, de a kiszállás korántsem az. Küldetésük során nem bízhatnak meg senki másban. Egyetlen hiba és oda a gondosan kidolgozott álca. Az egymásba vetett bizalom jelent számukra mindent. A túlélést. A kalandok során azonban újabb megdöbbentő, sokkoló darabkák kerülnek elő Niko múltjából. Veszélyesebbnél veszélyesebb helyzetekbe kerülnek, de ezek közül egyik sem olyan hátborzongató, mint Niko alteregóinak rengetege. Minden zavarossá válik, és még ők sem láthatják előre, mi történik, ha nem a rosszfiú lesz jófiúvá, hanem a jó kislány válik rosszá. Bár mindkettőjüket más motiválja, a céljuk azonos: megszabadulni a láncaiktól és felszámolni a bűnszervezetet. Niko már érzi azt, amit Olivia még csak nem is sejt: a megmenekülés talán nem is lehetséges mindkettejük számára."
(Forrás: moly.hu)


A sorozat első részében a kalandok és a romantika kapta a nagyobb hangsúlyt, a folytatásban az érzékiség dominált, míg a zárókötetre az első kettő egyvelege volt a jellemző. A Végzetes csábító hozta a hozzá fűzött reményeket, már az első betűkkel a lapokhoz szögezett. Volt itt minden, ami egy romantikus regényhez szükséges. Kezdem ott, hogy a második rész meghökkentő befejezése után most választ kaptunk Olivia viselkedésére. A történet előrehaladtával egyre jobban izgultam, hogy miként alakul Nikoék sorsa. Az utolsó oldalakig reménykedtem benne, hogy Anne L. Green tolla nem húzza a végtelenségig a szerelmesek sorsát és egyszer csak elérkezik a boldog "beteljesülés". Egységét nézve kerek egésszé vált a történet, nekem is egymás után kellett volna olvasnom az egyes részeket, és akkor a megkíméltem volna magam a felesleges bosszankodásoktól az első és a második rész között. Az események láncolata egyre komolyabbá tette az egyes részek hangulatát, de mellette mindig ott bujkál a szerelem és a vidámság, ami ellensúlyozza a sötét oldalt. Niko múlja a gonosz, jelene viszont már Olivia. Minden pillanatban rettegtem hogy eljön a vég, de akkor a Anne L. Green egy apró reménysugárral megnyugtatta a lelkem. Egy hihetetlenül tehetséges íróról van szó, aki mesterien bánik a szavakkal, amit addig-addig csavar, amíg függőséget nem okoz az olvasóknak ezzel.  A Végzetes csábítóban minden alkotóelem megtalálható, ami egy szuper regényhez szükséges: romantika, szerelem, vívódás, kiszámíthatatlan cselekmény, a szereplők jellemének a változása lesz akit kiakaszt és lesz akit majd inspirál. A borítót elnézve meg sem fordult a fejemben, hogy egyszer csak az orosz maffia falain belül találom magam, és Nikoékkal együtt izgulóm végig ezt az akciójukat is. Az események láncolata vitt előre és nem akartam kiszállni ebből a körhintából, mert már kellett a lelkemnek ez a történet. A szerelemnek hitetlen nagy ereje van, amit a szerző a Csábító sorozatban szemléltet is az olvasókkal. Nem mi választjuk meg, hogy kibe és mikor szeretünk bele, de ha megéri akkor minden perce ajándékká válik. 

A különleges történetnek az arcon csapása volt a prológus. Ez a rész pont azért volt jó, mert nem volt jelen oly mértékben az erotika, mint a második részben és ezen a pár oldalon semmit sem nézve állatias ösztönöktől vezérelve  diadalmaskodott a testiség. Lehet én vagyok a túl prűd, de ennek most nem itt és nem ilyen formában lett volna helye. 

@adrykacska - moly

Kiknek is ajánlom a kezemben lévő regényt? Elsősorban Anne L. Green munkásságát kedvelő olvasóknak, másodsorban a sorozat előző részeinek az ismeretében kihagyhatatlan olvasmány lesz a Végzetes csábító. Jó tanácsként mondom célszerű egymás után olvasni a három részt, mert akkor alkot egy egységet, ami után teljesen más fajta élményt ad. 

Nehéz kedvenc részt választani, mert az első könyv, amiben a fiatalok megismerkedtek valami különleges volt, ami a mai napig bennem él, az Érzéki csábító számomra túlontúl érzékire sikeredett, viszont a Végzetes csábító végzetes lett az olvasókra nézve. Egy olyan világba tekinthettünk be, ami rejtett a mindennapi emberek elől. Izgalmakban és halálközeli élményekben gazdag 474 oldalban volt részem. Anne L. Green által az érzelmi skála minden pontját bejártam

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!